به گزارش ایرنا مرزبین المللی ریمدان در شهرستان دشتیاری از جمله مرزهای مهم جنوب شرق کشور است که در حال حاضر بیشترین کالاهای ایرانی از طریق مرز ریمدان به کشور پاکستان صادر می شود. این مرز علاوه بر صادرات کالاهای ایرانی روزانه میزبان صدها زائر پاکستانی است که از پایانه مرزی ریمدان وارد کشور می شوند.
رونق بیشتری خواهد گرفت.
مرز ریمدان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان بهترین مسیر و راه دسترسی ایران به ۳۷ درصد جمعیت جهان(پاکستان، چین و هند) است بنابراین توجه به زیرساختهای این مرز برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی ضروری است.
مرز ریمدان برای صادرات و واردات کالا، انتقال زائران پاکستانی و گردشگران و مسافران خیلی مناسب است. این مرز با توجه به ظرفیت راهبردی باید به عنوان یک مرز استاندارد جهانی تعریف شود تا شاهد جابجایی کالا و مسافر باشیم و هیچ مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد.
مرز ریمدان در محدوده شهرستان دشتیاری از سال ۸۷ راهاندازی شده و فاقد هرگونه امکانات و زیرساختها بود اما در سال ۹۵ با پیگیریهای مسوولان و مردم با رسمی شدن این مرز برای جابجایی کالا و مسافر بین ایران و پاکستان از سوی دولت موافقت شد و هماینک طی ۲ سال اخیر فعالیتهای تجاری در این مرز در حال انجام و زائران پاکستان نیز از این مرز وارد.
ریمدان یکی از سه مرز راهبردی ایران
سرپرست فرمانداری دشتیاری در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: مرز ریمدان به عنوان یکی از سه مرز راهبردی کشور است و مجموعه فرمانداری، برای هرگونه همکاری درخصوص احیا و راهاندازی این نقطه مرزی آمادگی کامل دارد.
محمدامین شکری ادامه داد: کشور ما از راه چابهار یک دروازه دریایی رو به تبادلات جهانی دارد و با بهره برداری از ریمدان دروازه دیگری در خشکی رو به مرزهای شرق پیدا خواهد کرد.
وی همچنین بر لزوم مدیریت یکپارچه مرزی تاکید کرد و افزود: باتوجه به فعال بودن کد ترانزیت در این نقطه و تبادلات در جریان، توسعه ترانزیت و ترانشیپ می تواند با مشخص کردن محدوده ها، هم اکنون نیز آغاز شود.
سرپرست فرمانداری شهرستان دشتیاری در خصوص راه اندازی بازارچه مشترک خرده فروشی ریمدان گبد اظهارداشت:با توجه به موقعیت استراتژیک مرز ریمدان و همجواری با بندر گوادر و فاصله کوتاه با بندر بزرگ کراچی که مرکز اقتصادی کشور پاکستان است این مرز را با دیگر مرزهای سیستان و بلوچستان متمایز تر کرده و راهبردی مناسب برای توسعه و سرمایه گذاری برای صادرات کالاهای ایرانی به کشور پاکستان است.
وی افزود: شهرستان مرزی ساحلی دشتیاری بیش از ۱۰۰هزار نفر جمعیت دارد که غالب جمیت این شهرستان روستانشین هستند و شغل بیشتر مردم صیادی، کشاورزی و اندکی هم در حال حاضر از ظرفیت های مرزی استفاده می کنند اگر ما بتوانیم در بحث زیرساخت های مرزی اقدامی انجام دهیم مطمئنا مرزنشین بیشتری را می توانیم برای اشتغال در مرز سهیم کنیم.
شکری گفت: با تلاش های دیپلماسی و مجموعه وزارت کشور و استانداری سیستان و بلوچستان امروز مردم مرزنشین ما شاهد رونق کسب و کار در مرز هستند و امیدواریم باتوجه به اعلام مسوولان فنی و زیربنایی استانداری سیستان و بلوچستان دومین بازارچه خرده فروشی ریمدان گبد تا یک ماه آینده تکمیل و شروع بکار کند که نشان از عزم دولت سیزدهم برای اشتغال و معیشت مردم مرزنشین است.
وی خاطرنشان کرد: بازارچه خرده فروشی ریمدان - گبد در جوار پایانه مرزی و بازارچه مرزی ریمدان قرار گرفته و میتواند نقش تاثیرگذاری در مبادلات کالا اشتغال داشته باشد و از طرفی نقطه منفصل منطقه آزاد چابهار نیز در همین محدوده است ظرفیتی که می تواند تحولی شگرف در منطقه ایجاد کند.