دکتر مهرداد عباباف شوشتری دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: بیماردیابت نوع یک (مصرفکننده انسولین) باید از نظر عوارض دیابت در چشم، پنج سال بعد از تشخیص و پس از آن هر سال به چشم پزشک مراجعه کند.
وی افزود: افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باید از ابتدای تشخیص بیماری، به صورت سالانه برای معاینه شبکیه چشم به متخصص چشم مراجعه کنند و در صورت تاری دید، مشاهده نقاط سیاهرنگ، جرقه نور یا حلقههای نوری در اطراف چراغها، نزد پزشک ویزیت شوند.
عباباف شوشتری ادامه داد: زنان مبتلا به دیابت پیش از باردار شدن و یا بلافاصله پس ازآن باید به چشمپزشک مراجعه کنند و سیگار نیز باید ترک شود.
ضرورت مراقب از زخم پای بیماران دیابتی
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان در ادامه زخم پای دیابتی را یکی دیگراز مهمترین عوارض دیابت عنوان کرد و برای پیشگیری از این عارضه گفت: بیماران هر روز پاهای خود را معاینه کرده، با آب ولرم و صابون شست و شو داده و سپس با یک حوله نرم خشک کنند.
وی بیانکرد: این افراد لازم است پاهای خود را با کرم مرطوب کننده، نرم و مرطوب نگاه داشته و هرگز بین انگشتان پای خود از مرطوبکننده استفاده نکنند.
عباباف شوشتری اضافهکرد: آنها باید ناخنهای خود راکوتاه نگه دارند و صاف و بدون لبه کوتاه کرده و از گرفتن کامل وعمیق ناخنهای پا و همچنین کندن میخچه وزگیل خودداری کنند .
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: از راه رفتن روی زمینهای خیلی سرد و یاگرم خود داری کنند، کف پای خود و بین انگشتان را از نظر آثار زخم، کبودی و برجستگی بررسی کرده و در صورت وجود زخم تاول یا قرمزی حتما به پزشک مراجعه کنند، هرگز از چسب زخم برای بستن زخم خود استفاده نشود.