به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سید کمال خرازی در نشستی خبری درباره این رویداد توضیح داد: موسسه آموزش عالی مهرالبرز بر اساس اعتباربخشی وزارت علوم در سال ۱۴۰۰ رتبه نخست یادگیری و آموزش الکترونیکی در میان همه دانشگاه های دولتی و غیردولتی را به دست آورد و یکی از دلایلی که توانستیم به دانشگاه ارتقاء پیدا کنیم کسب همین رتبه بود.
وی افزود: در حال حاضر این دانشگاه حدود سه هزار نفر دانشجوی در حال تحصیل دارد و در مدت فعالیت خود بیش از پنج هزار نفر دانش آموخته داشته است.
رییس هیات امنای دانشگاه مهرالبرز ادامه داد: جهان امروز جهان آموزش یادگیری است. اختراع اینترنت جهان را یکپارچه کرده و آن را به دانشگاه جهانی برای امر آموزش تبدیل کرده است. زمان و مکان در یادگیری در حال از بین رفتن است و یادگیری در همه زمان ها، در همه مکان ها و به صورت مادام العمر به صورت فراگیر در حال گسترش است.
وی گفت: با ظهور فناوری های تحول آفرین، جهان شتاب دیگری برای یادگیری به دست آورده است و دانشگاه های الکترونیکی می توانند تسهیل گر و کمک کننده برای امر یادگیری در عصر دیجیتال باشند؛ بر اهمین اساس مهرالبرز با بهره مندی از فناوری های نوظهور و با هدف کیفیت بخشی به امر یادگیری و کاربردی کردن آموزش به سوی دانشگاه دیجیتال می رود و در افق ۱۴۰۵ دانشگاه مهرالبرز به عنوان دانشگاه دیجیتال ماموریت های خود را دنبال می کند.
خرازی گفت: این دانشگاه، دانشگاهی با هدف ایفای مسوولیت اجتماعی بدون انگیزه های مادی و اهداف فرهنگی و آموزشی و با بهره مندی از استانداردهای جهانی برای روزآمد کردن آموزش و یادگیری و ارایه خدمات ممتاز به دانشجویان است.
وی پیشینه تاسیس و شکل گیری مهرالبرز را اهمیت حرکت در مسیر روندهای جدید آموزش در جهان با بهره گیری از فناوری های نوین عنوان کرد و افزود: در آینده با توجه به ماهیت دانشگاه الکترونیکی، پذیرش دانشجویان ایرانی در سراسر کشور در اولویت است و سپس پذیرش دانشجوی خارجی در دستورکار قرار می گیرد.
رییس هیات امنای دانشگاه مهر البرز ارایه خدمات زیرساختی تخصصی در حوزه آموزش الکترونیکی به بزرگترین دانشگاه های کشور را از دیگر اهداف این دانشگاه عنوان کرد و گفت: ایجاد کرسی دفتر منطقه ای آموزش الکترونیکی و راه اندازی کنسرسیوم دانشگاه های الکترونیکی کشور در مهرالبرز از جمله مهمترین اقدامات در مسیر تقویت توان ملی و بین المللی ما در این عرصه است.
وی گفت: چشم انداز این نهاد آموزشی که به نخستین دانشگاه الکترونیکی کشور تبدیل شده است، حرکت به سمت رویکرد تمام دیجیتال در حوزه آموزش های کیفیت محور در بستر یادگیری الکترونیکی است. همچنین برنامه های آینده تلاش در جهت بین المللی شدن دانشگاه از طریق همکاری با دانشگاه های خارجی و پذیرش دانشجوی خارجی است.
رییس هیات امنای دانشگاه مهر البرز ادامه داد: پذیرش دانشجویان دختر کشور افغانستان نیز در دست انجام است و به زودی فراخوان آن اعلام می شود.
وی با بیان اینکه برنامه بعدی این دانشگاه پذیرش دوره های دکتری در رشته های فناوری های نوظهور است، افزود: همکاری بین دانشگاهی با دانشگاه های سطح یک کشور مانند شریف، امیرکبیر، اصفهان، خوارزمی و تهران را داریم که به آنها ارایه خدمات یاددهی و یادگیری الکترونیکی می دهیم.
خرازی در ادامه گفت: موسسه آموزش عالی مهرالبرز به همت جمعی از مدیران مجرب و اساتید متخصص حوزههای مدیریت و فناوری اطلاعات کشور پس از دو سال کار تحقیقاتی و مطالعاتی در سال ۱۳۸۳ با دریافت موافقت قطعی خود از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم و تحقیقات تأسیس شد.
رییس هیات امنای دانشگاه مهرالبرز افزود: اساسنامه موسسه ۱۹ فروردین سال ۱۳۸۵ در جلسه شورای گسترش مورد تأیید و تصویب قرار گرفت و با تکمیل و استقرار ارکان بهویژه فعال کردن هیات امنا با حضور نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و تدوین برنامه راهبردی پنج ساله اول، به عنوان نخستین موسسه آموزش عالی الکترونیکی غیردولتی جمهوری اسلامی ایران از بهمن ماه ۱۳۸۶ با پذیرش ۱۲ دانشجوی ارشد در رشته مدیریت فناوری اطلاعات، فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: محور اصلی برنامههای آموزشی مهرالبرز در مقطع تحصیلات تکمیلی در برنامه پنجساله اول راهاندازی ۱۰ دوره کارشناسی ارشد و از مجموعه رشتههای مدیریتی بود که ابتدا دو رشته مدیریت فناوری اطلاعات و مدیریت کسبوکار و پس از آن به تدریج و در طول هر سال با تامین زیرساختهای آموزشی و فنی، رشتههای مختلف فنی و مهندسی به مجموعه دورههای دایر مهرالبرز اضافه شد.
رییس هیات امنای دانشگاه مهرالبرز گفت: دانشگاه مهرالبرز در سال تحصیلی جدید در ۳۰ رشته آموزشی کارشناسی ارشد و در چهار حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم مهندسی، مدیریت و علوم انسانی دانشجو می پذیرد و علاقمندان می توانند از طریق سازمان سنجش و وب سایت دانشگاه اطلاعات بیشتری را کسب کنند.
خرازی با بیان اینکه مزیت تحصیلی در این دانشگاه تحصیل همزمان با اشتغال و تحصیل در هر زمان و هر مکان است، ارایه خدمات با کیفیت با شهریه ارزان تر نسبت به سایر دانشگاه ها را از دیگر مزیت های آن عنوان کرد.
وی درباره بودجه این دانشگاه نیز توضیح داد: تامین بودجه کاملا غیردولتی است و از طریق پرداخت شهریه دانشجویان و فعالیت های پژوهشی و خدماتی که به دانشگاه های دیگر می دهیم، تامین می شود و متکی به درآمدهای داخلی هستیم.
رییس هیات امنای دانشگاه مهرالبرز گفت: اهمیت آموزش الکترونیکی در دوران پاندمی کرونا برای تمام کشورهای دنیا از جمله ایران مشخص شد؛ امید است دستگاه های مسوول در کشور و وزارت علوم با حمایت های بیشتر این نوع آموزش را که آینده از آن است، در جایگاه واقعی خود قرار دهند.