محمد بیانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: چندین کلاس ترویجی و آموزش نوغانداری از ابتدای سال جاری تاکنون به منظور شناسایی افراد علاقه مند و ترغیب به فعالیت بیشتر در این حوزه برگزار شده است.
وی اضافه کرد: ۱۰ جعبه تخم نوغان به منظور توسعه نوغانداری، تشویق و ترویج این حرفه در اختیار ۱۳ بهرهبردار با هدف کمک به معیشت و توانافزایی ساکنان روستاها بویژه زنان روستایی قرار داده شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه عمده مشکل این حوزه نبود توتستان های بزرگ و متراکم در سطح استان است، افزود: تولید نهال توت اصلاح شده، واگذاری اراضی ملی به افراد آموزش دیده و علاقمند در قالب تعاونی و صندوق های خرد زنان با هدف ایجاد توتستان های متراکم در استان و پیگیری صنایع تکمیلی و ابسته به این حرفه برای تبدیل پیله به نخ ابریشم از جمله برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان است.
بیانی اظهار کرد: حدود ۴۵ روز زمان نیاز است تا تخم های کوچک و سیاه رنگ نوغان ثمربخش و به پیله های ارزشمند ابریشم تبدیل شوند و به عنوان فعالیت اقتصادی جانبی در کنار کشاورزی و باغداری رونق بخش معیشت روستاییان باشد.
وی با بیان اینکه در هر جعبه نوغان سفارشی ۲۷ هزار تخم نوغان وجود دارد، افزود: برای پرورش نوغان به ۲۵ مترمربع فضا و حدود ۸۰۰ کیلوگرم برگ توت نیاز است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: با توجه به میانگین تولید ۲۰ کیلوگرم پیله تر از هر جعبه تخم نوغان در سال های گذشته در استان، انتظار می رود تولید ابریشم سال جاری در سطح استان به بیش از ۲۰۰ کیلوگرم برسد.