به گزارش خبرنگار ایرنا، مازیار میری شنبه شب در نشست پرسش و پاسخ بعد از نمایش فیلم "به آهستگی" که در جریان رویداد "عرض ارادت امام رضایی ۶۰ سال سینمای ایران" که در پردیس مهر کوهسنگی برگزار شد، افزود: وقتی که بهروز (بهروز شعیبی، کارگردان فیلم بدون قرار قبلی) به من خبر داد که قرار است "به آهستگی" دوباره به نمایش درآید، خوشحال شدم اما با اطلاع از فهرست فیلمهایی که قرار بود در دهه کرامت به نمایش درآید، بسیار متعجب شدم که ما در این سالها چقدر کارهای سینمایی کمی درباره امام رضا(ع) ساخته ایم یا حداقل لوکیشن مشهد و حرم امام رضا(ع) را خیلی کم در فیلمهایمان داشته ایم.
وی ادامه داد: این غم انگیز است که سینمای قبل از انقلاب اسلامی به هر بهانه ای یک لوکیشنی از حرم امام رضا(ع) می گذاشت که حداقل باب معرفتی اش را باز می کرد، اما در این سالها که در شورای پروانه ساخت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده ام، می بینم خیلی کم به موضوع امام رضا(ع) توجه شده است، هر جا یا هر شهری دیگری بود حتما به امام رضا(ع) توجه ویژه ای می شد زیرا ما در یک دوره هایی نگاه جناحی و حزبی به مشهد داشته ایم که نگاه خطرناک و بدی است.
کارگردان فیلم به آهستگی خاطر نشان کرد: قبلا ساخت فیلم در مشهد و حرم امام رضا(ع) بسیار سخت بود و اصلا باب گفتگو در این مورد با مسوولان باز نشده بود، برای ساخت فیلم "به آهستگی" در حرم مطهر رضوی نیز سختی های زیادی را پشت سر گذاشتیم، خرسندم که به گفته "بهروز شعیبی" در این دوره همکاری برای ساخت فیلم با موضوع امام رضا(ع) آسانتر از گذشته شده است. اما در هر صورت این اتفاق ناگواری است که فیلم کمی درباره امام رضا(ع) ساخته شده و ما بحث معرفتی در این بخش را در سینمای ایران کم داریم.
میری گفت: برخی علاقه هم ندارند، نه سفارشی می دهند و نه گفتگویی می کنند، فکر می کنم در این سالها فقط فیلم "بدون قرار قبلی" با موضوع امام رضا(ع) ساخته شده است، منظورم بخش مالی نیست، اما اینکه شرایطی ایجاد شود تا اینکه فیلمسازان فکر کنند که چطور می توانند در مشهد فیلم بسازند.
کارگردان فیلم به آهستگی شرایط کنونی تولیدات سینمای ایران را نگران کننده دانست و افزود: سینمای پرافتخار ایران این نیست که عده ای فروش های ۱۰۰ میلیاردی فیلم داشته باشند و با افتخار هم اعلام می کنند، البته منعی برای ساخت چنین فیلمهای وجودی ندارد اما انگار علاقه سیاستگزاران ما برای ساخت این فیلمها بیشتر شده است، آثاری که در این چند وقت دارد اجرا می شود و پشت سر هم می آید و روی پرده می رود و عوامل ساخت آن هم بهم دیگر پز می دهند که من فروش ۱۲۰ میلیارد و ۱۵۰ میلیارد را رد کردم...
به گفته وی، گویی افتخار ما این شده است که با فرهنگ، تجارت کنیم، با این شیوه حتما راجع به بعد معرفتی شهر مشهد هم حرف نخواهیم زد، راجع به هیچ دیگر حرف نخواهیم زد.
