حسن عنایتی روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا به بارندگی قابل توجه اردیبهشت ماه و افزایش روانآب رودخانه ها و تقویت چاه های عمیق و نیمه عمیق کشاورزی استان اشاره کرد و افزود : برنجکاری به عنوان کشت اول محصولات زراعی استان مورد توجه بهره برداران استان است.
طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران پارسال یک میلیون و ۳۵۰ هزار و ۸۳۹ تن شلتوک برنج در ۲۱۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان تولید شد.
وی در عین حال به مشکلات کم آبی به خصوص در مناطق شرق استان مازندران اشاره کرد و توضیح داد: کشاورزانی که منابع مطمئن آبی دارند، همچنان مشغول نشا کاری هستند، حتی برخی از کلزاکاران که از آب چاه مطمئن بهره مندند، پس از برداشت دانه روغنی، برنج کشت می کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به بارندگی های مناسب طی ۲هفته گذشته درمناطق دشت اشاره کرد و بیان داشت: طبق آمار رسمی و بررسی های میدانی شرکت آب منطقه ای استان، در پی بارش های اردیبهشت میانگین بارندگی در سال آبی جاری استان ۴۲ درصد افزایش یافت که این میزان تا ابتدای اردیبهشت ۳۱۵ میلی متر بوده که با بارش های اخیر به میزان ۳۷۶ میلی مترافزایش یافت.
عنایتی بیان داشت: بارش های اردیبهشت ماه میزان حجم ذخیره آب در پشت سدهای استان مازندران را حدود ۱۰ میلیون متر مکعب و آب بندان ها را بیش از ۱۵ میلیون متر مکعب افزایش داده است.
وی در عین حال تصریح کرد: اگرچه در روزهای گذشته تمامی اراضی تحت کشت شالی در استان بصورت همزمان و بدون نوبت بندی، آبدهی شده اند ولی کمافی السابق همکاری مردم در مدیریت صحیح منابع آبی ضروری است.
این مسوول کشاورزی مازندران درد مورد ادامه نشا کاری هم گفت: با توجه به گرم شدن هوا در خرداد ماه، کشاورزانی که منابع آبی مطمئنی ندارند از کشت برنج خوداری کرده و کشت جایگزین سویا و پنبه را انجام بدهند.