به گزارش ایرنا، جدول آماری در روزهای آخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با عنوان "برآورد گزارش مرکز آمار ایران در مجموع چهار فصل سال ۱۴۰۱ از اشتغال در کشور" منتشر شد که با اطلاعات سامانه رصد اشتغال کشور و همچنین آماری که از سوی مسئولان ارایه شده بسیار تفاوت بود.
انتشار این جدول آماری در فضای مجازی که مربوط به اشتغال ایجادی استانهای کشور در سال ۱۴۰۱ بود دستاویز هجمه علیه عملکرد و خدمات دولت سیزدهم شد و به داغ شدن بازار شایعه دامن زد.
براساس اعلام رسمی مسئولان فارس،این استان عملکرد مناسبی در سال ۱۴۰۱ در زمینه اشتغالزایی داشته و اشتغال ایجادی فارس نسبت به هدفگذاری بیش از ۱۳۰ درصد بوده و به همین دلیل این استان جزو برترینهای کشور در زمینه اشتغال زایی است،اما در جدول منتشر شده در فضای مجازی رتبه این استان ۲۱ با اشتغال خالص منفی اعلام شده است.
دولت سیزدهم دستاورد خوبی در سال ۱۴۰۱ در رابطه با اشتغالزایی در سطح استان فارس و کشور داشته که این دستاورد در فارس تقدیر مسئولان کشوری و رییس جمهور را نیز در ماههای پایانی سال گذشته به دنبال داشت.
هیچ منبع و ماخذی یافت نشد
گسترش این شایعات طی هفتههای اخیر تا جایی پیش رفت که نشست خبری استاندار فارس در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ را تحت شعاع قرار داد و سوال بسیاری از خبرنگاران در این جلسه حول محور انتشار این جدول آماری بود که محمدهادی ایمانیه در این نشست مبنای گزارش منتشر شده را علمی ندانست و از مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان درخواست کرد سریعا نشستی با حضور اصحاب رسانه برگزار و به سوالات و شائبههای موجود پاسخ دهد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس نیز همان روز نشستی برگزار و اعلام کرد که جدول آماری منتشر شده درباره اشتغال خالص استانهای کشور بدون منبع و اشتباه است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس نیز دوم خردادماه ۱۴۰۲ انتشار آمار اشتغال خالص استان های کشور در سال ۱۴۰۱ را با منبع نامعلوم، مورد تایید این سازمان ندانست و آن را رد کرد.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی چهارم خرداد ۱۴۰۲ در جلسه شورای عالی اشتغال کشور با حضور ربیس جمهور و استانداران، مهر ابطالی بر این شایعات و جدول آماری مذکور زد.
سید صولت مرتضوی از جایگاه برتر استان فارس در حوزه اشتغال و صحت سنجی نظارت های این حوزه خبر داد.
او با بررسی عملکرد استان های مختلف گفت: در سال ۱۴۰۱ براساس شاخصه های ارزیابی و بررسی های انجام شده، استان فارس در حوزه نظارت و صحت سنجی اشتغال ایجادی جایگاه اول کشور را کسب کرده و در بررسی همه شاخص های مورد توجه وزارت کار در حوزه اشتغال و شاخص های ترکیبی رتبه سوم کشور و در بین استان های بزرگ رتبه اول را به دست آورده است.
براساس اطلاعلات رسمی، سهم اشتغالزایی استان فارس در سال گذشته ۵۹ هزار و ۸۷ شغل بوده که در مجموع ۷۷ هزار و ۲۰۲ شغل در سطح این استان ایجاد و در سامانه رصد ثبت شده که نشان از تحقق بیش از ۱۳۰ درصدی دارد.
اما مشخص نیست در جدول آماری منتشر شده در فضای مجازی با عنوان "برآورد گزارش مرکز آمار ایران در مجموع چهار فصل سال ۱۴۰۱ از اشتغال در کشور" با چه هدفی اطلاعات غلط و نادرست به جامعه منتقل شده است.
