مراغه- ایرنا- کارگاه آموزشی «کاربست هوش مصنوعی در ارتقای حقوق سلامت» در حاشیه کنفرانس یکروزه «ارتقای سلامت و چالش‌های حقوقی و پزشکی فرآروی آن» در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه برگزار شد و پژوهشگر حقوق سلامت و هوش مصنوعی در این کارگاه، تحقق پزشکی هوشمند برای مراقبت‌های بهداشتی در آینده نزدیک را پیش‌بینی کرد.

مهرداد تیموری روز یکشنبه در حاشیه این کارگاه آموزشی به خبرنگار ایرنا بیان کرد: این کارگاه بر اساس یک پژوهش برگزار شد که از طریق مرور گسترده، تجزیه و تحلیل، تحقیقات علمی، نظر افراد پیشرو و راهنمای درک ماهیت انجام شده است.

وی اضافه کرد: یافته‌های این پژوهش حاکی از این است که مهمترین تاثیرهای هوش مصنوعی بر ارتقای حقوق سلامت شامل کاربست هوش مصنوعی در مراکز بهداشتی و درمانی هوشمند، مراقبت از سالمندان هوشمند و مراقبت‌های کودکان هوشمند است.

به گفته این پژوهشگر پیشگیری از بیماری‌های هوشمند، تشخیص و درمان هوشمند، درمان از راه دور هوشمند و سیستم پرستاری هوشمند نیز از دیگر تاثیرهای هوش مصنوعی بر ارتقای حقوق سلامت به شمار می‌رود.

وی همچنین به مهمترین چالش‌های حقوقی هوش مصنوعی نیز اشاره و بیان کرد: نقض کرامت انسانی، مسئولیت مدنی، ضمان پزشک، امنیت سایبری و نقض حریم خصوصی از جمله این چالش‌هاست.

تیموری به مهمترین چالش‌های پزشکی هوش مصنوعی نیز اشاره کرد و ادامه داد: اعتماد به هوش مصنوعی، استانداردسازی هوش مصنوعی در پزشکی، رعایت اخلاق پزشکی در هوش مصنوعی، هوش مصنوعی در اتمام درمان و «هوش مصنوعی و کارکرد احساسی» جزء این چالش‌ها محسوب می‌شود.

وی همچنین نتایج این پژوهش که در کارگاه آموزشی «کاربست هوش مصنوعی در ارتقای حقوق سلامت» هم ارایه شد را یادآوری کرد و افزود: مراقبت‌های بهداشتی و درمانی در حال تحول دیجیتالی به سمت هوش مصنوعی است و مضامین سلامت هوشمند با نیازهای امروزی مراقبت از بیماران هوشمند مطابقت دارد.

به گفته این پژوهشگر، با وجود توسعه سریع فناوری هوش مصنوعی و فناوری ربات‌های هوشمند پزشکی، اجرای پزشکی هوشمند برای خدمات مراقبت‌های بهداشتی در آینده نزدیک به واقعیت تبدیل می‌شود.

پژوهشگر مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: پزشکی هوشمند برای خدمات مراقبت‌های بهداشتی در آینده نزدیک به واقعیت تبدیل می‌شود

به گزارش ایرنا پژوهش «بررسی چگونگی کاربست فناوری‌های هوش مصنوعی در ارتقای حقوق سلامت و مراقبت‌های بهداشتی و درمانی» توسط دکتر «محمود عباسی»، دانشیار حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (و رییس انستیتو اخلاق زیستی و حقوق سلامت) به عنوان نویسنده مسئول و دکتر «مهرداد تیموری» پژوهشگر مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی(پژوهشگر حقوق سلامت و هوش مصنوعی) این دانشگاه طی ماه‌های ژانویه تا آوریل ۲۰۲۳ انجام شده است.

منابع شواهد پایگاه‌های اطلاعاتی «Google Scholar» و «PubMed.Scopus.Web of Science» این پژوهش نیز مقالات منتشر شده به زبان انگلیسی در سال‌های ۲۰۱۱-۲۰۲۲ است.

کنفرانس ملی «ارتقای سلامت و چالش‌های حقوقی و پزشکی فرآروی آن» صبح امروز، یکشنبه با حضور میهمانانی از سراسر کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه آغاز به‌کار کرد، کنفرانسی که مجوز آن در سال ۱۳۹۸ اخذ شد اما برگزاری آن به دلیل همه‌گیری کرونا به تاخیر افتاد.

بر اساس اعلام دبیر علمی این کنفرانس، ۴۱۲ مقاله در دبیرخانه این کنفرانس وصول شده بود که ۱۳۰ مقاله پذیرش نشد اما ۳۰۹ مقاله به صورت سخنرانی، پوستر و چاپ در مجموعه مقالات کنفرانس پذیرش شد.

مشارکت بالای نهادها و مراکز علمی از جمله ویژهگی‌های کنفرانس «ارتقای سلامت و چالش‌های حقوقی و پزشکی فرآروی آن» است تا جایی که از برگزاری این کنفرانس ۱۲ دانشگاه دولتی و آزاد، ۱۲ فصلنامه علمی، هفت مرکز تحقیقاتی و ۱۵ سازمان و نهاد دولتی حمایت کردند.

در این کنفرانس یک روزه ۱۵ مقاله از جمله «سیاست جنایی ایران در قبال قاچاق تجهیزات پزشکی» و «جرایم و تخلفات حوزه سلامت دارویی و ارتباط نظام سلامت با حقوق شهروندی» به صورت سخنرانی ارایه شد.

از دیگر مقاله‌هایی ارایه‌شده در این کنفرانس یکروزه می‌توان به «بیمه مسئولیت حرفه‌ای قصور حرفه‌ای پرستاران»، «بررسی راهکارهای ارتقای سلامت خانواده و چالش‌های حقوقی و پزشکی» و «کاربست هوش مصنوعی در ارتقای حقوق سلامت» اشاره کرد.