به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، ابوالفضل عمویی در تشریح نشست روز دوشنبه فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: این جلسه با هدف بررسی برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تشکیل شد.
سخنگوی فراکسیون انقلاب اسلامی افزود: در بخش ابتدایی جلسه رضامراد صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به چالشها اصلی در نظام آموزشی کشور، گفت نظام آموزشی از پنج چالش عمده کیفیت، عدالت، کسری بودجه، ناهماهنگی با تحولات روز و ناپیوستگی در حکمرانی رنج میبرد که نیازمند برنامه جامع برای حل این چالشهاست.
عمویی افزود: صحرایی در این نشست چند برنامه فوری خود برای اصلاح برخی از مشکلات آموزش و پرورش، همچون اجرای خوب قانون رتبه بندی و ساماندهی نیروی انسانی برای مهرماه ۱۴۰۲ تشریح کرد.
سخنگوی فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس تصریح کرد: اجرایی سازی سند تحول اموزش و پرورش، ارتقای و تقویت جذب در آموزش و پرورش، حفظ مرجعیت دانشگاه فرهنگیان، راه اندازی مرکز ملی توانمندسازی سرمایه انسانی آموزش و پرورش، تمرکز بر مدرسه محوری، تحول در نظام منابع مالی، از دیگر برنامه های محوری وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بود که برای نمایندگان عضو فراکسیون تشریح شد.
وی ادامه داد: همچنین چالش ۱۱۸ هزار میلیارد تومان بدهی معوق به معلمان نیز از مسائل مطروحه از سوی آقای صحرایی بود. وزیر پیشنهادی در برنامههای خود بر لزوم بهره گیری از منابع صندوق ذخیره فرهنگیان برای رفاه معلمان و اصلاح مسیر طی شده تاکید و به نمایندگان قول بهبود شرایط اداره این صندوق را داد.
عمویی خاطرنشان کرد: در این جلسه ۴ نفر از نمایندگان هم نظرات موافق و مخالف خود با برنامههای وزیر پیشنهادی را ارائه دادند. در رای گیری فراکسیون هم با ۷۲ رای موافق و ۲۵ رای مخالف، حاضران در جلسه فراکسیون، جمعبندی مثبت خود را در خصوص برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی اعلام کردند.
به گزارش ایرنا، رضامراد صحرایی رئیس دانشگاه فرهنگیان در پی استعفای نوری وزیر سابق آموزش و پرورش با حفظ سمت به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پروش منصوب شد و در جلسه ۲ خرداد نیز نامه معرفی وی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از سوی رئیس جمهور، در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد.
وی دارای مدرک دکتری زبانشناسی همگانی از دانشگاه علامه طباطبایی و استاد تمام رشته زبان شناسی این دانشگاه است و از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به عنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان انتخاب شد. او پیش از انتصاب به عنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان، ریاست مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه علامه طباطبایی را بر عهده داشت.
صحرایی ۱۷ سال به عنوان معلم از ابتدایی تا پیش دانشگاهی در روستاها و شهرها تدریس کرده است. سپس به وزارت علوم پیوست و تا استاد تمامی پیش رفت.
فردا سه شنبه ۹ خرداد صحرایی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش منتظر اخذ رأی اعتماد نمایندگان در صحن علنی مجلس بوده و به گفته احمد نادری عضو هیأت رئیسه مجلس، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان نیز در جلسه رأی اعتماد وی حضور خواهد داشت.
رهبر انقلاب در دیدار روز سوم خرداد با نمایندگان مجلس یازدهم توصیه ای مبنی بر «پرهیز از بعضی سختگیریها در قبال وزرای معرفی شده به مجلس» داشتند و در این زمینه گفتند: در تشخیص صلاحیتها دقت کافی و در حد معقول و منطقی سختگیری کنید اما نه به شکلی که موجب شود وزارتخانه تا مدت ها بدون وزیر بماند که اکنون هم چند وزارتخانه وزیر ندارند و به مجلس معرفی خواهند شد.