تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر تضمین کیفیت سازمان انتقال خون رسیدن به ۲۵۰ هزار لیتر پلاسمای آماده پالایش را از اهداف این سازمان در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد و از وجود ۲۶ مرکز استانی و ۲ مرکز اقماری دارای مجوز ارسال پلاسما برای پالایش به شرکت‌های خارجی خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از سازمان انتقال خون، عباس صداقت در چهل و هفتمین اجلاس مدیران کل انتقال خون سراسر کشور با ارائه گزارشی از عملکرد این دفتر در سال ۱۴۰۱ گفت: هم اکنون در مورد تولید آلبومین «و آی وی آی جی» که داروهای مشتق از پلاسما هستند دچار کمبود هستیم و وظیفه داریم حداکثر پلاسمای ریکاور(بهبودیافته) را برای شرکت‌های پالایش گر با بالاترین استاندارد تامین کنیم.

وی از وجود ۲۶ مرکز استانی و دو مرکز اقماری دارای مجوز ارسال پلاسما برای پالایش به شرکت های خارجی خبر داد و افزود: با وجود پالایش گر ایرانی و توسعه مراکز تولید پلاسما امیدواریم بیش از پیش هدف افزایش تولید و کاهش ضایعات محقق شود.

مشارکت های اجتماعی زمینه ساز پیشرفت خواهد شد

رئیس شورای فرهنگی سازمان انتقال خون ایران نیزبر تلاش های صورت گرفته در جذب خیرین برای رشد و توسعه مراکز اهدای خون تاکید کرد و مشارکت های اجتماعی را زمینه ساز پیشرفت دانست.

محمدهادی ایازی با اشاره به نقش خیرین در پیشبرد اهداف سازمان انتقال خون، افزود: با تشکیل مجامع خیرین انتقال خون در استان ها، اتفاقات خوبی افتاده است و باید در مدیران، باور مشارکت های اجتماعی ایجاد شود تا بیشتر و بهتر از وضع فعلی، در اعتماد خیرین برای مشارکت در رشد و توسعه مراکز اهدای خون گام های موثری بر داریم.

وی ادامه داد: مشارکت ها و هماهنگی های بین بخشی باید تقویت شود و باید از ظرفیت های مختلف همچون صدا و سیما برای نشان دادن عملکردهای سازمان انتقال خون استفاده کرد تا در قالب یک هم افزایی، سازمان به وضعیت مطلوب تری خواهد رسید.

رئیس شورای فرهنگی سازمان انتقال خون ایران اضافه کرد: امیدواریم مدیران کل استانی از ظرفیت های مختلف همچون استانداران، ائمه جمعه و خیرین برای افزایش مشارکت های اجتماعی بهره ببرند.

در شرایط فعلی مشارکت بانوان در اهدای خون مطلوب نیست

عضو شورایعالی سازمان انتقال خون، با اشاره به مسیر پیشرفت سازمان انتقال خون و وجود ظرفیت های بالا و متخصص، گفت: کارهای بزرگی در این سال ها انجام شده و سازمان انتقال خون را به یک سازمان آبرومند در نظام سلامت کشور تبدیل کرده است.

حسن ابوالقاسمی ادامه داد: برای تقویت موسسه آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون باید اقدامات موثری صورت بگیرد و با اختصاص منابع مالی مناسب و همچنین جذب نیروهای متخصص، این موسسه را که نقش مهمی در پیشرفت سازمان انتقال خون دارد، باید پشتیبانی کرد.

عضو شورایعالی سازمان انتقال خون گفت: در حوزه انتقال خون جزء کشورهای پیشرو در دنیا هستیم و دلیل اصلی دستیابی به این موفقیت ها، چیزی جز معنویت نبود و خاستگاه فرهنگ اهدای خون از انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس است که باید بر این نکته ها تاکید کرد و دستاوردهای موفق را بازگو کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در زمان جنگ تحمیلی، ۵۰درصد اهداکنندگان خون را بانوان تشکیل می دادند ولی شرایط فعلی مشارکت بانوان در امر اهدای خون مطلوب نیست و برای رفع این چالش، باید اقدامات فرهنگی جدی در دستور کار قرار بگیرد.

ابوالقاسمی گفت: در صورت تامین اعتبارات و منابع مالی لازم، اگر در حوزه های دیگری همچون بانک HLA نیز به موفقیت برسیم، قطعا باعث کمک بیشتر به درمان بیماران خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) تصریح کرد: ارتباطات بین المللی سازمان انتقال خون باید بیشتر از قبل مورد توجه قرار بگیرد و این تبادل علم می تواند به کسب دستاوردهای جدید، کمک قابل توجهی کند.