قزوین - ایرنا - مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قزوین، آزاد سازی خرمشهر را نقطه عطف مهمی در تاریخی انقلاب اسلامی دانست و گفت: سوم خرداد نه فقط یادآور آزادی خرمشهر بلکه یادآور فداکاری‌ و ایستادگی‌های تحسین برانگیز مدافعان ایران اسلامی در برابر نیروهای متجاوز است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ پاسدار محمد امیری مقدم روز یکشنبه در نشست خبری خود به مناسبت سالروز آزاد سازی خرمشهر اظهار کرد: حماسه آزادسازی سوسنگرد از جمله نقاط الهام‌ بخش و آموزنده دفاع مقدس، مقاومت و اراده راسخ رزمندگان و هوشمندی و بصیرت آنان بود.

وی تصریح کرد: عراقی‌ها آمده بودند که در خرمشهر بمانند اما با ایثار رزمندگان حماسه‌ای بزرگ خلق شد که دنیا را شگفت زده کرد و هدف دشمن بعثی از محاصره و تصرف این شهر، زمینه‌سازی برای سقوط جمهوری اسلامی و فتح پایتخت و مصاحبه صدام در تهران بود.

سرهنگ امیری مقدم ادامه داد: خاطرات رزمندگان حاضر در فتح خرمشهر از عبرت آموزترین درس‌های دوران دفاع مقدس است و هر شنونده‌ای را به این باور می رساند که خداوند به کسانی که در راه وی قیام کنند، کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه رژیم بعثی عراق با حمایت بیش از ۴۰ کشور و با تمام توان نظامی خود به کشور ما حمله کرد، افزود: با اتکا به خداوند، توسل به ائمه ‌معصومین (ع)، هدایت‌ و راهنمایی‌های امام راحل و عمل میدانی رزمندگان اسلام و پشتیبانی مردمی، پس از ۱۹ ماه مقاومت، خرمشهر در سوم خرداد ۶۱ آزاد شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قزوین با اشاره به اینکه پیروزی خرمشهر برای ما درس عبرت است، یادآور شد: پیروزی رزمندگان در عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر، روح ایثار و مقاومت را به ما تزریق کرد.

وی با بیان‌ اینکه فتح خرمشهر هم در حوزه امنیتی و هم در حوزه دیپلماسی می تواند بسیار حایز اهمیت باشد، تاکید کرد: دشمنان زمانی می‌خواستند مرزهای زمینی و جغرافیایی ما را تصرف کنند اما امروز روح مقاومت در سراسر جهان بیدار است و با جبهه استکبار جهانی می‌جنگند.

سرهنگ امیری مقدم اضافه کرد: فرماندهی ویژه عملیات بیت‌المقدس توسط امام‌ (ره)، حضور گسترده لشکرهای سپاه و ارتش، استحکامات ایجاد شده توسط نیروهای بعثی و نیز نصرت الهی در یاری رزمندگان، از ویژگی‌های حائز اهمیت عملیات آزادسازی خرمشهر بود.

به گفته این مسوول، آزادسازی خرمشهر تاریخ دفاع مقدس را به ۲ دوره مختلف تقسیم می‌کند چون پس از آزادسازی این شهر موازنه جنگ به نفع ایران تغییر کرد و بحث آتش‌بس از سوی دشمن متجاوز مطرح شد که امام راحل در برابر پذیرش آن مقاومت کردند و شروطی همچون خروج تک تک نیروهای بعثی از خاک ایران و پرداخت غرامت به سبب لطمات وارد شده به کشور را پیش کشید.

وی با بیان اینکه خرمشهر متعلق به تاریخ نیست و همواره در جریان خواهد بود، یاد آور شد: ۴۱ سال از آزاد سازی خرمشهر می‌گذرد و پاسداشت این روز وظیفه همگان است چرا که مقام معظم رهبری هم در بیانات خود فرمودند که «خرمشهرها در پیش است»، پس باید با تاسی از نقاط قوت پیروزی در آن عملیات بتوانیم از دیگر برهه‌های حساس تاریخی هم به سلامت عبور کنیم.

سرهنگ امیری مقدم در ادامه به برنامه‌های پیش بینی شده برای این روز پرداخت و افزود: غبارروبی گلزار و یادمان‌های شهدا، برگزاری نشست‌های تخصصی در زمینه فتح خرمشهر و دیدار با خانواده‌های شهدای حماسه سوم خرداد از جمله برنامه‌های پیش رو خواهد بود.

وی، برگزاری مراسم صبحگاه مشترک نیروهای مسلح استان با حضور خانواده‌های شهدا و مسوولان لشکری و کشوری و همچنین گلباران و عطرافشانی گلزار مطهر شهدا را از دیگر برنامه‌های سالروز آزادی خرمشهر دانست و اضافه کرد: نواختن بانگ مقاومت در مدارس، تبیین ارزش‌های دفاع مقدس و فتح خرمشهر در مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها از دیگر برنامه سوم خرداد در استان است.