شهریار عباسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عملیات اجرایی پروژه انجیال دهلران سال ۹۵ آغاز شد و از مهم ترین مزایای اجرای آن جمع آوری و جلوگیری از سوزاندن ۲۷۰ میلیون فوت مکعب در روز از گازهای همراه نفت خام تولیدی میادین حوزه دزفول شمالی شامل حوزههای نفتی آذر، دهلران، چشمه خوش، پایدار غرب (آسماری، بنگستان) پایدار، دانان، دالپری و چنگوله، جلوگیری از آلوده شدن محیط زیست، تامین خوراک مورد نیاز پتروشیمی دهلران و تولید ارزش افزوده، تامین گاز مورد نیاز جهت تزریق به چاههای منطقه و افزایش طول عمر آنها و اشتغال زایی در منطقه است.
وی مجموع ارزش محصولات صادراتی سالانه پروژههای دهلران را حدود یک میلیارد دلار برشمرد و افزود: ارزش محصولات در صورت تکمیل این پروژهها روزانه حدود سه میلیون دلار میشود که میتواند نقشی مؤثر در توسعه منطقه دهلران داشته باشد.
معاون استاندار ایلام تاکید کرد: پروژه انجیال پتروپالایش دهلران هماکنون برای ۲ هزار و ۸۶۹ نفر اشتغال ایجاد کرده که ۷۷۲ نفر از این تعداد تنها سال گذشته به این پروژه بزرگ صنعتی اضافه شدهاند.
عباسی یادآور شد: شرکت پتروپالایش دهلران برای تولید c۲ ، متان و c۵ در حال احداث بوده و در دولت سیزدهم روند اجرایی این پروژه شتاب گرفته است.
وی اضافه کرد: این مجتمع ظرفیت تولید محصول c۲ حدود ۴۰ هزار بشکه در روز معادل یک هزار و ۵۵ تن در سال، میعانات گازی c۵ به میزان ۸۵۰ بشکه در روز ، گوگرد گرانوله حدود ۴۰۰ تن در روز و گاز متان شیرین با ظرفیت ۱۵۳ میلیون متر مکعب را در روز دارد.
معاون اقتصادی استاندار ایلام با اشاره به سرمایه گذاری ارزی ۵۴۵ میلیون دلار برای اجرای این پروژه بزرگ صنعتی مجموع سرمایه گذاری داخلی و ارزی آنرا ۳۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: پیشرفت فیزیکی پتروپالایش دهلران هم اکنون ۸۳ درصد است و انتظار می رود تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد.
عباسی اظهار داشت: زنجیره پتروپالایش شامل ایستگاه چشمه خوش با پیشرفت ۶۴ درصد و ایستگاه بیات با پیشرفت ۴۴ درصد به فاصله ۵۶ کیلومتر است، طبق برنامه ریزی به عمل آمده ایستگاه چشمه خوش همزمان با راه اندازی ان. جی. ال ۱۳۰۰ در سال ۱۴۰۲ در مدار راه اندازی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: تامین آب مجتمع نیز از سد دویرج دهلران به طول ۴۳ کیلومتر با خط هشت اینچ دهه فجر پارسال راه اندازی شد.