به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدسعید حسینی روز چهارشنبه به خبرنگاران در سمنان ابراز داشت: یکهزار و ۸۰۰ محصول داروی دامپزشکی در کشور وجود دارد که ۷۰ درصد در کشور تولید می شود.
وی با اشاره به ۸۶ نوع واکسن مورد نیاز دامپزشکی کشور، افزود: ۹۵ درصد واکسن های دامی مورد نیاز کشور تولید داخلی است، ولی با توجه به شرایط کنونی، بیشتر واکسنهای طیور وارداتی است.
مدیرکل دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور به فعالیت ۲۵۰ کارخانه تولید داروهای دامپزشکی در کشور اشاره و اضافه کرد: این واحدهای تولیداتی از نوع واکسن، مکمل و افزودنی های خوراک دام دارند و کشور در این زمینه توانمند محسوب میشود و وضعیت تولید در این واحدها مطلوب است.
حسینی با اشاره به ورود شرکتهای دانش بنیان به عرصه تولید داروهای دامپزشکی از نوع واکسن، تصریح کرد: ۳۹ شرکت فعال دانش بنیان و فناور اکنون در کشور تولید واکسن و داروی دامپزشکی دارند و حدود ۲۲۰ پروانه و محصول دارویی در کشور برای این واحدهای دانشبنیان صادر شده است.
وی به وابستگی کشور به واردات واکسن های طیور اشاره و خاطرنشان کرد: یکی دو سال اخیر تعدادی شرکت دانش بنیان ورود کرده اند تا درصد وابستگی کشور در این بخش کاهش یابد و سازمان دامپزشکی حمایت جدی از شرکتهای دانش بنیان دارد و رویکرد کنونی، حمایت از تولیدمحوربودن واحدها است.
وی تاکید کرد: سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰۰ پروانه تولید محصول داروهای دامپزشکی در کشور صادر شد که نسبت به سال قبلش به تعداد ۲۹۰ مورد، افزایش قابل توجهی داشت.
مدیرکل دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی کشور، هدف صادراتی تولیدات داروهای دامی کشور را ۱۵ کشور برشمرد.
استان سمنان با ۱۸ کارخانه تولید داروی دامپزشکی ، ۳۰۳ قلم داروی دام و طیور تولید می کند که از لحاظ حجم در جایگاه برتر کشوری قرار دارد و با تولید بیش از ۵۰ درصد نیاز داروهای دامی کشور، قطب تولید داروی دامپزشکی ایران محسوب میشود.