تهران- ایرنا- وزیر انرژی ترکیه اعلام کرد که کشورش برای تامین ۴۰ میلیارد متر مکعب گاز مورد نیاز اروپا در حال مذاکره با جمهوری آذربایجان و سایر کشورهای منطقه غرب آسیاست.

به گزارش امروز (دوشنبه) ایرنا و به نقل از شبکه "ان. تی. وی"، فاتح دونمز در مصاحبه با خبرنگاران گفت: در حال حاضر مذاکره برای تحقق این امر از سوی آنکارا و ۱۵ کشور از جمله جمهوری آذربایجان و کشورهای حوزه خلیج فارس در حال انجام است.

وی افزود: پایانه انتقال گاز ترکیه به اروپا تا یک سال آینده در خاک ترکیه آغاز به کار خواهد کرد و فعالیت این پایانه ترانزیت گاز طبیعی به کشورهای اروپایی، ترکیه را به کریدور تامین سوخت گاز در جهان تبدیل خواهد کرد.

وزیر انرژی ترکیه با اشاره به اهمیت این پروژه به ویژه برای کشورهای اروپای جنوبی اظهار کرد: ترکیه واردات گاز از روسیه و جمهوری آذربایجان را از حدود ۲۰ سال پیش آغاز کرد و پیش از آن هم از طریق یک خط لوله از ایران گاز وارد می کرد، ولی در سالهای گذشته ظرفیت پایانه‌های گاز مایع خود را نیز افزایش داد و امروز پنج پایانه گاز مایع ترکیه شامل ۲ ترمینال در خشکی و سه ترمینال در دریا فعال است.

وی اضافه کرد: ترکیه هم اکنون سوخت گاز مایع(ال. ان. جی) را از مصر، الجزایر و نیجریه و به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس خریداری می کند و بزرگترین پایانه گاز مایع اروپا را دارد.

دونمر با اشاره به نزدیکی ترکیه به کشورهای دارای ذخایر غنی گاز و نفت گفت: ترکیه مناسب ترین نقطه برای تنظیم عرضه و تقاضای سوخت محسوب می شود و بر همین اساس پروژه های متعددی از جمله «تاناپ» و «جریان ترک» را برای انتقال انرژی اجرا کرده است.

وی میزان مصرف کنونی گاز در ترکیه را ۵۵ تا ۶۰ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و افزود: ترکیه با وجود این که یکی از چهار کشور پرمصرف گاز در اروپا محسوب می شود، ولی این فرصت را دارد که هم با خطوط لوله و هم با پایانه‌های گاز مایع(ال. ان. جی) سالانه ۱۰۰ میلیارد متر مکعب گاز را وارد کند و ۴۰ میلیارد متر مکعب مازاد مصرف خود را به اروپا صادر کند.

وزیر انرژی ترکیه با اشاره به حمایت کشورهای شرق و جنوب شرق اروپا از مرکز تجارت گاز ترکیه بیان کرد: ترکیه مخازن گاز طبیعی عظیمی در دریای سیاه کشف کرده که نیاز کشور را تا ۳۵ سال آینده تامین خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، ارزش ذخایر گاز طبیعی کشف شده ترکیه در دریای سیاه بالغ بر یک تریلیون دلار اعلام شده است و دولت آنکارا در نظر دارد با تداوم برنامه کشف منابع انرژی، ترکیه را به قطب تامین انرژی گاز تبدیل کند.

ترکیه برای تامین گاز مورد نیاز خود به ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه وابسته است به طوری که بخش اعظم گاز ۵۰ تا ۶۰ میلیارد متر مکعبی خود را وارد می کند و امیدوار است که در کنار واردات از شرکای انرژی خود از جمله روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران، ۲۵ تا ۳۰ درصد از نیاز انرژی روز افزون خود را تا سال ۲۰۲۶ از ذخایر گازی کشف شده در دریای سیاه تامین کند.

برآوردهای رسمی نشان می دهد که میزان افزایش سالانه انرژی در ترکیه در حدود چهار تا پنج درصد است و گاز به عنوان یکی از محصولات انرژی مهم، نقش تعیین کننده ای در توسعه این کشور دارد.