«سید مهدی حسینی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: تابلوی برق سبز در بورس انرژی باهدف ایجاد بازار عرضه و تقاضای مستقیم، مردمیسازی اقتصاد تجدیدپذیر و نیز ایجاد فضای رقابتی تبادل انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد شده است.
وی ادامه داد: این تابلو میتواند برای سرمایهگذاران بخش انرژیهای تجدیدپذیر اطمینان به همراه داشته باشد تا آنان با خیالی آسودهتر به سرمایهگذاری در این حوزه بپردازند. این مقام مسئول گفت: ازآنجاکه عرضهکنندگان برق تجدیدپذیر ذیل قراردادهای جدید "تابلو سبز" امکان عرضه برق و انتفاع بیشازپیش از برق خود را دارند کاهش ریسک سرمایهگذاری و جذابیت در این مدل قراردادی حائز اهمیت است.
مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایهگذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا به حمایت ساتبا از ایجاد تابلوی برق سبز بورس انرژی اشاره کرد و گفت: برایناساس وزیر نیرو دستورالعملی را باهدف توسعه مبادلات برق در بورس ابلاغ کرده است.
حسینی ادامه داد: ساتبا نیز برای توسعه مبادلات برق سبز در بورس انرژی دستورالعمل عرضه و تبادل برق تجدیدپذیر در بورس را به ذینفعان، تولیدکنندگان و سرمایهگذاران نیروگاههای تجدیدپذیر ابلاغ کرده است.
وی گفت: ابلاغ این دستورالعمل میتواند موجب توسعه سرمایهگذاری و تأمین مالی پروژههای جدید انرژیهای تجدیدپذیر شود.
این مقام مسئول به دیگر مزایای تابلوی برق سبز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: همچنین با این اقدام میتوان از طریق صندوقهای پروژه نسبت به تأمین مالی تأسیس نیروگاه اقدام کرد.
به گزارش ایرنا، تابلوی برق سبز انرژیهای تجدیدپذیر در بورس انرژی امروز آغاز به کار کرد و نخستین معامله برق تجدیدپذیر نیز انجام شد که این معامله با قیمت یک هزار و ۹۹۵ تومان و در حجم ۶۷۰ کیلووات ساعت صورت گرفت که تقریباً نصف قیمت برق حرارتی است.