اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: توجه به سلامت جامعه از سیاست‌های اصلی و اولویت دار دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

به گزارش ایرنا، فرزاد مخلص الائمه روز شنبه در آیین رونمایی از پوستر رویداد نهضت نان کامل در استان مرکزی افزود: نان سفید نان مفیدی برای جامعه نبوده و نان کامل سبوس دار در راستای افزایش سلامت حامعه و سیاست‌های نظام در استان تولید می‌شود.

وی ادامه داد: استان مرکزی از ظرفیت‌های فراوانی برخوردار بوده و با بهره گیری از این ظرفیت‌ها می‌توان مشکلات را برطرف کرد.

استاندار مرکزی گفت: نهضت احیای نان کامل باید به نهضت ملی تبدیل شود البته در این استان نیز بسیاری از مردم از مزایای نان کامل اطلاع کافی ندارند.

مخلص الائمه ضعف در حوزه رسانه‌ای را عامل بی اطلاعی مردم از مزایای نان کامل دانست و افزود: در خصوص این نهضت باید حرکت جدی و کار رسانه‌ای قوی صورت گیرد تا مردم متوجه مضرات نان سفید شوند.

وی اضافه کرد: پوسترها در این خصوص باید با هماهنگی دبیرخانه نهضت احیای نان کامل طراحی و چاپ شود.

استاندار مرکزی گفت: اگر طرح رتبه بندی نانوایی‌های استان اجرا شود باید نانوایی‌ها به گونه‌ای عمل کنند که کسی که نان کامل تولید می‌کند نانوایی برتر باشد.

استاندار مرکزی تاکید کرد: در گفتمان سازی باید از نان کامل سبوس‌دار استفاده شود تا مردم بهتر آن را درک کنند.

معاون امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه سایر استان‌ها خواهان خرید آرد کامل از این استان هستند نیاز است سایر کارخانه‌های آرد استان نیز به خط تولید آرد کامل تجهیز شوند.

حسن میرزاخانی افزود: پنج درصد نانوایی‌های استان مرکزی به طرح نهضت نان کامل افزوده شده‌اند و با توجه به اینکه این نان در بین درصد بیشتری از مردم استان استفاده می شود نیاز است شرایط برای افزایش تعداد نانوایی‌ها در این طرح فراهم شود.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از نارضایتی مردم به کیفیت نان سایر نانوایی توجه شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی هم در این نشست گفت: نهضت نان کامل در استان از سال گذشته آغاز شده و دبیرخانه این نهضت ۲۷ اسفند ایجاد شد.

غلامرضا ملکی افزود: ۴۴ نشست در قالب ۵۷۰ نفر ساعت در راستای فرهنگ سازی استفاده نان کانل در استان مرکزی برگزار شده است.

وی هفته نان کامل را از چهارم تا دهم خرداد ماه در استان مرکزی عنوان کرد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: میزان سرانه مصرف نان سالانه کشور را ۱۶۰ کیلوگرم اعلام کرد و گفت: استان مرکزی در امر نان کامل در کشور پیشرو است و در این نوع نان، از آرد یارانه‌ای استفاده می‌شود.

ملکی یادآور شد: هفته ملی نان کامل از امروز آغاز و هفته آینده همایش ملی آن با حضور صاحب‌نظران، متخصصان و مسوولان ملی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به استقبال مردم از نهضت نان کامل، مجوز تولید آرد کامل برای ۲ کارخانه آرد استان مرکزی صادر شده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی اظهار کرد: نان کامل اکنون در ۷۶ نانوایی استان تولید می شود که پیش بینی می شود ۲۰ نانوایی تا پایان ماه جاری به تعداد این نانوایی‌ها افزوده شود که بیشترشان نانوایی‌ها لواشی هستند.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: بحث اصلاح سبوس گیری آرد فرآیندی بود که از اسفند ۹۷ آغاز و درخواستی به شورای امنیت غذایی استان ارسال و این درخواست در ۲۵ فروردین ۹۸ در شورای امنیت غذایی استان در خصوص اصلاح سبوس گیری آرد، مطرح شد. ع

علی علیمرادیان افزود: سال ۹۸ و ۹۹ این کار به خوبی انجام شد که در سال گذشته به سبب خشکسالی و کمبود بارش کیفیت گندم استان کاهش یافت و رعایت استاندارد این محصول در دستور کار است.

در پایان این نشست با حضور استاندار و برخی مدیران استانی از پوستر رویداد نان کامل در این استان رونمایی شد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان یک میلیون ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.