به گزارش خبرنگار ایرنا، به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران امر راه نجات جوامع امروزی در گروه اجرای دقیق سیرۀ امام خمینی (ره) است، حضرت امام به حق یکی از نادرمردان احیاگر دینی و مصلحان اجتماعی تاریخ معاصر جهان به شمار می رود.
امام راحل با بینش عمیق دینی کوشیده است با تکیه بر ظرفیت های دانش دینی خود از جمله فقه، فلسفه، کلام، عرفان به عنوان مرزبان توانای عقیده و عقلانیت دینی، مدینه ای فاضله بر اساس قواعد و قوانین دینی و آموزه های تاریخی، بنیان نهد.
امام خمینی(ره) از امکانات دنیا هیچ چیزی برای خود نخواست و هنگام رحلت تنها سرمایه وی کتابهایش بود و همه مسوولان انقلاب اسلامی باید همانگونه که ایشان از نیازمندان و مستضعفان حمایت میکرد خود را خدمتگزار مردم و حامی نیازمندان بدانند و از تشریفات، زرق و برقها و تجملات اجتناب کنند.
حضرت امام (ره) الگوی عالم عامل، وقت شناسی، مدیریت، شجاعت، خوش رفتاری، مردمداری، پارسایی و ساده زیستی بودند و جمهوری اسلامی در دنیای امروز به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران امر الگویی برای آزادیخواهان جهان و ملت های مظلوم دنیاست که این چنین حکومتی به دست رهبری با شاخصههای مدیریتی خاص تشکیل شده است.
امام راحل الگو و اسوه ساده زیستی بود و همه جوانان و نسل جدید باید با خصوصیات اخلاقی ایشان بیشتر آشنا شده و از این الگوی متعالی درس زندگی بیاموزند. این ویژگیهای امام موجب شد تا او را در بین رهبران دنیا متمایز و متفاوت کند.
آیت الله امامی کاشانی آورده بود : یکی دیگر از چیزهایی که جلب توجه می کرد، طرز لباس پوشیدن امام بود. آنچه که در ذهنم می آید، به طور مثال یک عبای مشکی رشتی که هر سال زمستان ما می دیدیم روی دوش امام است، قبا هم همان قبای همیشگی بود. عبای زمستان امام هم همان عبای تابستانی همیشگی بود که می دیدیم، خیلی هم خوب از لباس هایشان نگه داری می کردند که در عین حال که همان لباس بود، ولی تمیز بود و همیشه کفش هایشان نیز برق می زد.
آیت الله جعفر سبحانی هم در این ارتباط گفته بود: خانه ای که حضرت امام در آن زندگی می کردند، خانه متوسطی بود که از خشت ساخته شده بود و هم اکنون نیز موجود است. امام تا حدود بیست سال خانه نداشتند. یعنی برای زمانی میان سال های ۱۳۰۱ تا ۱۳۲۴ خانه امام اجاره ای بود. در طول ۶۳ سالی که در خدمت امام بودم، غیر از مدتی که از نظر ظاهری، ارتباط من با ایشان به خاطر تبعیدشان قطع شد، هرگز ندیدیم که ایشان آجری را بر روی آجر بگذارند.
پروفسور حامد الگار استاد مطالعات اسلامی و زبان فارسی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا در همین ارتباط یادآور شد : آیت الله خمینی کسی است که به دعوتش، در عرض چند دقیقه میلیون ها ایرانی از خانه ها به خیابان ها می آیند. با این حال، فیض حضور او را در محل کار و یا اقامتگاهشان می یابی و می بینی که بر زمین ساده نشسته اند و میز کوچکی پیش رویشان قرار دارد. این تمامی اسباب و اثاثیه دفتر کار ایشان است.
ساده زیستن خط مشی واقعی امام
یک روحانی در غرب مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ساده زیستی را وجه تمایز امام با دیگر حاکمان جهان برشمرد و گفت: ساده زیستی مسوولان در نظام اسلامی باید همانند امام راحل و رهبر معظم انقلاب به وضوح قابل مشاهده باشد.
حجت الاسلام سید علی اکبر حسینی راد ادامه داد: باید فرهنگ ساده زیستی امام خمینی (ره) در بین نسل جدید جامعه ما بیشتر شناسانده و نهادینه بشود و تا بدانند مقتدای آن ها چگونه می زیسته است.