میری اضافه کرد: امیدوارم مسوولان فرهنگی دوباره دلشان برای سینمای ایران بسوزد اما اکنون متاسفانه نمی سوزد و دل به دل سینماداران داده اند تا آنان فیلم بیشتری بفروشند و ورشکسته نشوند، از آن طرف هم هیچ تلاشی نمی کنند که فیلم های قصه گو شکل گیرد، فقط تلاش می کنند که رکورد فروش فیلم بالا برود که بگویند این رقم بالای فروش در دوران مدیریت من اتفاق افتاد، اما نمی دانیم که چه بلایی سر سینمای ایران می آوریم.
کارگردان فیلم "به آهستگی" با بیان اینکه من خاطرات خیلی خوبی از حضور این فیلم در کشورهای مختلف داشته ام، درباره حضور آن در فستیوال برلین گفت: هر زمان که به این فیلم فکر می کنم، احساس خوبی به من دست می دهد، مدتی بعد از ساخت این فیلم، قرار شد به همراه چند فیلم دیگر به فستیوال برلین برود، سالها بود که ایران در این فستیوال شرکت نکرده بودم و شانس من "به آهستگی" برای نمایش در برلین انتخاب شد و نخستین فیلم از ایران بود که به نمایش درآمد.
وی ادامه داد: نشست مطبوعاتی این فیلم نگاه انتقادآمیز زیادی به خود داشت، خانمی در این نشست شروع به انتقاد تند و فحاشی پرداخت که در ایران اصلا به خانمها اجازه زیارت حرم را نمی دهند، که همان موقع یک آقای آلمانی نسبت به رفتار خانم معترض بود که چرا اینقدر بی ادب است، من هم در پاسخ گفتم که "شما از جای بدی شروع کردی، اتفاقا زیارت متعلق به خانمها است و اصلا این طور نیست که شما فکر می کنید و هیچ منعی در این بخش نیست".
میری بیان داشت: از مسوولان استان خراسان رضوی می خواهیم این شرایط سیاست زده دیگر اتفاق نیافتد، ما نگران می شویم که آیا به مراسم امام رضا(ع) برویم یا نرویم، بعدا به ما فحش ندهند، تو را به خدا امام رضا(ع) را سیاسی نکنیم، من باید غصه بخورم که من می خواهم حرم بروم و کسی نفهمد تا بگویند تو که دولتی هستی، امام رضا(ع) متعلق به همه با هر نوع دیدگاهی است. به نظرم باید به این فکر کنیم که امام رضا(ع) نعمت بزرگی برای کشور است که آدم ها را با هم آشتی دهد و دلها را یکی کند، هر چقدر برای امام رضا(ع) فیلم بسازیم باز هم کم است، باید برای فیلمهایی با موضوع امام رضا(ع) شرایط نمایش بهتری ایجاد شود.
به گزارش ایرنا، "بهآهستگی" دومین فیلم بلند مازیار میری پس از فیلم قطعه ناتمام است که فیلمنامه آن را پرویز شهبازی نوشته است. "به آهستگی" در بخش مسابقه سینمای ایران و مسابقه سینمای بینالملل بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر شرکت کرد و نامزد دریافت سیمرغ بلورین در پنج رشته شد و توانست این جایزه را در دو رشته بهترین فیلم جشنواره سینمای بینالملل و بهترین بازیگر مرد (محمدرضا فروتن) بگیرد. این فیلم در خرداد ماه سال ۱۳۸۵ در سینماهای تهران به نمایش درآمد. ۱۸ سال از ساخت این فیلم می گذرد.
محمدرضا فروتن، نیلوفر خوشخلق، حسن پورشیرازی، مریم بوبانی، مهران رجبی، شاهرخ فروتنیان، علیرضا اوسیوند، احمد ساعتچیان در این فیلم ایفای نقش دارند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: محمود، کارگر جوشکار خطهای راهآهن در جنوب ایران، با تماس تلفنی میفهمد که پری همسرش منزل را ترک کردهاست. همه شواهد نشان از خیانت پری دارد، اما مرز بین داوری و باور، محمود را وادار به جستجو میکند...