به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «فهیم الرحمان سیگل» با صدور بیانیهای، از افتتاح بازارچه مرزی پیشین-مند و آغاز خط انتقال برق ایران به پاکستان استقبال و تاکید کرد که این تحول موجب پیشبرد تجارت دوجانبه و پلهای برای گسترش مراوادات اقتصادی بیشتر میان دو کشور همسایه خواهد بود.
وی با قدردانی از رویکرد فعالانه و توجه جمهوری اسلامی ایران به همسایگان به ویژه توسعه روابط با پاکستان ابراز امیدواری کرد که زمینههای توسعه، تجارت، فعالیتهای بازرگانی و ایجاد فرصتهای شغلی برای ساکنان بندر گوادر و مردم ایالت بلوچستان فراهم شود.
این فعال بازرگانی پاکستان خواستار تسریع اجرای سازوکار تهاتر با ایران که توافقنامه آن در آخرین نشست کمیته مشترک تجاری دو کشور در تهران به امضا رسید، شد و خطاب به مقامات بانک مرکزی پاکستان تاکید کرد که آنان باید به مسوولیت خود برای رفع موانع موجود پایبند بوده و کمک کنند تا تجارت دوجانبه با ایران تسهیل شود.
وی افزود که همه دستگاههای ذیربط در پاکستان به ویژه بانک مرکزی باید بدون هیچ تاخیری نسبت به اجرای سازوکار تهاتر با ایران اقدام نمایند و این روند به آسانی میتواند از گذرگاههای رسمی مرزی دو کشور انجام شود.
فهیم الرحمان اظهار داشت که پاکستان میتواند در ازای صادرات برنج، گاز مایع طبیعی (LPG) از ایران تحت سازوکار تهاتر مورد تایید دو کشور دریافت کند. وی همچنین با اشاره به افزایش صادرات کشور، افزود: همچنان میتوان با اتخاذ تنوع محصولات و ترانزیت به رشد بیشتری در همکاریهای اقتصادی دست یافت.
سران ایران و پاکستان مصمم به بالا بردن حجم تجارت مشترک تا سقف ۵ میلیارد دلار هستند لذا باید برای این مهم امضای قرارداد تجارت آزاد میان دو کشور تسریع شود زیرا هر دو کشور خواهان تقویت روابط تجاری و اقتصادی برای تقویت ارتباطات اقتصادی در منطقه هستند.
نخست وزیر پاکستان یک روز پس از افتتاح بازارچه مرزی و پروژه انتقال برق از ایران با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد: ملاقات سازندهای با جناب رئیسی داشتم و اکنون تسریع در نهاییسازی پیمان تجارت آزاد میان دو کشور در اولویت خواهد بود.
«بلاول بوتو زرداری» وزیر امور خارجه پاکستان نیز طی پیامی در توییتر با ابراز خرسندی از بهرهبرداری رسمی بازارچه مرزی و خط انتقال برق ایران به پاکستان، گفت که فصل جدیدی در روابط برادرانه تهران و اسلامآباد آغاز شده است.
براساس این گزارش، نخستین بازارچه مرزی ایران در پیشین سیستان و بلوچستان با پاکستان هفته گذشته توسط آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و شهباز شریف نخست وزیر پاکستان به بهرهبرداری رسید.
دولت پاکستان اعلام کرد که این کشور در حال کار بر روی ۵ بازارچه دیگر نیز است که به زودی گشایش خواهد یافت. همچنین پروژه انتقال برق ایران نیز گامی موثر برای غلبه بر کمبود انرژی در بلوچستان پاکستان است و سطح برق دریافتی از کشور همسایه با افتتاح این پروژه به ۲۰۳ مگاوات افزایش مییابد.