به گزارش ایرنا، حرکت فرهنگی ورزشی تنها کاروان دوچرخه سواری جانبازان نابینای کشور از آذربایجان شرقی برای حضور و شرکت در مراسم ارتحال امام ره از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و امسال هشتمین دوره این حرکت فرهنگی ورزشی با حضور ۱۴ دوچرخه سوار جانباز از هشتم خرداد از تبریز آغاز می شود و به رغم همه مشکلاتی که در این مسیر وجود دارد جانبازان به عنوان اسوه های صبر و مقاومت، باز هم پا به رکاب می شوند تا عشق و علاقه خود را به امام و انقلاب و نظام باردیگر به رخ بکشند.
۱۴ جانباز به عشق ۱۴ معصوم در ۱۴ خرداد برای هشتمین بار از هشتم خرداد و با استعانت از امام هشتم آماده می شوند تا خود را به مراسم ارتحال امام ره برسانند تا دین خود را به امام و شهدا ادا کنند و تنها انتظارشان از مسوولان، حمایت و دلجویی از آنها در این مسیر طاقت فرسا و طولانی است.
رکاب زدن تا حرم امام، تاثیرات فرهنگی بسیاری دارد
رییس هیات ورزش های نابینایان و کم بینایان آذربایجان شرقی و جانباز ۷۰ درصدی که در سال ۶۶، ۲ دست و ۲ چشم خود را فدای انقلاب اسلامی کرده است، گفت: دوچرخه سواری جانبازان بصیر تا حرم حضرت امام ره، حرکتی فرهنگی ورزشی است که تاثیرات فرهنگی آن در جامعه به ویژه در بین نسل جوان به مراتب بیشتر است.
خسرو سلیمی نیا که پس از جانبازی خود را با ورزش و روی آوردن به ورزش حرفه ای به زندگی گره زده است، اظهار کرد: امسال هشتمین بار است که قصد داریم مسافت ۷۲۰ کیلومتری تبریز تا حرم مطهر را رکاب بزنیم و ۱۴ جانباز نابینا در این حرکت فرهنگی حضور دارند.
وی ادامه داد: مشکلات بسیاری در مسیر وجود دارد اما ما با روحیه جانبازی و مقاومت، با این مشکلات سازگار شده ایم و برای ادای دین به امام و شهدا، این کمترین کاری است که می توانیم بکنیم.
سلیمی نیا اضافه کرد: دیدار با خانواده شهدا در مسیر کاروان و همچنین حضور در مزار شهدا، روحیه بالایی به ما می دهد و نشان می دهد که جانبازان همچنان در مسیر شهدا هستند و راهی را که آنها شروع کرده اند با عشق و علاقه ادامه می دهند.
فاتح بیش از ۳۰ قله مرتفع ایران و جهان به جزییات کاروان امسال اشاره کرد و گفت: حرکتمان را روز هشتم خرداد آغاز می کنیم و عصر روز سیزدهم به مرقد مطهر می رسیم و با شرکت در مراسم ارتحال در روز چهاردهم خرداد، این برنامه فرهنگی ورزشی تمام می شود.
فاتح بیش از ۳۰ قله مرتفع ایران و جهان به جزییات کاروان امسال اشاره کرد و گفت: حرکتمان را روز هشتم خرداد آغاز می کنیم و عصر روز سیزدهم به مرقد مطهر می رسیم و با شرکت در مراسم ارتحال در روز چهاردهم خرداد، این برنامه فرهنگی ورزشی تمام می شود که امیدواریم بتوانیم امسال نیز همانند سال های گذشته بدون مشکل و با حمایت مسوولان، به هدفی که از این حرکت ترسیم کرده ایم دست یابیم.
وی از کم توجهی برخی مسوولان ذیربط از جمله بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس، شهرداری، ورزش و جوانان و استانداری به این حرکت فرهنگی ورزشی گلایه کرد و افزود: متاسفانه برخی مسوولان فقط شعار می دهند و تشویق می کنند که حرکت را آغاز کنیم اما در ادامه، نه تنها هیچ حمایتی نمی کنند بلکه جویای احوال ما نیز نمی شوند و در واقع فقط شعار می دهند و از عمل خبری نیست.
سلیمی نیا در بخش دیگری از سخنان خود، در خانه ماندن را برای جانبازان مضر عنوان کرد و افزود: ورزش نوعی درمان برای جانبازان است ضمن اینکه حضور جانبازان در جامعه و فعالیت های اجتماعی و فرهنگی و ورزشی، تاثیرگذاری بیشتری دارد و جوانان با دیدن عزم و اراده جانبازان، به آینده امیدوارتر می شوند.