وی خاطرنشان کرد : به خاطر سجایای گوناگون اخلاقی و مدیریتی و رفتاری و مهمتر ساده زیستی امام بود که بسیاری در قید حیاتشان دوست داشتند امام را از نزدیک زیارت کنند چرا که امام از جهت عبادت، سیاست، زهد و تقوا و ساده زیستی بی نظیر و ممتاز بوده است.
وی زندگی امام را بهترین الگویی برای امت اسلامی دانست و گفت : امام (ره) نسبت به دنیا تعلق خاطر نداشت، قانع بود و از تجملات پرهیز کرد و از مال دنیا چیزی را ذخیره نکرده است.
حجت الاسلام حسینی راد افزود: همه کسانی که در ادوار مختلف عمر امام با ایشان هم کلام و هم صحبت شدند از ساده زیستی بینانگذار جمهوری اسلامی می گویند و از سجایای رفتاری او اشاره داشتند.
این روحانی مازندرانی تصریح کرد : شخصیت بینظیر امام در زمینههای مختلف رفتاری و مدیریتی باید سرلوحه امور زندگی آحاد شهروندان به ویژه مسوولان قرار بگیرد.
همگان مجذوب امام می شدند
به گفته وی امام به آنچه می گفت و رفتار می کرد باور داشت و همین روش او سبب می شد تا همگان مجذوب شخصیت کاریزماتیک او بشوند.
حجت الاسلام حسینی راد اضافه کرد: حضرت امام با زندگی و مدیریت و رهبری خود دنیا را تحت تاثیر قرار داد و ساده زیستی اش بزرگترین امتیاز ایشان محسوب میشد.
پژوهشگر امور دینی و مدرس دانشگاه های غیردولتی در مازندران اظهارداشت: مردمداری، یکی از جنبههای مهم و محوری زندگی انبیا، اوصیا و اولیا الهی است که لازمه آن ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی و دنیا طلبی است.
جواد سمندری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساده زیستی، مردمداری و پرهیز از تجملگرایی به خوبی با مطالعه و بررسی زندگی پیامبران الهی قابل مشاهده است که امام سیره اولیای خدای را سرلوحه زندگی خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی آثار بسیار ارزشمندی به دنبال دارد، ادامه داد: انسانهای ساده زیست، بی تکلف و سهل الوصول هستند و همیشه با مردم و در بین آنان هستند و مردم نیز با آنان بدون هیج دردسری ارتباط برقرار می کنند.
سمندری گفت: امام خمینی (ره) در زندگی شخصی خود با اینکه حاکم مطلق ایران بود اما بیش از چند جلد کتاب نداشت و این بزرگوار انسانی ساده زیست بود و همواره توصیه به همراهی با کوخ نشینان داشت.
این پژوهشگر معارف دینی تصریح کرد: امام راحل می فرمودند من یک موی کوخ نشینان را به کاخ نشینان نمیدهم و جهان باید به چنین رهبرانی افتخار کند و ببالد و حاکمان جهان باید از امام الگو بگیرند.
سمندری خاطرنشان کرد: به طور قطع مشاهده بعضی از بی توجهیها نسبت به محرومان جامعه، ناشی از دوری مسوولان از ساده زیستی است بر همگان فرض است در همه امور از مقتدای خود تبعیت کنند.
مدرس دانشگاه های غیردولتی در مازندران بیان کرد: امروز رهبر معظم انقلاب همچون امام خمینی (ره) به مردم و بویژه مسوولان در مورد ساده زیستی سفارش و تاکید دارند.
وی افزود: تکلیف مسوولان نسبت به مردم خیلی سنگینتر است و باید توجه جدی به ساده زیستی داشته باشند و در صورتیکه این توصیهها را جدی نگیرند دنیا و آخرت خود را خراب خواهند کرد.
سمندی بر ضرورت کارهای پژوهشی از سبک زندگی، توصیهها و کتاب زندگی امام خمینی (ره) در جامعه تاکید کرد و گفت : نظام آموزشی باید در این ارتباط جدی ورود کنند تا نسل جدید به ابعاد مختلف شخصیت امام بیشتر آشنا شوند.
امام رهبر الهی بود
محمد مهدوی معلم بازنشسته که ۳۰ سال درس معارف اسلامی را به دانش آموزان تنکابنی آموخت، افزود: امام خمینی(ره) یک رهبر الهی بود و و ساده زیستی یکی از شاخصه های مهم یک رهبر دینی است و لذا در هر کجا حضور داشت با مردم بود و برای یافتن راه سعادت بشر و گسترش دین تلاش وافر داشت.
