به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان سید عادل مولا اظهارکرد: تعدادی پرستوی دریایی ساندرز در جزیره قبر ناخدا که برای نخستین بار در این جزیره جوجهآوری کردند مشاهده و چهار فرد از جوجههای آنها حلقهگذاری شد.
وی با اشاره به انجام حلقهگذاری این پرندگان مهاجر توسط کارشناسان اداره کل محیط زیست استان با همکاری موسسه حافظان حیات وحش شیردال افزود: این پرندگان شامل اگرت ساحلی، پرستوی دریایی، کاکلی کوچک و کاکلی بزرگ بودند.
مولا یادآور شد: هر ساله جمعیت بسیار زیادی از پرندگان مهاجر در جزایر خورموسی جوجه آوری میکنند که پرستوی دریای خزر، پرستوی دریایی کاکلی کوچک و بزرگ، سلیم خرچنگ خوار، اگرت ساحلی، کفش نوک و... از این جمله هستند و از فروردین تا تیرماه در این جزایر جوجهآوری دارند.
وی اعلام کرد: برآورد ما از جمعیت پرندگان جوجه آور جزایر خورموسی بیش از ۵۰ هزار جفت است.
در حلقه گذاری، کدهایی به پای پرنده وصل میشود که مشخصات و موقعیت منطقه را نشان میدهد و هدف آن شناسایی زیستگاه و مسیر پرواز و مهاجرت جوجهها و احتمال بازگشت آنها بعد از بالغ شدن است؛ علاوه بر این در صورت اتلاف این جوجهها در هر نقطه جهان، اطلاعات آن مخابره میشود.
خوزستان از آخرین توقفگاههای پرندگان مهاجر در کشور است. پرندگان مهاجر از سیبری و شرق آفریقا با گذر از شمال کشور در فصل مهاجرت وارد خوزستان می شوند.
سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان با داشتن ۲۵ درصد از مساحت تالاب های کشور، سواحل دریا و خوریات و ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه دائمی دارد، پذیرای بالاترین تنوع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر حدود ۴۶ درصد است. خوزستان پرتنوع ترین استان از لحاظ گونه های پرنده است و از ۵۳۰ گونه شناسایی شده در ایران ۲۸۵ گونه در این استان است.
تالاب بین المللی شادگان بزرگترین تالاب ثبت شده کشور است که در جنوب خوزستان و در سه شهرستان شادگان، آبادان و ماهشهر قرار دارد. این تالاب یکی از ارزشمندترین زیستگاههای منطقه است.
خور موسی واقع در بندر امام خمینی (ره) از نظر استراتژیک و اقتصادی بسیار حائز اهمیت است که حیات وحش دریایی بسیار زیبایی دارد، این خور زیستگاه گونه ای از دلفین ها از جمله دلفین گوژپشت محسوب می شود. خورموسی همچنین محل زندگی بسیاری از پرندگان بومی و مهاجر محسوب می شود.