به گزارش ایرنا، این جانباز جنگ تحمیلی که در سال ۱۳۶۶ در منطقه کردستان و غرب بانه، به این افتخار نایل شده از سال ۱۳۶۸ با رشته دو و میدانی وارد دنیای حرفه ای ورزش شده و تا ۱۴ سال، رکورددار ماده ۵۰۰۰ متر کشور بوده است.
سلیمی نیا در کنار دو و میدانی، به کوهنوردی و فتح قله های مرتفع نیز پرداخته و تاکنون ۲ بار قله دماوند، ۶ بار سبلان، ۲ بار تفتان، ۱۴ بار سهند و یک بار نیز قله کلیمانجارو در آفریقا را فتح کرده و عزم و اراده جانبازان انقلاب اسلامی را بار دیگر به رخ کشیده است.
وی از سال ۱۳۸۲ به رشته دوچرخه سواری روی آورده و تاکنون چندین مدال طلا در ماده های ۵۰ کیلومتر جاده، چهار کیلومتر تیمی و ۱۰ کیلومتر جاده کسب کرده است.
سختی های مسیر را به عشق امام به جان می خریم
یکی دیگر از جانبازانی که در این حرکت فرهنگی ورزشی رکاب خواهد زد، با بیان اینکه مشکلات بسیاری در طول مسیر وجود دارد، گفت: این مشکلات و سختی های مسیر را به عشق امام به جان می خریم اما انتظارمان از مسوولان حمایت و پشتیبانی است.
ناصر شهابی ادامه داد: به رغم همه بی مهری ها، امسال هم رکاب خواهیم زد تا آرمان های امام و شهدا زنده بمانند و جوانان ببینند که این انقلاب و امام راحل برای فرد فرد جامعه ارزش و جایگاه بالایی دارند.
وی افزود: از چند ماه قبل پیشنهاد داده ایم که از این حرکت و کاروان حمایت های لازم انجام بگیرد که تاکنون جوابی نگرفته ایم، هزینه زیادی نمی خواهیم همین که امکانات اولیه را در اختیارمان بگذارند خودمان بقیه کارها را انجام می دهیم.
شهابی بیان کرد: اگر به دنبال صدور انقلاب و فرهنگ ایثار و مقاومت هستیم باید از اینگونه برنامه های فرهنگی ورزشی حمایت شود تا شاهد پیشرفت های کشور در عرصه های مختلف باشیم.
شهابی خاطرنشان کرد: در طول سال های گذشته این حرکت ورزشی بدون وقفه برگزار شده و تنها در سال هایی که با ماه رمضان مصادف شد و کرونا همه گیر شد این برنامه برگزار نشد و ما مصمم هستیم این برنامه و حرکت فرهنگی ورزشی را به رغم همه کمبودها و مشکلات برگزار کنیم.
وی گفت: هر کار فرهنگی مستلزم صرف هزینه های مالی است اصلی ترین مشکل ما هم در این کار فرهنگی مسایل مالی است از مسوولان و ارگان های مختلف می خواهیم که مشکل ما را حل کنند و از مرحله شعار وارد مرحله عمل شوند.
شهابی بیان کرد: اگر به دنبال صدور انقلاب و فرهنگ ایثار و مقاومت هستیم باید از اینگونه برنامه های فرهنگی ورزشی حمایت شود تا شاهد پیشرفت های کشور در عرصه های مختلف باشیم.
به گزارش ایرنا، جانباز ناصر شهابی در سال ۱۳۶۵ در منطقه هورالعظیم ۲ چشم خود را تقدیم انقلاب اسلامی کرد و زمانیکه به جبهه اعزام شد دانش آموزی بیش نبود.
وی پس از بازگشت از جبهه در رشته فلسفه دانشگاه تبریز تحصیلات دانشگاهی را شروع کرد و پس از فارغ التحصیلی در آموزش و پرورش استثنایی مشغول فعالیت شد.
وی در عرصه ورزشی نیز در رشته های جودو، کشتی، وزنه برداری، شنا و وزنه برداری به صورت حرفه ای ورود پیدا کرد و پس از کسب مدال طلای در مسابقات قهرمانی جودو در ۳۶ سالگی، به دوچرخه سواری و کوهنوردی روی آورد و چندین قله مرتفع کشور را فتح کرد.
