کرمان - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان با تشریح جزییات برگزاری دهمین سوگواری ملی تعزیه در روستای ده‌زیار شهرستان کرمان گفت: نیاز است برخی روستاها و شهرهای استان بیشتر شناخته شوند و به دنبال ایجاد هویت فرهنگی تعزیه برای روستای ده زیار هستیم.

به گزارش ایرنا، دوستداران اهل بیت در روستای ده‌زیار از توابع بخش چترود شهرستان کرمان یک دهه است که با اجرای سوگواره ای ملی در ایام ارتحال امام خمینی(ع، چراغ این هنر آیینی را زنده نگه داشته اند و ده‌زیار به یک روستای دینی و مذهبی در سطح کشوری تبدیل شده است.

به همین منظور و در آستانه برگزاری دهمین دوره این سوگواری ملی محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان روز شنبه در نشست خبری تشریح ابعاد این مناسبت گفت: تلاش داریم همه از جمله رسانه ها کمک کنیم که این هویت را برای روستای ده زیار به عنوان روستای تعزیه ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه دهمین دوره سوگواره تعزیه در روستای ده زیار در آستانه برگزاری است تاکید کرد: مردمی بودن وجه اصلی این برنامه و سوگواره است و قصد نداریم این سوگواره به یک برنامه دولتی تبدیل شود بلکه نقش ما پشتیبانی برای هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد است.

تعزیه خوانان از استان های ایران

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان بیان کرد: در این دوره از سوگواره تعزیه ده زیار گروه هایی از استان های مرکزی، تهران، اصفهان، قم، قزوین و کرمان حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اجرای تعزیه در روستای ده زیار، در روستای زنگی آباد کرمان هم کار تعزیه در ایام فاطمیه به صورت جدی برگزار می شود.

روحی با اشاره به اینکه سوگواره تعزیه ده زیار در ایام رحلت امام خمینی(ره) برگزار می شود ادامه داد: به دلیل اینکه در ایام ماه های محرم و صفر گروه های تعزیه در استان ها و شهرهای خود برنامه دارند، لذا زمانی انتخاب شده که گروه ها امکان حضور در ده زیار را داشته باشند.

وی گفت: اجراهای تعزیه ده زیار ۲ بخش دارد که یک بخش استفاده مردمی و بخش دیگر آموزش برای گروه های تعزیه از مناطق دیگر استان و کشور است و باید برنامه ریزی کنیم تا در سال های آینده کارگاه های آموزشی نیز در کنار تعزیه برگزار شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان تلاش می کنیم مهمانانی از خارج از کشور نیز در این سوگواره در سال‌های آینده داشته باشیم، البته دانشجویان خارجی که در کرمان تحصیل می کنند، برای حضور در این آیین دعوت شده اند.

وی اظهارامیدواری کرد که با پشتیبانی و حمایت های لازم، این برنامه تداوم داشته باشد، مردم بیشتر شرکت کنند و از نزدیک تعزیه را ببینند.

اجرای ۴۰۰ نفر در سوگواره تعزیه ده زیار

دبیر دهمین سوگواره تعزیه ده زیار کرمان نیز گفت: در ابتدا و سال اول برگزاری سوگواره تعزیه ده زیار، سعی کردیم این برنامه در ایام ارتحال امام(ره) برگزار شود تا در میانه سال هم گروه ها فعال باشند و تعزیه به محرم و صفر محدود نباشد.

ثارالله انکوتی افزود: تعزیه به جز وجه عزاداری، یک کار هنری است و هنرمند تعزیه خوان برای اجرای خوب و با کیفیت در طول سال باید آمادگی لازم را داشته باشد.

وی اظهار داشت: سوگواره تعزیه ده زیار از دهم تا ۲۲ خرداد برگزار می شود و سعی ‌کردیم از بهترین گروه های تعزیه کشور استفاده کنیم که از پنج استان کشور دعوت شده اند.

دبیر دهمین سوگواره تعزیه ده زیار کرمان بیان کرد: در شب ارتحال امام خمینی گروه تعزیه شهر خمین زادگاه امام خمینی(ره) به اجرای تعزیه در روستای ده زیار می پردازد.

وی ادامه داد: در طول ۱۰ شب اجرای تعزیه ۴۰۰ تعزیه خوان در قالب ۱۲ گروه تعزیه های خود را اجرا می کنند.

انکوتی گفت: زیارت مزار شهید حاج قاسم سلیمانی توسط گروه های شرکت کننده، رونمایی از تمبر سوگواره، اجرای برنامه های مختلف فرهنگی، اهدای خون، معرفی محصولات روستای ده زیار، برپایی غرفه فروش لوازم تعزیه و نمایشگاه پوستر تعزیه از جمله فعالیت های جنبی این سوگواره است.

روستای ده‌زیار در فاصله ۳۵ کیلومتری از شمال شهر کرمان و از توابع بخش چترود قرار دارد.