عبدالله افرازه شهاوند دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیانکرد: کیفیت آب شرب اهواز، همواره از سوی مجموعه مدیریتی استان در حال بررسی است.
وی با تاکید بر اینکه بهبود آب شرب شهروندان یک مطالبه اجتماعی است ادامهداد: بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مهمترین چالش آب شرب شهروندان به موضوع فرسودگی خطوط انتقال درون شهری برمیگردد که این موضوع نیاز به تعریف پروژههای عمرانی مختلفی دارد.
شهاوند تصریحکرد: معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان در این زمینه برنامهریزیهای لازم را در دستور کار دارد و ماموریتهایی نیز به شرکت آب و فاضلاب استان ابلاغ شده است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان اضافهکرد: همزمان نیز موضوعات سلامت و کمک به بهبود کیفیت آب شرب شهرستان اهواز از طریق دستگاههای مرتبط از جمله شبکه بهداشت در حال ارزیابی و سنجش است.
وی یادآورشد: بر اساس دستورکار کارگروههای زیرمجموعه شورای سلامت و امنیت غذایی استان، وضعیت و کیفیت آب شرب شهرستانهای استان از جمله اهواز بهصورت مستمر درحال بررسی است.
شهاوند بهبود کیفیت آب شرب را یک مطالبه مردمی دانست گفت: این موضوع همچنین به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار مدیریت ارشد استان قرار دارد تا به واسطه اقدامات، برنامهریزیها و هماهنگیهای بینبخشی، زمینه رضایتمندی مردم در این حوزه فراهم شود.
تاسیسات تولید آب اهواز در شمال غرب و شمال شرق یعنی تصفیهخانه کیانآباد موسوم به تصفیهخانه شماره ۲ اهواز و تصفیهخانه شمال شرق اهواز (تصفیهخانه ملی راه)، ۶۵ تا ۶۸ درصد آب شرب این کلانشهر را تامین میکنند.
همچنین از جمله مهمترین مشکلات در حوزه سامانه توزیع آب، قدمت و طول عمر بسیار بالا و فرسودگی این سامانه است. با توجه به پلاکتسازی که در خطوط رخ میدهد و رسوبگذاریهایی که اتفاق افتاده، کارکرد خط تضعیف و بعضا در انتهای شبکه، با ایجاد انشعابات غیرمجاز، احتمال بروز افت کیفیت به وجود می آید.
گفتنی است، سال گذشته ۶۱۶ هزار مورد کلرسنجی، ۳۱ هزار مورد کدورتسنجی برای بررسی کیفیت و مطلوبیت آب شرب در استان خوزستان انجام شد.