به گزارش خبرنگار ایرنا، داوود دانشگر روز دوشنبه در همایش ملی بلند مرتبهسازی در مشهد عنوان کرد: جامعه مهندسی ساختمان، بزرگترین جامعه تخصصی کشور است که تعیین تکلیف دقیق وظایف آنها، تاثیر مهمی در کاهش پرونده های تخلف این صنف خواهد داشت.
وی ادامه داد: بلند مرتبه سازی هم به دلیل ایجاد نشاط اجتماعی فرصت است و هم به لحاظ تمرکز نقطه ای ممکن است تهدیدی برای توسعه شهری باشد.
مدیر کل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: افزایش تعلق خاطر شهری و مدیریت مصرف انرژی از مزایای بلندمرتبه سازی است که در صورت رعایت استانداردهای دقیق ایجاد خواهد شد.
دانشگر با اشاره به ظرفیت علمی مهندسان کشور تصریح کرد: مهندسان کشورمان، دارای شاخصه های علمی زیادی هستند که جای خالی صدور خدمات مهندسی آنان در کشورهای همسایه حس می شود.
بلند مرتبهسازی به سوی لوکس سازی نرود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: بلند مرتبه سازی باید با هدف رفع نیازهای سکونت مردم و استفاده بیشتر از زمین انجام گیرد و به هیچ عنوان نباید به سمت لوکس سازی برود.
جواد خدایی ادامه داد: شاید یکی از دلایلی که توسعه اینگونه ساختمان ها در کشور سخت شده است، همین لوکس سازی باشد که باید در خصوص آن تجدید نظر شود.
وی خاطر نشان کرد: هدف از احداث ساختمان های بلند مرتبه، باید رفع نیاز مردم باشد و نباید فقط نمادی از توسعه شهری باشند از این رو توجه به ایمنی این سبک از ساختمان ها بسیار مهم است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با اشاره به آمار اداره کل راه و شهرسازی استان افزود: پارسال هزار و ۸۵۰ ساختمان بلندمرتبه از سوی این معاونت مورد ارزیابی قرار داده است که با توجه به تعداد زیاد ساختمانها، نظارت های بیشتر امکان نداشته است.
همایش ملی بلند مرتبهسازی امروز در مشهد آغاز شد و تا سوم خرداد ادامه دارد.
تشکیل کلاس های تخصصی و آموزشی برای مهندسان از برنامه های جنبی همایش بلند مرتبه سازی است.
در پایان این دوره نیز آزمونی با حضور ۸۰۰ مهندس ساختمان برگزار خواهد شد و برگزیدگان آن ارتقاء پایه خواهند گرفت.