جواد خدایی سه شنبه عصر در حاشیه برگزاری ستاد بازآفرینی شهری استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افق اجرای این طرح تا پایان سال۱۴۰۴ با اعتباری بیش از سه هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
وی بدون اشاره به میزان منابع ویژه تعیین شده در این قالب گفت : با عزم موجود امیدواریم اجرای این طرح طی مدت مذکور محقق شود .
معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه با اشاره به حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایراندر جلسات متعدد برای بررسی حوزه بازآفرینی در استان افزود : جلسه ستاد بازآفرینی استان با محوریت مسئله نهضت ملی مسکن و نحوه مشارکت شهرداری ها و مشوقهای لازم در این زمینه برگزار شد.
خدایی بیان کرد : یکی دیگر از محورهای مورد بررسی در این ستاد اختصاص کمک مالی از سوی شرکت بازآفرینی شهری ذیل مصوبه سفر سال گذشته رییس جمهوری به استان جهت اجرای پروژههای خدماتی و عمومی مورد نیاز در بافت پیرامونی حرم مطهر است .
معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی گفت: در این ستاد مصوب شد با همکاری شرکت عمران و مسکن استان قدس رضوی در بازه زمانی سه ساله بخش قابل توجهی از پروژههای عمرانی بافت پیرامون حرم رضوی شامل پروژههای بهداشتی، درمانی، ورزشی ، امدادی و غیره اجرا شود.
وی بیان کرد : میزان اختصاص اعتبار و کم و کیف اجرای پروژههای مد نظر طی یک بازه زمانی بررسی و اعلام میشود.
حاشیه شهر مشهد با گسترهای که ۱۳ درصد از مساحت این کلانشهر را دربرمی گیرد، ۳۲ درصد جمعیت مشهد را در خود جای داده است، یعنی افزون بر یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت ۳.۵ میلیون نفری این کلانشهر در ۶۶ پهنه حاشیه شهر مشهد سکونت دارند که ۳۰۰ هزار نفر از این تعداد را مهاجران خارجی تشکیل میدهند.
مشهد دومین کلانشهر کشور است که با معضل حاشیه نشینی مواجه بوده و جمعیت ساکن در حاشیه آن ۱۲ درصد از متوسط کشوری بیشتر است، این در حالی است که در طرح جامع شهری، استاندارد تراکم جمعیت به ازای هر هکتار ۴۰ نفر است، اما این رقم در مشهد ۴۰۰ نفر یعنی ۱۰ برابر میانگین استاندارد سکونتی است که بخش اعظم آن در حاشیه شهر سکونت دارند.
با در نظر گرفتن جمعیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفری حاشیه شهر مشهد، شاخص سرانههای آموزشی، درمانی، ورزشی، فضای سبز و غیره در این منطقه تکاندهنده و پایینتر از میانگین های کشوری است و با در نظر گرفتن تراکم جمعیتی در این مناطق، خدماتی که به ساکنان آن ارائه میشود، بسیار کم است و این امر معضلاتی برای مدیران و ساکنان این مناطق ایجاد کرده است که در بُعد اجتماعی نیز مسائل پیچیدهای را به دنبال دارد.
۶۶ محله با مساحت سه هزار و ۸۹۴ هکتار سکونتگاههای غیررسمی، ۲ هزار و ۲۹۲ هکتار بافت فرسوده و ۲۳۸ هکتار بافت تاریخی حوزه بازآفرینی شهر مشهد را شامل میشود، هرچند اقدامات زیادی طی سالهای گذشته برای بهسازی و توسعه خدمات شهری در حاشیه شهر مشهد انجام گرفته است اما کافی نبوده است، لذا این وضعیت مجموعه مسوولان استان را برآن داشت که طرح تحول جدیدی برای حاشیه شهر مشهد تدوین کرده و دستاندرکاران را مکلف به انجام وظایف تعیین شده در بازه زمانی سه ساله کنند.