استاندار فارس ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در نشست خبری با اشاره به جدول آماری منتشر شده در فضای مجازی در خصوص وضعیت اشتغال چهار فصل استان در سال ۱۴۰۱ گفت: معتقدیم که مبنای محاسبه و گزارش مذکور یک مبنای علمی نیست.
محمد هادی ایمانیه افزود: پس از کسب اطلاع از انتشار این گزارش، در این خصوص پیگیری جدی انجام دادم و در تماسی که با مسئول آمار و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتم، وی نیز نسبت به وضعیت اشتغال فارس و عملکرد استان اعلام رضایت کرد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس نیز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در نشست خبری اعلام کرد: اطلاعات غلط منتشر شده در فضای مجازی در رابطه با اشتغالزایی استانهای کشور در سال ۱۴۰۱ که به مرکز آمار ایران نسبت داده شده منبع رسمی و مشخص ندارد.
وحید خداپرست شنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره آمار منتشر شده در فضای مجازی از قول مرکز آمار ایران در رابطه با وضعیت اشتغال خالص استان های کشور در سال ۱۴۰۱ که در آن فارس را در رده ۲۱ کشور با اشتغالزایی منفی اعلام کرده است، افزود: آمار و اطلاعات رسمی باید مبتنی بر واقعیت، مباحث کارشناسی و مهمتر از همه منبعی رسمی و مشخص باشد.
وی با بیان اینکه حتی با پیگیری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس تاکنون هیچ منبع رسمی این اطلاعات را تایید نکرده است، گفت: همه اطلاعات و آمار رسمی نشان از رکوردزنی استان فارس در سال ۱۴۰۱ در زمینه اشتغالزایی دارد.
اشتباهات محاسباتی و ریاضی در جدول آماری
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس بیان کرد: آمار منتشر شده در این رابطه در فضای مجازی ضد و نقیض بوده و اطلاعات داده شده در آن با یکدیگر هم خوانی ندارد و پر از اشتباهات محاسباتی و ریاضی است.
خداپرست با بیان اینکه اطلاعات رسمی باید منبع و ماخذ داشته باشد، تاکید کرد: این اطلاعات باید در سامانه رسمی یا سایت مرکز آمار ایران نیز وجود داشته باشد که اینگونه نیست و در برقراری ارتباط با مسئولان مرکز آمار ایران نیز آنها این اطلاعات را تایید نکردند.
وی با تاکید بر اینکه مشخص نیست این آمار و اطلاعات با چه هدفی در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: دولت سیزدهم دستاورد خوبی در سال ۱۴۰۱ در رابطه با اشتغالزایی در سطح استان فارس و کشور داشته که این دستاورد در فارس تقدیر مسئولان کشوری و رییس جمهور را نیز در پی داشته است و این انتظار نیز از جامعه می رود که اخبار و اطلاعات را از منابع رسمی و مشخص پیگیری کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه سهم اشتغالزایی استان فارس در سال گذشته ۵۹ هزار و ۸۷ شغل بوده است، یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۷۷ هزار و ۲۰۲ شغل در سطح این استان ایجاد و در سامانه رصد ثبت شده است.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس تصریح کرد: اشتغال های ایجاد شده در سامانه رصد قابلیت پیگیری دقیق با کد ملی،آدرس و سایر مشخصات مربوطه را دارد.
وی ادامه داد: میزان تحقق تعهد اشتغالزایی استان فارس در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۳۰ درصد بوده که این دستاورد بزرگی است که تاکنون در سطح این استان رقم نخورده بود و از این بابت رکوردی در زمینه اشتغالزایی در فارس ثبت شده است.
خداپرست با بیان اینکه بیشترین اشتغالزایی در زمینه خدمات در فارس رقم خورده است، گفت: براساس آمار ثبت شده در سامانه رصد اداره کل صنعت ،معدن و تجارت استان فارس با بیش از ۲۰ هزار اشتغال ایجاد شده و همچنین فرمانداری شهرستان کوهچنار و بنیاد برکت بهترین عملکرد را در سطح این استان داشتهاند.
