به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، پسکوف در پاسخ به این پرسش که کدام یک از طرحهای آشتی مختلف ارائه شده توسط کشورهای ثالث برای روسیه ارجحیت دارد و آیا مسکو طرح صلح خاص خود را دارد یا خیر؟، افزود: خیلی زود است که در مورد صلح صحبت کنیم چرا که هیچ پیشزمینهای برای تحقق روند صلح مشاهده نمیکنیم و ظاهراً مقامات اوکراین هنوز مانند گذشته فقط بر خواستههای خود تاکید میکنند و هیچ ارادهای برای صلح در میان آنها مشاهده نمیشود.
سخنگوی کرملین تاکید کرد: بنابراین عملیات ویژه نظامی هم از سوی روسیه همچنان ادامه خواهد یافت.
پسکوف در ادامه و در پاسخ به این پرسش که آیا کرملین آماده مذاکره با کسی از دولت فعلی مستقر در کییف است یا خیر؟، گفت: این امر به سختی امکانپذیر است زیرا مقامات اوکراین هرگونه مذاکره با روسیه را ممنوع کردهاند.
به نوشته خبرگزاری تاس، ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین در اکتبر ۲۰۲۲ با صدور فرمانی هرگونه مذاکره با مسکو را ممنوع و اعلام کرد که علاقهای به تعامل با ولادیمیر پوتین همتای روس خود ندارد.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
از برگزاری دور اول و دوم گفت وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیریها تا آخرین روزها و ساعتهای سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی میکرد و کییف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایتهای مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتشبس یکجانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانههای جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.