تهران-ایرنا- جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه ابراز اطمینان کرد ، لایحه توافق اولیه که روز گذشته پس از مذاکرات وی با کوین مک‌کارتی، رئیس مجلس نمایندگان این کشور بدست آمده, در کنگره تایید خواهد شد و به دفتر او خواهد رسید.

به گزارش یکشنبه شب ایرنا از "بلومبرگ",رئیس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه در حالی که پس از تعطیلات آخر هفته خود از دلاور به کاخ سفید بازگشت به خبرنگاران گفت از نظر او هیچ مساله مورد اختلاف دیگری باقی نمانده است که بتواند توافق را از مسیر خود خارج کند.

بایدن افزود که این توافق «یک مصالحه است، به این معنی که طرف‌ها به همه خواسته‌های خود نرسیده‌اند.»

اوایل صبح یکشنبه، مک کارتی از توافق دفاع کرد و آن را «گامی در مسیر درست» توصیف کرد و گفت می‌تواند حمایت اکثریت جمهوری‌خواهان از این توافق را بدست آورد.

به گزارش ایرنا, روز گذشته, سرانجام جو بایدن رئیس جمهور دموکرات و کوین مک کارتی رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در یک گفت وگوی تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای برای افزایش سقف بدهی‌های دولت فدرال به توافق اولیه دست یافتند تا به بن بستی چند ماهه پایان دهند اما این توافق راه سختی در کنگره پیش رو دارد.

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در حساب کاربری خود در توییتر نوشت که با بایدن تلفنی تماس گرفته و "بر سر اصول به توافقی دست یافته‌ایم که شایسته مردم آمریکا است. "

مک کارتی افزود که نگارش این توافق تا یکشنبه ادامه دارد و پس از مذاکره دوباره با بایدن، روز چهارشنبه این طرح به رای گذاشته خواهد شد.

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی از کنگره، توافق بایدن و مک کارتی، سقف بدهی‌ دولت فدرال را برای مدت دو سال افزایش می‌دهد، هزینه‌ها را در آن زمان محدود می‌کند، و شامل برخی الزامات کاری اضافی در خصوص برنامه‌های ویژه نیازمندان است.

البته این توافق اولیه مسیر سختی را در کنگره پیش رو خواهد داشت اما تنها در صورتی از وقوع بحران اقتصادی در آمریکا جلوگیری می‌شود که کنگره پیش از پایان ضرب الاجل تعیین شده از سوی وزارت خزانه داری با این توافق موافقت کند و سقف بدهی دولت فدرال آمریکا افزایش یابد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا هشدار داده است که دولت آمریکا تا ۵ ژوئن (۱۴ خردادماه) می‌تواند هزینه‌های خود را پرداخت کند. در صورت عدم افزایش سقف بدهی دولت فدرال آمریکا تا این تاریخ، دولت دچار مشکل خواهد شد.
جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا پیش از این اول ژوئن را آخرین روز توانایی دولت آمریکا در پرداخت هزینه‌های خود اعلام کرده بود.

سی‌اِن‌اِن در گزارشی بحران بدهی آمریکا را «مادر همه بحران‌ها» عنوان کرد و گفت که نتیجه مذاکرات بر سر افزایش سقف بدهی ۳۱. ۴ تریلیون دلاری دولت آمریکا همچنان نامشخص است؛ این موضوع باعث افزایش نگرانی‌ها در خصوص تأثیر نکول بدهی آمریکا بر اقتصاد جهانی شده است.