سیدمجید بهشتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع این تعداد دستگاه حدود ۱۵ هزار تراکتور، ۱۸۰ دستگاه کمباین و مابقی نیز انواع تیلر ها و دنباله بند ها هستند که نیمی از این دستگاه ها بیش از ۱۳ سال عمر مفید دارند.
وی افزود: با توجه به افزایش قیمت قطعات ماشین آلات بخش کشاورزی، فعالان این بخش در نوسازی و تعمیرات نیز با مشکل مواجه هستند.
بهشتی، میزان ریزش برداشت غلات توسط کمباین ها را چهار درصد در گندم و حدود پنج درصد در جو عنوان کرد و گفت: هدر رفت محصولات و افزایش مصرف سوخت از معایب این دستگاههای فرسوده است به گونه ای این ماشینآلات فرسوده موجب اتلاف محصولات میشود.
رییس اداره فناوریهای نوین سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: کشاورز باید با توجه به زمان برداشت محصول خود نسبت به برداشت با ماشین آلات بخش کشاورزی اقدام کند چرا که برداشت دیر هنگام نیز در ریزش محصول تاثیر گذار است.
۲۰۰ دستگاه کمباین مهاجر برداشت غلات در راه استان
رییس اداره فناوریهای نوین سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: در این استان ۱۸۰ دستگاه کمباین وجود دارد که هر ساله در فصل برداشت غلات بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ دستگاه مهاجر به این استان وارد می شود اما با توجه به از بین رفتن بخشی از غلات استان در دیمزار ها در سالجاری پیش بینی می شود امسال حدود ۲۰۰ دستگاه به این استان وارد شود.
بهشتی اظهار کرد: کمباین های مهاجر به منظور برداشت غلات به خراسان شمالی مهاجرت می کنند که این وسایل دروگر مربوط به استانهای گلستان، فارس، خراسان رضوی و مازندران است.
وی بر معاینه فنی تمامی کمباین ها تاکید کرد و افزود: این دستگاه ها باید در خصوص مشکلات فنی مورد بررسی قرار گیرند و همچنین ضد عفونی شوند.
استان خراسان شمالی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۴۰۰ هزار هکتار از این مساحت را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد.
در مجموع افزون بر ۱۳ درصد از مساحت این استان را اراضی کشاورزی و ۸۷ درصد را غیر کشاورزی تشکیل می دهد و سالانه از این اراضی افزون بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات زراعی و کشاورزی برداشت می شود.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در مناطق روستایی سکونت دارند که ۸۲ هزار نفر از این جمعیت را بهره برداران بخش کشاورزی تشکیل می دهند.