به گزارش روز سهشنبه ایرنا؛ «محمدرضا شعبانی» در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه در استانداری، افزود: استانداری در شورای عالی اجتماعی کشور برای اختصاص بودجه ساخت پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه پیگیری خواهد کرد.
وی حوزه فرهنگی را مانند آب برای جامعه مهم و حیانی دانست و گفت: اگر در این حوزه فرهنگ غفلت کنیم، ضربه بسیار سنگینی در همه ابعاد دیگر اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خواهیم خورد و اگر در بخش های از جامعه امروز مانند آسیب های اجتماعی و اقتصادی دچار مشکل هستیم برای این است که به کارهای فرهنگی اولویت نداده ایم.
شعبانی بیان داشت: متاسفانه در گذشته برخی سیاست مداران به مباحث فرهنگی اولویت نداده اند و در مطالعاتی که روی عمده مشکلات استان کرمانشاه شده اکنون می بینیم اکثرا مسائل ریشه در بی توجهی مباحث فرهنگ دارد.
گفتنی است که کتابخانه مرکزی کرمانشاه سال ۸۶ با برآورد چهار میلیارد تومان کلید خورد؛ اما پس از ۱۶ سال اکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
معاون، سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در ادامه گفت: برای ترویج فرهنگ مطالعه مسئولان کتابخانه ها باید ابتکارات و روش های منطبق با شرایط روز را به کار گیرند و در این حوزه باید دچار دگردیسی شویم؛ زیرا روش های قدیمی که صرفا کتاب از کتابخانه ها به افراد امانت داده شود دیگر کاربرد زیادی ندارد.
کتابخانه ها در ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه باید از روش نوین و به روز بهره بگیرند
شعبانی افزود: با پیشرفت تکنولوژی روش های بروزی برای مطالعه مانند، مطالعه الکترونیکی، پادکست، کتاب صوتی و دیگر روش ها در سطح جامعه و جهان باب شده که متولیان کتابخانه ها در این زمینه ها باید برای ترویج مطالعه ورود قوی تری داشته باشند و از بسترها بهره بگیرند.
وی در ادامه به چند نمونه اقدام مبتکرانه کشورهای پیشرفته مانند ژاپن برای ترویج مطالعه اشاره کرد و گفت: ما برای ترویج مطالعه باید یکسری اقدامات فرهنگی برای فضا سازی در سطح جامعه مانند ایجاد نیاز در افراد برای مطالعه ایجاد کنیم؛ زیرا این نیاز است که افراد را به طرف عملی سوق می دهد، ژاپنی ها این چنین نیازهای مطالعاتی را ایجاد کردند و موفق بوده اند.
شعبانی همچنین از این القاء که برای مطالعه باید محیط ساکت و آرامی باشد انتقاد کرد و گفت: در کشور های پیشرفت این القاء وجود ندارد، در همه جا در هر فرصتی برای مطالعه استفاده می کنند حتی در شلوغ ترین اماکن مانند متروها، فروشگاه ها و ایستگاه ها.
معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری کرمانشاه در بخش دیگر از سخنان خود بیان داشت: در فرهنگ سازی برای مطالعه در جامعه همچنین باید یکسری جذابیت ها ایجاد کنیم.
شعبانی در ادامه از انجمن های کتابخانه های استان کرمانشاه به خاطر برگزاری نشست های نقادانه و فعالیت های آنان قدردانی کرد خواستار افزایش ایستگاه های مطالعاتی در سطح ارگان ها و اماکن عمومی استان برای افزایش مطالعه شد و گفت: نباید در قفسه کتابخانه های ایستگاه های مطالعاتی کتاب هایی که کسی رغبت به خواندن آنها ندارد فقط قفسه ها را پرمی کند بگذاریم باید کتباهای مطابق نیاز روز مردم در انجا باشد.
در استان کرمانشاه تعداد ۹۰ باب کتابخانه عمومی نهادی داریم که از این تعداد ۳ دستگاه کتابخانه کامیون سیار روستایی و ۲۳ باب کتابخانه روستایی در مناطق کمتر توسعه یافته و ۶۴ باب کتابخانه عمومی شهری می باشد.
در این کتابخانه ها تعداد یک میلیون و ۳۱۲ هزار و ۲۹۵ جلد کتاب وجود دارد.