مهدوی در گفت و گو با خبرگار ایرنا گفت: امام راحل به عنوان یک الگو با ساده زیستی خود حجت را برای مردم و مسوولان جامعه تمام کردند.
این فرهنگی بازنشسته تصریح کرد: هر مسوولی که گرفتار فرهنگ اشرافی شد، خود را نسبت به اموال عمومی محق میداند و نمیتواند برای مردم کار کند و جهاد در راه خدا و رفع گرفتاری مردم برای او شعاری بیش نیست.
مهدوی تصریح کرد: امام فیلسوف، شاعر، سیاستمدار و یک رهبر دینی و الهی بود و برای همه در ادوار تاریخ یک الگو و نمونه یک انسان واقعی است و برای همیشه در تاریخ یکی از رهبران تاثیرگذار در جهان ماندگار خواهد بود.
رییس ستاد بزرگداشت ارتحال امام و قیام ۱۵خرداد در مازندران از برگزاری بیش از ۱۰۰ برنامه شاخص به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در این استان خبر داد.
حجت الاسلام علی اصغر اصغری ولوجایی در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این برنامه های شاخص در اماکن مذهبی دینی همچون بقاع متبرکه امامزادگان، مساجد و حسینیه ها برگزار می شود.
وی این برنامه های شاخص را شامل برگزاری فعالیت های قرآنی، نمایشگاه ها، تهیه وتوزیع اقلام فرهنگی در میان مردم عنوان کرد.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مازندران اظهارداشت : بالا بردن سطح شناخت مردم به ویژه نسل جوان نسبت به شخصیت ممتاز امام خمینی(ره) ضرورتی غیرقابل انکار در عصر کنونی است.
وی گفت : نسل جوان تشنه شناخت شخصیت ممتاز و سیره نظری و عملی بنیانگذار جمهوری اسلامی است، بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی، سنگربان اندیشههای زلال و تابناک اسلام ناب محمدی(ص) بود.
بسیاری از ابعاد شخصیت امام ناشناخته مانده است
حجت الاسلام اصغری اظهار داشت : با شناخت شخصیت برجسته امام خمینی(ره)، همدلی، همراهی و همگامی مردم با آرمان والای انقلاب اسلامی استمرار خواهد یافت.
وی تاکید کرد : بسیاری از ابعاد شخصیّت امام همچنان ناشناخته است و نسل کنونی انقلاب، بخصوص نسل جوان، امام را بدرستی نمیشناسند و درک نمیکنند لذا معرفی ایشان به نسل جوان که قرار است مسئولیّت ملّی و انقلابی گام دوّم این انقلاب را بر عهده بگیرد و همچنین برای ادارهی بهینهی آیندهی کشور از اهمیت بهسزایی برخوردار است.
وی گفت : قیام ۱۵ خرداد، نهضتی خودجوش و مردمی در واکنش به سخنرانی امام خمینی در مدرسه فیضیه قم شکل گرفت وبه نقطه عطفی در مبارزات ملت ایران مبدل شد.
به اعتقاد کارشناسان علم سیاست، مکتب سیاسی این حضرت مبتنی بر اصول و ارکانی بنیادین بوده و آرا و اندیشههای او راهنمای اندیشه و تفکر اصیل اسلامی است که با گذشت بیش از ۲ دهه از ارتحال امام خمینی (ره) این اندیشهها همچنان مورد تفسیر قرار میگیرند.
امام خمینی (ره) به گفته صاحبنظران یک شخصیت چند بعدی است که در مسائل فلسفی، انسانی توانمند، در مسائل عرفان و اخلاق، شخصیتی به طور کامل شناخته شده و در اندیشه سیاسی، شخصیتی جهانی است.
در بین ابعاد زندگی امام راحل بعد سیاسی ایشان بسیار روشن و واضح است چراکه بنیانگذار جمهوری اسلامی انقلاب عظیمی ایجاد و بر مبنای آن، یک نظام تشکیل داده است.
حضرت امام خمینی (ره) الگوی عالم عامل، وقت شناسی، مدیریت، شجاعت، خوش رفتاری، مردمداری، پارسایی و ساده زیستی ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه شب سیزدهم خرداد ۱۳۶۸ به علت عارضه قلبی در سن ۸۷ سالگی چشم از جهان فروبست.
آیین تشییع پیکر امام راحل با حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر (نزدیک به یک ششم جمعیت آن زمان کشور) نیز به عنوان بزرگترین تشییع جنازه تاریخ، در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسید.