عبدالغفور حوت روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: مردم ۵۵ روستای پایین دست سد کهیر انتظار دارند هر چه سریعتر برای ساخت شبکه آبرسانی و خط انتقال آب اقدامات لازم آغاز تا از آب شبانه روزی بهرهمند شوند.
وی با اشاره به هزینه ۷۰۵ میلیارد تومان برای ساخت سدکهیر، خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود و تنش شدید آبی در منطقه، تنظیم و جمع آوری این آبها با ساخت سد برای تامین مصارف آشامیدنی، صنعت و کشاورزی منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است.
فرماندار کنارک بیان کرد: توسعه صنعت و تجارت و امکان تامین آب آشامیدنی سواحل کنارک از طریق کاهش تخصیص صنعت، خروج روستاهای بخش کهیر از بحران کنونی آب برای مصارف آشامیدنی و بهداشتی، رفع بحران تامین آب کشاورزی منطقه بویژه در سالهای خشک، ایجاد اشتغال و محرومیتزدایی از طریق توسعه صنعت و کشاورزی منطقه، کنترل سیلابها و اثرات تخریبی ناشی از آن، امکان توسعه صنعت توریسم و گردشگری و بهبود وضعیت بهداشتی منطقه از طریق تامین آب آشامیدنی سالم از اهداف ساخت سد کهیر است.
وی با تاکید بر تسریع در آبرسانی روستای پزم و افتتاح هر چه سریعتر طرح فاضلاب شهری بعد از گذشت ۱۸ سال، گفت: مردم علاوهبر این موارد همچنین انتظار دارند سد کهیر در آیندهای نزدیک تمام نیازهای آب آشامیدنی، صنعتی و کشاورزی منطقه را تامین کند.
حوت ادامه داد: ایجاد سازههای بزرگ آبی به نمادی از توسعه اقتصادی برای خیلی از کشورها تبدیل شده از اینرو در کشورهایی مثل ایران خودمان برنامهریزی و سرمایهگذاریهای گستردهای برای ایجاد یک سازه مهندسی به نام سد انجام شده و میشود.
وی با بیان اینکه تخصیص آب آشامیدنی سد کهیر شامل طرح آبرسانی به مجتمع ۵۵ روستایی زیر مجموعه سد کهیر در کنارک است، خاطرنشان کرد: جمعیت روستاهای مورد نظر برای سال مقصد طرح یعنی سال ۱۴۲۵ حدود ۶۵ هزار و ۲۰۰ نفر و متوسط آب مورد نیاز آنها ۱۲۶ لیتر در ثانیه است.
سد کهیر در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری غرب چابهار و ۱۶۰ کیلومتری جنوب نیکشهر و ۸۰ کیلومتری کنارک قرار دارد.