تهران- ایرنا- کشورهای اروپایی برای جلب نظر کشورهای آمریکای جنوبی علیه روسیه و همسو کردن آنها با خود در بحران اوکراین، سفرهای خود به این منطقه را بمنظور مجاب کردن آنها افزایش داده‌اند.

به گزارش ایرنا، در کشمکش برای جلب حمایت‌ها علیه روسیه، اروپا هدف جدیدی در آمریکای لاتین پیدا کرده است. دیپلمات‌های ارشد از موسسات و کشورهای بزرگ اروپایی در بخشی از درگیری گسترده ژئوپلتیک با روسیه، به دنبال جلب نظر کشورهای آمریکای لاتین به سمت خود هستند.

آخرین تلاش از سوی جیمز کلورلی وزیر خارجه انگلیس صورت گرفته که در آخرین روز از تور آمریکای لاتین خود امروز چهارشنبه به برزیل سفر کرده است. تور آمریکای جنوبی کلورلی شامل مذاکرات سطح بالا در کلمبیا و شیلی نیز بوده است.

این اولین سفر یک وزیر خارجه انگلیس به منطقه آمریکای لاتین در ۵ سال گذشته است. این اقدام بخشی از یک حرکت دیپلماتیک انگلیس است تا لندن کشورهایی که اغلب خود را غیر متعهد می‌دانند با خود همراه کند.

آمریکای جنوبی نظر ویژه سران غربی را در ماه‌های گذشته به خود جلب کرده در حالیکه متحدان اوکراین دور دنیا را به دنبال مواد معدنی مهم برای زنجیره تامین فناوری بالا، همچنین مهمات و تسلیحات بمنظور کمک به کی‌یف، می‌گردند.

شیلی و برزیل صدها تانک لئوپارد ساخت آلمان که غرب در ماه‌های اخیر آنها را به اوکراین ارسال کرده، در اختیار دارند. کلمبیا و برزیل سخت افزار نظامی ساخت روسیه از جمله بالگردهای میگ و موشک‌های ضد تانک دارد که استفاده از آنها برای ارتش اوکراین آسان است.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در خلال صحبت‌هایش در نشست روز یکشنبه گروه ۷ با صحبت در مورد لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری برزیل به دنبال وارد کردن برازیلیا به حلقه حامیان خود بود. با اینحال یک دیدار دو جانبه بین زلنسکی و داسیلوا به علت تغییر در برنامه کاری لغو شد.

یک مقام برزیلی پیش از سفر کلورلی به این کشور هر گونه حمایت از اوکراین را رد کرد. برزیل تاکنون روسیه را در جنگ اوکراین محکوم کرده اما از ارائه کمک نظامی به کی‌یف یا تحریم مسکو خودداری کرده است.

در یک دنیای ایده آل، انگلیسی‌ها تمایل دارند برزیل به تحریم‌ها علیه روسیه بپیوندند. اما آنها به اندازه کافی می‌دانند که چنین چیزی در دنیای ایده ال وجود ندارد و مسائل آنطور هستند که هستند.

یک مقام شیلیایی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا انگلیس می‌تواند این کشور را برای ارائه کمک نظامی به اوکراین متقاعد کند؟ گفت: این اتفاق اصلا نمی‌افتد. این موضوعی است که باید از سوی قدرت‌های بزرگ حل شود، چیزی نیست که ما بتوانیم از این سوی دنیا انجام دهیم.

کلورلی اخیرا در جریان یک سخنرانی از سانتیاگو پایتخت شیلی به دنبال نزدیک‌تر کردن دولت‌های آمریکای لاتین به غرب بود با این استدلال که این منطقه شایستگی اختیار بیشتری در عرصه بین‌الملل را دارد و برزیل یک کرسی دائم می‌تواند در شورای امنیت سازمان ملل داشته باشد. وی گفت: موسسات چندجانبه ما به ویژه برای دادن صدا و نفوذ بیشتر به آمریکای لاتین نیازمند اصلاح هستند .

اتحادیه اروپا در ماه‌های اخیر روش‌های مشابه در پیش گرفته و شخصیت‌های ارشد مانند شارل میشل رئیس شورای اروپا و اولاف شولتس صدراعظم آلمان از آمریکای لاتین دیدن کردند. میشل به صورت خاص بر روی کشورهای جهان جنوب تاکید داشت تا از موضع آمریکا- اتحادیه اروپا در قبال اوکراین حمایت کنند.

آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان نفر بعدی است که ماه آینده میلادی برای انجام کارهای نهایی توافق تجاری اتحادیه اروپا- آمریکای لاتین به برزیل سفر خواهد کرد. وی همچنین به دنبال متقاعد کردن داسیلوا خواهد بود تا روسیه را محکوم کرده و از اوکراین حمایت کند.

شولتس زمانیکه درماه ژانویه به برازیلیا سفر کرد در مجاب کردن برزیل برای حمایت از اوکراین ناکام ماند. در آن زمان لولا داسیلوا در یک کنفرانس خبری پر چالش گفت که کشورش با ارائه تسلیحاتی که می‌تواند در جنگ بین روسیه و اوکراین استفاده شود، هیچ سودی نمی‌برد.

منبع: Politico