مشکلات ما را مایوس نمی کند
عضو هیات مدیره خانه نور آذربایجان شرقی و جانباز ۷۰ درصد عضو کاروان دوچرخه سواری جانبازان نیز با بیان اینکه مشکلات زیادی در مسیر حرکت وجود دارد، گفت: از مشکلات فرار نمی کنیم و مایوس نمی شویم و با توسل به ائمه اطهار این مشکلات را پشت سر می گذاریم.
حسن دستگیرزاده که متولد ۱۳۶۵ است و در سال ۱۳۸۷ در منطقه سلماس در مقابله با منافقین کوردل به جانبازی نایل شده و دو چشم خود را از دست داده است، ادامه داد: متاسفانه برخی مسوولان دقیقه ۹۰ منتظر می مانند تا از برگزاری این برنامه فرهنگی پشیمان شویم و یا مسوولیت حمایت را ارگان دیگری بپذیرد اما ما به هر حال امسال با دوچرخه عازم حرم می شویم تا با آرمان های امام راحل تجدید بیعت کنیم.
وی ادامه داد: از خانواده شهدا و همه کسانی که حمایت و استقبال می کنند روحیه و انرژی مضاعف می گیریم و امسال این برنامه را با نام شهدای مدافع امنیت برگزار خواهیم کرد تا این پیام را به گوش جهانیان برسانیم که همچون شهدای مدافع حرم حامی انقلاب، رهبر معظم و آرمان های امام و شهدا هستیم.
دستگیرزاده افزود: ۲۸ جانباز بصیر در استان وجود دارد که هیچ کدام از آنها برای اجرای برنامه های فرهنگی و ورزشی، چشمداشت مالی ندارند و با حداقل ها آماده انجام کارهای بزرگ هستند.
این ورزشکار جانباز بیان کرد: با اینکه دو دست و دو چشممان را در راه انقلاب فدا کرده ایم باز هم آماده ایم در عرصه های مختلف ایثار و فداکاری کنیم و با صبر و مقاومت که از ویژگی های بارز جانبازان است به اقدامات و برنامه های فرهنگی خود ادامه خواهیم داد.
وی گفت: کاری که امروز جانبازان بصیر انجام می دهند کار زینبی است، انرژی و انگیزه را از ائمه می گیریم و دین مان را با انجام کارهای فرهنگی و ورزشی و ارزشی، ادا می کنیم.
این ورزشکار جانباز بیان کرد: با اینکه دو دست و دو چشممان را در راه انقلاب فدا کرده ایم باز هم آماده ایم در عرصه های مختلف ایثار و فداکاری کنیم و با صبر و مقاومت که از ویژگی های بارز جانبازان است به اقدامات و برنامه های فرهنگی خود ادامه خواهیم داد.
دستگیرزاده همچنین به برنامه های ورزشی و تاثیرات آن بر روی جانبازان اشاره کرد و گفت: برای اشاعه فرهنگ ایثار در جامعه باید روحیه شاداب و با نشاط داشته باشیم از همین رو، همه جانبازان باید برای تاثیرگذاری بیشتر در جامعه، به ورزش روی بیاورند و با روحیه عالی، فرهنگ ایثار، مقاومت و فداکاری را در جامعه نشر کنند.
وی به مراحل کاروان امسال اشاره کرد و افزود: حرکت کاروان دوچرخه سواری جانبازان بصیر از هشتم خرداد و از تبریز تا بستان آباد آغاز می شود و در پنج مرحله بعدی، جانبازان مسیرهای بستان آباد - میانه، میانه - زنجان، زنجان - تاکستان، تاکستان - آبیک و آبیک تا حرم مطهر را رکاب می زنند و در پایان و پس از حضور در حرم مطهر، با اتوبوس به تبریز بازمی گردیم.
به گزارش ایرنا، دستگیرزاده نیز همچون دیگر دوستان بصیر خود در رشته های مختلف ورزشی فعالیت می کند و در رشته گلبال عنوان سوم لیگ برتر را کسب کرده است، وی همچنین کوهنوردی و دوچرخه سواری نیز می کند.
وی فارغ التحصیل رشته حسابداری از دانشگاه پیام نور بوده و پس از مجروحیت، با انجمن جانبازان بصیر آذربایجان شرقی آشنا می شود و همین آشنایی، زمینه ورود وی به فعالیت های ورزشی می شود.