شهریار اماموردی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برای اهدای عضو عواملی از قبیل سن و بیماری های زمینه ای دخالت دارد، افزود: طی سال های گذشته، چند خانواده دارای بیمار مرگ مغزی در استان برای انجام این کار رضایت داده بودند اما به دلیل وجود بیماری امکان انجام چنین کاری میسر نشد.
وی اضافه کرد: هر مورد مرگ مغزی میتواند یک تا هشت بیمار نیازمند پیوند عضو را از مرگ نجات دهد به همین دلیل پیوند اعضا از اهمیت خاصی برخوردار است.
این مسوول ادامه داد: طبق آمارهای اعلام شده حدود ۲۵ هزار نفر در انتظار دریافت اعضای حیاتی بدن شامل قلب، کلیه ها، کبد و ریه هستند.
وی اظهار داشت: نسوج هم در اهدای عضو اهمیت بسزایی دارد چرا که کیفیت زندگی افراد را ارتقا می دهد و برای اهدای این اعضا هم از خانواده های دارای بیمار مرگز مغزی رضایت نامه جداگانه دریافت می شود.
مسوول شبکه فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان خاطرنشان کرد: این شبکه در اولویت کاری خود، ابتدا دریافت رضایت اهدای اعضای حیاتی بدن و سپس نسوج را در دستور کار قرار داده است.
وی با بیان اینکه در چند سال گذشته فرهنگ اهدای عضو در این استان نمود نداشت و به سختی مورد پذیرش قرار می گرفت، خاطرنشان کرد: امروزه با اقدامات صورت گرفته، این موضوع در سطح استان حتی در دورترین مناطق روستایی نیز نهادینه شده است.