شهرری - ایرنا - حاج مهدی زمردیان رزمنده ای که از فتح خرمشهر تا به حالا پای کار انقلاب مانده و هنوز از داغ جا ماندگی از قافله عشق می‌سوزد؛ از رشادتها و غریبی رزمندگان در آزادسازی خرمشهر می‌گوید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، به مناسبت فرا رسیدن سوم خرداد روز آزاد سازی خرمشهر بر آن شدیم تا با یک رزمنده ای که از سربازان حاج قاسم سلیمانی بود و درآن دوران از میهن اسلامی علی الخصوص خرمشهر دفاع کرد و هنوز هم در جبهه فرهنگی ادامه دارد گفتگویی کنیم تا با کلام نافذش حال و هوای آن دوران را زنده کرده باشیم غریبی، رزمندگان آن دوران را از زاویه ای دیگر می گوید.

مهدی زمردیان سخن را اینگونه آغاز کرد و گفت: امروز بنده می خواهم رشادتها و دلاوریهای مدافعان خرمشهر را از زاویه ای دیگر که کمتر به آن پرداخته شده است بیان کنم، رزمندگان آن دوران از رشیدترین، شجاعترین، دلاورترین، تاکتیکی ترین و غریبترین رزمندگان اسلام بودند.

زمردیان ادامه داد: رشادت، شجاعت دلیری و تاکتیکی بودن خصلتهای شناخته شده و واضحی است اما چرا غریب بودند واین موضوع سخن بنده است که در چند جمله بیان خواهم کرد.

حاج مهدی آزادسازی خرمشهر را یک معجزه خواند و گفت: بچه ها در خرمشهر کمبود امکانات داشتند ( نیرو، نظامی، تجهیزات، غذا، پزشکی، دارو) با وجود این کمبودها بچه ها خیلی عالی مقاومت می کردند حتی بی توجهی برخی از مسئولان وقت مانند بنی صدر هم نتوانست روحیه بچه ها را تضعیف کند.

زمردیان ادامه داد: موضوعی که خیلی به ما آسیب رساند جاسوسی در لباس پزشکی و پرستاری بود، ما بعد از پیروزی انقلاب فرصتی نداشتیم پزشک یا پرستار تربیت کنیم، بهداری سپاه نیز در جبهه ها شکل نگرفته بود و بخشی از پزشکان و پرستاران عضو منافقین بودند و با جمع آوری اطلاعات و در اختیار قرار دادن آن به صدام ضربه زیادی به رزمندگان وارد کردند.

زمردیان ادامه داد: بعد از آن که ما این معبر را به یاری خدا شناسایی کردیم تیمهای اطلاعاتی تشکیل دادیم و به عنوان کارگری که به مجروحین کمک کنیم و آنها انتقال دهیم وارد بیمارستانها شدیم و به عینه دیدیم پزشکان چه خیانتهایی می کنند.

این رزمنده دفاع مقدس اظهار داشت: مثلا یک مجروح را که میاوردند او در آن حال نمی دانست چه می گوید لذا ناخواسته اطلاعات گردان و تعداد شهدا و مقدار مهمات و تجهیزات را به زبان می آوردند و آنوقت بود که کار پزشکان و پرستاران شروع می شد اطلاعات را جمع آوری کرده و در اختیار دشمن قرار می دادند.

وی اضافه کرد: مدت زیادی طول نکشید ما خیلی از این جاسوسها را شناسایی کردیم و تحویل مقامات دادیم ولی خیلی ها را هم که فهمیده بودیم جاسوسی می کنند دستگیر نکردیم چون به خدماتشان نیاز داشتیم و به علت کمبود پزشک باید آنها رزمندگان و مردم شهر را درمان می کردند ولی زیر نظرشان داشتیم.

این رزمنده دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: این غریبی رزمندگان خیلی ها را آزار می داد که حتی بعد مجروحیت کسی نیست از آنها با جان و دل پرستاری کند حتی در صدد به شهادت رساندن آنها هم بودند و این جمله امام امت که خدا خرمشهر را آزاد کرد حقیقتی غیر قابل انکار است.

به گزارش ایرنا،‌ سوم خرداد سال ۱۳۶۱ خرمشهر پس از ۵۷۸ روز اشغال، طی عملیات بیت المقدس با رمز «یا علی ابن ابیطالب(ع) » بدست رزمندگان اسلام آزاد شد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ روز سوم خرداد را به عنوان؛ روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نام‌گذاری کرده‌است.