تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴

تهران- ایرنا- پولیتیکو در مطلبی با توجه به افزایش چشمگیر هزینه‌های نظامی دولت امانوئل مکرون نوشت: در هیچ یک از بندهای افزایش ۳۰ درصدی این بودجه به اوکراین اشاره‌ای نشده و به نظر می‌رسد کمک به کی‌یف دیگر اولویت فرانسه نیست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از نشریه پولیتیکو، در حالی‌که فرانسه هزینه های نظامی در بخش‌های فضا، سایبری و اقیانوس ها را افزایش می دهد، تحویل تانک و جت های جنگنده را به اوکراین به تاخیر انداخته است.

این نشریه آمریکایی افزود: امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه می‌خواهد هزینه‌های نظامی خود را طی هفت سال آینده به ۴۱۳ میلیارد یورو افزایش دهد، اما منتقدان می‌گویند که افزایش ۳۰ درصدی هزینه‌ها کمک به اوکراین را شامل نمی شود.

براساس مطلب درج شده در این نشریه، افزایش هزینه های نظامی فرانسه در حالی است که این کشور به دلیل همه گیری کووید-۱۹ و صرف هزینه های هنگفت برای مقابله با این بحران، با تورم بالا، کسری بودجه و بدهی های عمومی رو به رشد مواجه است. تحلیلگران بر این باور هستند که فرانسه اساسا به همین دلیل به جای گسترش قدرت متعارف، به نیروی اتمی روی آورده است. درست نقطه مقابل لهستان، کشور غیرهسته‌ای هم مرز با اوکراین و روسیه که به دنبال ایجاد بزرگترین ارتش متعارف اتحادیه اروپا است.

پولیتیکو می نویسد: دولت فرانسه قصد داشت تا سال ۲۰۳۰ ، ۲۰۰ تانک جنگی لکلرک را نوسازی کند، اما براساس برنامه جدید این رقم به ۱۶۰ عراده رسیده است. دولت اوکراین هم از فرانسه خواسته همین تعداد تانک را اهدا کند، اما پاریس هنوز هیچ پاسخی نداده است. بنابراین به نظر می رسد برخلاف آنچه که اروپا نشان می دهد، اوکراین دستکم در بلندپروازی ها و دست و دلبازی های نظامی پاریس جایی ندارد.

سدریک پرین نماینده حزب محافظه‌کار جمهوری‌ها و معاون کمیته دفاعی مجلس سنای این کشور در این خصوص گفت: با توجه به شرایط جاری بین المللی و جنگی که هر لحظه ممکن است به سایر بخش های اروپا سرایت کند، باید بدانیم که قدرت بازدارندگی و جنگ متعارف برای ما اهمیت بسیاری دارد.

وی در عین حال تاکید کرد که تاخیر در تجهیز نیروهای مسلح فرانسه، ظرفیت این کشور را برای ارسال سلاح به اوکراین محدود می کند.

از سوی دیگر، ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین هفته گذشته برای دیدار با مکرون به پاریس رفت و برای ارسال سلاح و تانک های سبک بیشتر، وعده هایی را از فرانسه دریافت کرد.

براساس داده های موجود، فرانسه در هفت سال آینده، پنج میلیارد یورو برای ساخت یک ناو هواپیمابر جدید به جای شارل دوگل هزینه خواهد کرد.

این طرح چندساله همچنین به دنبال گسترش قدرت پاریس در مناطق جدید درگیری و نظامی‌سازی فضا، اعماق دریا و بخش سایبری است. پاریس قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، ۶ میلیارد در بخش فضایی، چهار میلیارد در بخش سایبری و پنج میلیارد یورو هم در حوزه سرویس های اطلاعاتی سرمایه گذاری کند.

موضوعی که نشانگر تلاش فرانسه برای تحقق جاه طلبی های دیرینه و تبدیل شدن به یک بازیگر قدرتمند جهانی در اروپای پس از جنگ جهانی دوم و امید مکرون به اروپای قوی‌تر و مستقل‌تر از آمریکا است.