به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «رضا احمدی» افزود: ما تدابیری اندیشیدهایم که استانها به تولید گونههای جنگلی و بومی در مناطق مختلف روی آورند و با اقدامات صورت گرفته پیشبینی میکنیم تولید نهالهای جنگلی و بومی در سال ۱۴۰۲ چشمگیر شود.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اظهار داشت: اکنون بیش از ۱۰۰ گونه درختان جنگلی و چند منظوره بومی و متناسب با رویشگاههای مختلف کشور در حال تولید است.
وی ادامه داد: بذرگیری از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ آغاز شده و امسال برنامهریزی کردهایم که بذرگیریها متناسب با شرایط رویشی و زیستی هر گونه با سرعت بیشتری انجام شود.
احمدی تصریح کرد: با افزایش تولید و کاشت نهالهای جنگلی و بومی دغدغه مردم درباره نیاز آبی این نهالها کاهش مییابد.
وی شیوع آفات و بیماریها را از دیگر دغدغهها در زمینه طرح کاشت یک میلیارد درخت عنوان کرد و گفت: شیوع آفات و بیماریها با کاشت گونههای غیربومی افزایش مییابد، اما با کاشت گونههای بومی میتوان آفات و بیماریها را کنترل کرد و ضریب حفاظت در جنگلکاریهای طبیعی را بالا برد.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت توضیح داد: هر گونه جنگلی مامن و زیستگاه آفات و بیماریهای خاصی است و اگر حتی یک گونه با آفت و بیماری وارد عرصه شود، میتواند جنگلهای کل منطقه و کشور را دچار اختلال زیستی کند.
وی درباره شناسنامهدار کردن نهالهای جنگلی اظهارداشت: با همکاری موسسه تحقیقات ثبت بذر و نهال و کمیته علمی طرح کاشت یک میلیارد درخت، در حال استانداردسازی نهالستانها و تولید نهالهای سالم هستیم و اکنون ۷۵ درصد شاخص برای استانداردسازی نهالستانها استخراج شده است.
احمدی با اشاره به تامین مالی طرح مردمی یک میلیارد درخت گفت: ما پیگیر آن هستیم در این طرح، حامیان و متولیان صنایع آلوده کننده هوا به مسوولیتهای اجتماعی خود عمل و مبادرت به کاشت درخت یا تجهیز نهالستانهای جنگلی کنند.
وی افزود: در بحث واگذاری اراضی ملی، ۲۵ درصد این اراضی باید به فضای سبز اختصاص یابد و تاکنون بیش از ۶ میلیون اراضی ملی به شهرکهای صنعتی، صاحبان صنایع و کارهای توسعه ای در کشور واگذار شده است.
احمدی تصریح کرد: اگر ۲۵ درصد این ۶ میلیون هکتار اراضی ملی واگذار شده به فضای سبز تبدیل شود، ۱.۵ میلیون هکتار به فضای سبز کشور افزوده میشود که به معنای کاشت ۱.۵ میلیارد درخت خواهد بود و نیازی به حمایت دولت در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت نخواهیم داشت.
وی افزود: بخشی از اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت، حاکمیتی است و از این رو پیگیر هستیم یک ردیف بودجه برای این طرح برای راهاندازی امور، کارهای جاری، آموزش مردم و هزینههای روزانه مشخص شود.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: تاکنون اعتبار دولتی به این طرح اختصاص نیافته است.