به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی محمدی چهارشنبه در آیین اختتامیه بیستمین جشنواره تئاتر زندان های سراسر کشور اظهار کرد: ۲۴ گروه نمایشی از ۱۶ استان در این جشنواره شرکت کردند و ۱۵۰ مددجوی هنرمند توانستند هنرمندی خود را در این رویداد به صحنه بیاورند.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور ادامه داد: زندان یک واقعه تلخ برای همه جوامع بشری است اما وظیفه زندانبانها این است که افرادی که به لحاظ فقر مادی و فکری در زندان ها به سر میبرند را در مسیر اصلاحی و تربیتی قرار دهند و تمام تلاش خود را برای اجتماعی شدن این زندانیان و نیل آنها به زندگی سعادتمندانه به کار بگیرند. اگر تلاش ما در این راستا منجر به یک تحول فکری، روحی و روانی شود ما اجر خود را گرفتهایم.
محمدی اضافه کرد: شغل زندانبانی از دشوارترین مشاغل دنیاست و این شغل یکی از ده شغل سخت در دنیا به شمار میرود. این خصیصه زندان و وظیفه ما زندان بانان است. اما از نگاه دیگر زندان مانند شهر است که انسانها با توانمندی ها و قابلیت های متفاوت در این شهر وجود دارند.
وی بیان کرد: مددجویانی در زندان هستند که از استعدادها و قابلیت های متعدد در حوزه های مختلف بهره مند هستند؛ ما باید این استعدادها را جهت دهیم و این استعدادها را شکوفا و استعدادهای بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.
او عنوان کرد: هدف این سازمان افزون بر اجرای مجازات حبس، نگهداری از زندانیان در مسیر اصلاح و تربیت آنهاست و ما به لحاظ وجود این استعدادهای بالقوه و بالفعل در زندانها مکلف هستیم که در راستای رسالت ها و مأموریتهای سازمانی از همه ابزارها و روشهای کارآمد بهرهمند شویم. بنابراین یکی از برنامههای ویژه که در دستور کار سازمان زندان ها قرار گرفته توجه به مقوله هنر و نقش محوری هنر در همین راستاست.
محمدی بیان کرد: ما باید هنر را در تربیت دینی و تحول روحی و سلامت روانی زندانیان به خدمت بگیریم؛ هرچند دشوار است که از هنر در جمع هنرمندان صحبت کرد اما طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب ابزارهای هنری بیشک رساترین ابزار ابلاغ و تبلیغ پیام است و هنر دقیقترین و رساترین وسیله انعکاس اندیشهها و آرمانهای شریف است.
وی با اعتقاد به اینکه هنر تجلی گاه احساس و عواطف انسانی است، گفت: هنر بین عواطف و جسم انسان تعادل برقرار میکند و باعث آرامش در جسم و روح انسان میشود و او را برای رویایی با مشکلات عاطفی و اجتماعی آماده میکند.
محمدی با بیان اینکه باید هنر را در جهت سلامت و بهداشت روح افراد به کار بگیریم، گفت: در زندانها باید از هنردرمانی یا هنر ششم در مسیر رشد و بالندگی فکری مددجویان استفاده حداکثری شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از جذابیت های هنری تئاتر، زنده بودن و بدون واسطه با مخاطب صحبت کردن است، افزود: میتوان از تئاتر به عنوان یک ابزار برای انعکاس آنچه در کشور میگذرد بهره برد. بدون تردید تئاتر در شرایط کنونی اثربخشی ویژه ای دارد.
او با بیان اینکه تئاتر یک روش کارآمد در آموزش، ترویج و مهارت آموزی است و میتواند سبب کاستن فشارهای روحی زندانیان شود گفت: تئاتر میتواند اوقات فراغت زندانیان را پر کند و موجب خودشکوفایی و کشف استعدادهای ناب و ایجاد بستر برای فعالیت زندانیان شود.