وی افزود: دستگاه های اجرایی و ارگانهایی ازجمله ثبت اسناد و املاک، شرکت های دولتی در زمینه برق، پارک علم و فناوری فارس نیز عملکردی کمتر از سهم تعیین شده در زمینه اشتغال در سال ۱۴۰۱ را داشته اند.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس با تاکید مجدد بر این مطلب که اشتغال ایجاد شده در سامانه رصد قابل پیگیری است، بیان کرد: اطلاعات وارد شده در زمینه اشتغالزایی در سامانه رصد به صورت میدانی و تلفنی مداوم راستی آزمایی می شود و به همین دلیل ضریب خطا به کمترین حدممکن رسیده است.
وی عنوان کرد: مقرری بگیران بیمه بیکاری استان فارس در سال ۱۴۰۱ کمتر از پیش بینی ها و حدود ۱۰ هزار نفر بوده است.
خداپرست بر حفظ مشاغل موجود تاکید کرد و افزود: پایداری مشاغل مساله مهمی است که به جد در فارس دنبال می شود و بر همین اساس بازگشت کارگاه ها و کارخانههای راکد به چرخه تولید از اولویت ویژه ای برخوردار است.
منبع نامعلوم
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس نیز خبر داد: انتشار آمار اشتغال خالص استان های کشور در سال ۱۴۰۱ با منبع نامعلوم، مورد تائید این سازمان نیست
احمدعلی افکاری گفت: بر اساس ماده (۱۰) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، مرکز آمار ایران یگانه مرجع رسمی تهیه، اعلام و انتشار آمارهای رسمی کشور می باشد.
افکاری با بیان اینکه مطابق تقویم رسمی مرکز آمار ایران، هفتم خردادماه سال ۱۴۰۲، زمان انتشار نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال ۱۴۰۱ می باشد؛ تصریح کرد: از جمله نتایج سالانه طرح آمارگیری نیروی کار آمار "تعداد بیکاران" ، "تعداد شاغلان" و "جمعیت غیرفعال" استان های کشور می باشد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس در ادامه افزود: اخیراً در فضای مجازی، آماری در ارتباط با اشتغال خالص استان های کشور در سال ۱۴۰۱ منتشر و به مرکز آمار ایران نسبت داده شده است که بنا بر تقویم مورد اشاره و استعلام موضوع از مرکز آمار ایران، آمار مذکور آمار منتشره از طرف آن مرکز نمی باشد و منبعی نامعلوم دارد.
افکاری در عین حال خاطرنشان کرد: به روال گذشته، به مجردی که نتایج اجرای طرحهای آماری از سوی مرکز آمار ایران منتشر گردد، اطلاع رسانی کامل از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان صورت خواهد پذیرفت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آخرین جلسه شورای عالی اشتغال کشور که چهارم خردادماه جاری با حضور رییس جمهور و استانداران سراسر کشور برگزار شد، گفت: استان فارس در جایگاه نخست نظارت و صحت سنجی اشتغال ایجادی و از استان های برتر در شاخص ترکیبی اشتغال در سال ۱۴۰۱ در سطح کشور است.
سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جایگاه برتر استان فارس در حوزه اشتغال و صحت سنجی نظارت ها بر آن خبر داد.
وی با بررسی عملکرد استان های مختلف از جایگاه ویژه استان فارس در بین استانهای کشور خبرداد و گفت: در سال ۱۴۰۱ براساس شاخصه های ارزیابی و بررسی های انجام شده، استان فارس در حوزه نظارت و صحت سنجی اشتغال ایجادی جایگاه اول کشور و در بررسی همه شاخص های مورد توجه وزارت کار در حوزه اشتغال و شاخص های ترکیبی در رتبه سوم کشور و در بین استان های بزرگ در رتبه اول قرار گرفته است.
به گفته مسئولان مربوطه،استان فارس در سال ۱۴۰۱ رکوردی در خصوص اشتغالزایی ثبت کرده که تاکنون در این استان سابقه نداشته است، این انتظار میرود که این روند در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه یافته و شایعات و حواشی بر روند رو به رشد اقتصادی این استان اثرگذار نباشد.