مشهد-ایرنا- مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: امسال برای نخستین بار شهرداری ها و همه متولیان بازآفرینی در سطح کشور، بر اساس شاخص های معین توسط این شرکت ارزیابی می شوند.

به گزارش ایرنا، محمد آیینی روز سه شنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری پایدار خراسان رضوی افزود: بازآفرینی موضوع جدیدی است که نیاز به فرهنگ‌سازی، گفت و گو و آموزش دارد و با توجه به آمار خراسان رضوی در خصوص واحدهای ناپایدار، نوسازی، مقاوم سازی و ایمن سازی سقف های لرزان حلقه مفقوده ای است که توجه ویژه متولیان به این مهم را در راستای حفظ جان مردم طلب می کند.

وی رسیدن به متوسط خدمات شهری را چالش دیگر شهری اعلام کرد و رفع نیاز مردم محروم در این خصوص را از وظایف اصلی شهرداریها و شرکت بازآفرینی شهری دانست.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: استفاده از ظرفیت بند ب تبصره ۱۱ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۱ برای ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی ، فرصتی مغتنم بوده و اولویت شرکت بازآفرینی شهری ایران تکمیل طرحهای نیمه تمام در سال جاری است.

آیینی یکی دیگر از رویکردهای شرکت بازآفرینی شهری ایران را توانمند سازی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار و جوانان محلات هدف ذکر کرد.

وی ادامه داد: به دلیل عدم توانایی مردم و عدم رغبت سازندگان در ساماندهی نوسازی مسکن، علاوه بر بسته های تشویقی مالی، بسته های تشویقی شهرسازانه تهیه و ابلاغ شده است که با توجه به نیاز استان باید از این ظرفیت استفاده کرد و در رده بندی استفاده از تسهیلات استان آن را در رده های بالای کشوری قرار داد.

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: نتایج اقدامات موثر شهرداری ها در حوزه بازآفرینی به ویژه اقداماتی که منجر به نوسازی مسکن در محلات هدف می شود و همچنین تامین خدمات مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

وحید داعی افزود: ۵۱ شهر در استان خراسان رضوی دارای محلات هدف بازآفرینی هستند که فرمانداران به عنوان رییس و شهرداران به عنوان دبیر کارگروه بازآفرینی هر شهر ، اهداف و سیاست های شرکت بازآفرینی شهری ایران و در سطح بالاتر وزارت راه و شهرسازی را پیگیری می کنند.

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: یک بسته تشویقی شهرسازانه تدوین شده که می توان از آن به عنوان فرصتی برای بهره گیری هم استانی ها استفاده کرد، این بسته در دولت سیزدهم و در جهت حمایت از مردم تهیه و ابلاغ شده و شرایط مطلوبی را در دریافت تسهیلات به وجود می آورد.

داعی افزود: شهرداران و فرمانداران با توجه به نیاز سنجی و آسیب شناسی مناطق خود می توانند پیشنهادات خود را در راستای بومی سازی بسته ها به دبیرخانه ستاد بازآفرینی استان در اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی ارسال کنند.

وی از شهرداران خواست تا در موضوع صدور پروانه ساختمانی و در اجرای مصوبات، شتاب بخشی و آسان سازی را در اولویت قرار دهند.

مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: اقدامات موثر شهرداری ها در حوزه نوسازی مسکن در تعاملات فی مابین تاثیر گذار و در ارزیابی لحاظ خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

اجرای ۵۸ طرح بازآفرینی در مناطق ناکارآمد شهری خراسان رضوی پایان یافت