دکتر ایوب توکلیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هزینه این دستگاه بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال است که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، تامین و به دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحویل داده شده است.
وی ادامه داد: در راستای برخورداری بیشتر مناطق کم برخوردار از تجهیزات پزشکی پیشرفته، این دستگاه ام.آر.آی جدید به بیمارستان شهید هاشمی نژاد که بیمارستانی تازه تاسیس در منطقه پرجمعیت و کم برخوردار شهر مشهد است و نیاز مبرم مردم به خدمات درمانی پیشرفته دارد تخصیص داده شد.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون سه دستگاه ام.آر.آی در سه مرکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شامل بیمارستانهای امام رضا(ع)، قائم(عج) و شهید کامیاب فعال است که ۲ مورد از این دستگاهها با طول عمر بالای ۱۰ سال در حال خدمات رسانی است.
توکلیان افزود: در روشهای تصویر برداری با اشعه ایکس مانند رادیوگرافی ساده و یا سی.تی.اسکن، بدن تحت تابش مقدار معینی از اشعه یونیزه کننده قرار میگیرد که اگر از حد مشخصی بیشتر باشد میتواند موجب اشکالاتی در کارکرد سلولها شود اما در ام.آر.آی از اشعه ایکس استفاده نمیشود و بنابراین این دستگاه نسبت به رادیوگرافی و سی.تی.اسکن بسیار کم ضررتر است.
به گزارش ایرنا "ام.آر.ای" یک نوع تکنیک پزشکی تصویربرداری است که از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی تولید شده توسط رایانه برای تهیه تصاویر دقیق از اندام ها و بافتها در بدن استفاده میکند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۸ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.