حجت الاسلام سیدابراهیم حسینی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا رسالت میراث فرهنگی را پاسداری از هویت ملی و مذهبی ایرانیان دانست و افزود: جایگاه میراثی ابرکوه که جزو شهرستان های هدف گردشگری کشور است، برجسته می باشد و حفظ و نگهداری از آثار موجود که مبین هویت کهن استان و این شهرستان است، بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: رویکرد فرهنگ غرب در طی یک قرن گذشته؛ هویّت زدایی از میراث فرهنگی و دینی ملت ما بوده است که امرروز شاهد برخی از پیامدهای آن دربافت زندگی اجتماعی در بخش مسکن، لباس و تغییر سلوک اجتماعی به سبک غربی هستیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی ابرکوه با بیان اینکه اسکان خانواده های غیربومی در بافت قدیمی و آسیب رسانی به فرهنگ بومی و دینی مردم، آینده این شهرستان را تهدید می کند، افزود: حمایت ناکافی از سرمایه گذاران در بخش گردشگری از جمله مجموعه پردیس آقازاده و دهکده بزرگ گردشگری تیجرد، نداشتن روشنایی مناسب در کوچه و محله های قدیمی، باعث ایجاد زمینه بزهکاری و برخی دیگر از مشکلات برای میراث فرهنگی در این شهرستان شده است.
وی با بیان اینکه ابرکوه به عنوان یکی از۱۶ شهر نمونه گردشگری ایران دارای ۴۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی است، تاکید کرد: برخورداری از آثار تاریخی و طبیعی منحصر به فرد ایجاب می کند، وزیر میراث فرهنگی با سفر به این شهرستان در اختصاص بودجه برای مرمت و بازسازی آثار نگاه ویژه داشته باشد، زیرا بازسازی بافت فرسوده ۱۶۲ هکتاری ابرکوه می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال در جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی موثر باشد.
امام جمعه ابرکوه با تاکید بر رسیدگی بیشتر به درخت سرو سرسبز ۴۵۰۰ ساله ابرکوه خاطرنشان کرد: ثبت جهانی این جاذبه طبیعی کهنسال که بارها مورد بازدید معاونان رئیس جمهور و مدیران ارشد میراث فرهنگی قرار گرفته است از خواسته های مردم این دیار می باشد.
در مردادماه ۱۳۹۵ بافت تاریخی ابرکوه به وسعت ۱۶۲ هکتار در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید، تاکنون ۱۴۸ اثر تاریخی و طبیعی این شهرستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد ۱۲۹ اثر غیرمنقول و ۱۲ اثر ناملموس است .
چهار اثر طبیعی، موزه های مردم شناسی خانه صولت و عبرت (خانه حسینیان) ، مسجد بیرون منزلگاه امام رضا (ع)، خانه آقازاده، خانههای قدیمی، دهکده گردشگری تیرجرد، قلعههای تاریخی، مسجد جامع ، گنبدعالی ، سرو ۴۵۰۰ ساله ، سرو ۲۲۰۰ ساله و بافت ۱۶۲ هکتاری تاریخی از آثار ثبت ابرکوه در فهرست آثار ملی کشور است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفر ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز ۳۰۰ کیلومتر و تا اصفهان ۲۸۰ کیلومتر است.