وی ادامه داد: هنر میتواند نقش موثری در بازسازی شخصیت، توانمندسازی و اصلاح و تربیت داشته باشد. هنر میتواند کار یک منبر را در مسایل مختلف معنوی انجام دهد.
رییس سازمان زندان ها با اشاره به اینکه تئاتر میتواند ترویج معنویت و انسانیت را توسعه دهد، گفت: هنر به ویژه تئاتر یکی از شاخص های توسعه یافتگی در هر جامعه است و باید از شاخههای مختلف تئاتر در زندانها بهره بگیریم.
محمدی با بیان اینکه کار تئاتر با زندانیان هم از امتیاز ویژه برخوردار است، از همه مسئولان در عرصه اصلاح و تربیت خواست بیش از پیش به این هنر توجه کنند.
او هدف اصلی این جشنواره را همفکری برای رفع مشکلات و تمرین برای زندگی بهتر دانست و اظهارکرد: هرچند که ماهیت این جشنواره رقابت بین گروههای شرکت کننده است اما برگزاری این رویداد باید فرصت برای تبادل و تعامل تجربیات باشد.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بیان کرد: با توسل و تلاش و مشارکت در یک فرآیند گروه محور باید ضعفها را برای اصلاح شناسایی شود تا بتوانیم سایر مددجویان را نیز در مسیر اصلاحی و تربیتی قرار دهیم. جای بسی خوشحالیست که از این خلاقیتها در زندانها بهره مند هستیم.
تئاتر از تأثیرگذارترین ابزارها در فرآیند اصلاح و تربیت است
اسحاق ابراهیمی مدیرکل زندانهای استان فارس هم اظهار کرد: بعد از اینکه افتخار میزبانی این جشنواره به استان فارس ابلاغ شد همه دستگاههای اجرایی بسیج شدند و شبانه روز در جهت هر چه بهتر برگزار شدن این برنامه تلاش کردند.
وی ادامه داد: در استان فارس برای نخستین بار ۱۷ نفر از مربیان هنری به صورت افتخاری و جهادی در زندانهای استان حاضر شدند و همکاری صمیمانه برای هدایت و آموزش گروههای هنری داشتند.
او اضافه کرد: این مربیان حدود ۴۰ گروه هنری را هدایت کردند و در نهایت بنا به انتخاب هیأت داوران پنج گروه به جشنواره کشوری معرفی شدند.
وی تئاتر را یکی از تأثیرگذارترین ابزارها در فرآیند اصلاح و تربیت دانست و گفت: خوشبختانه فعالیت گروههای تئاتر در تمام زندان های کشور جاری و ساری است.
مدیرکل زندانهای استان فارس اظهار کرد: هدف ما برگزاری جشنواره به بهترین نحو بود؛ از این رو بروزترین و بهترین سالنهای شهر برای اجرای برنامه ها و بهترین مکانها را برای اقامت گروههای هنری پیش بینی کردیم. هرچند در فرآیند کار و اجرا مشکلاتی هم وجود داشت اما ما تمام تلاش خود را برای ارایه بهترینها در برگزاری این رویداد به کار گرفتیم و امیدواریم توانسته باشیم موجبات رضایت هنرمندان و مهمانان را فراهم کنیم.
به گزارش ایرنا، بیستمین جشنواره تئاتر زندانهای کشور از ۲۹ اردیبهشت تا سوم خرداد ماه با شعار«این صحنه جرم نیست» به میزبانی شیراز برگزار شد. ۲۴ گروه نمایشی از بین ۲۲۷ اثر در بیستمین جشنواره زندانیان کشور شرکت کردند که پس از داوری هیئتداوران در بخش استانی برای رقابت نهایی و کشوری با یکدیگر انتخاب شدند و در بخش نمایشهای صحنهای، خیابانی، عروسکی و نمایشنامهخوانی با یکدیگر به رقابت پرداختند. در اختتامیه این جشنواره گروهها و نفرات برتر انتخاب و معرفی شدند.