مرتضی بهرام روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر لزوم توجه به نخالههای ساختمانی افزود: روز به روز تولید نخاله ساختمانی در ارومیه بیشتر میشود اما هنوز برنامه در خور توجهی در این باره از سمت شهرداری ارایه نشده است.
وی با اشاره به عمر پروژههای عمرانی اظهار کرد: ساختمانهایی که عمرشان بیشتر از ۳۰ سال است هم اکنون در حال رسیدن به مرحله باز سازی هستند ولی در این خصوص هم برنامهای نداریم.
عضو شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به عملکرد شهرهای بزرگتر در خصوص بازیافت زباله گفت: اصفهانیها برای بازیافت نخاله و پسماند ساختمانی برنامه دارند در حالیکه ما در دفن زبالههای عادی درجا میزنیم که این موضع به هیچ وجه قابل قبول نیست.
بهرام با اشاره به طرح جامع مدیریت پسماند یادآور شد: بکارگیری فناوریهای نوین و رعایت الزامات محیط زیستی جزو ملزومات طرح جامع مدیریت پسماند است و باید بطور جد پیگیری و مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به استانداردهای محیط زیست در خصوص بازیافت زباله ادامه داد: در تمامی فرآیندهای دفن و سوزاندن زباله باید به هشدارهای محیط زیستی توجه کرد تا مشکلات زیست محیطی پیش نیاید.
رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه افزود: برای افزایش مشارکت شهروندان در کاهش تولید پسماند نیز در مسیر تفکیک زباله از مبدا و حذف زباله گردی باید بازیابی حداکثری نمود تا تفکیک زباله خشک قبل از دفن و سوزاندن انجام گیرد.
بیشتر بخوانید:
حضور مردم کنار مدیریت شهری افزایش مشارکت اجتماعی را بدنبال دارد
وی تاکید کرد: در فرآیند دفن و سوزاندن زباله، آسیبهایی در منطقه شهری شکل میگیرد که از این رو باید در راستای کاهش خسارت زیست محیطی به جد وارد عمل شویم.
بهرام در خصوص احصای آسیبهای سایت دفن زباله نیز گفت؛ از نظر اقتصادی و زیست محیطی، ضرر و زیان ۱۰ سالهای که توسط سرمایه گذار سایت دفن زباله نازلو به منطقه وارد شده، باید موضوع مجددا احصا و مورد پیگیری قرار گیرد.