تهران- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: همه تجهیزات و امکانات وزارت ارتباطات در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه ارتباطات کشور است. در حوزه پلتفرم‌های ارتباطی ما حامی، مبلغ و کاربر این شبکه‌های هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عیسی زارع‌پور» امروز (یکشنبه) در حاشیه مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه صنعت پست کشور، در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنان پاسخ داد.

وزیر ارتباطات درباره حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به خبرنگار ایرنا گفت: وزارت ارتباطات تمام قد حامی شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است. ما خودمان را وقف شرکت‌های دانش بنیان کرده و روز ارتباطات نمایشگاهی از تجهیزات تولید داخل که در ۲۰ ماه گذشته بومی‌سازی شده است رونمایی کردیم. حرکت خوبی در این خصوص انجام شده است.

وی تاکید کرد: در حوزه بومی‌سازی تجهیزات اولویت‌های خود را اعلام کرده‌ایم و شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت کنند مورد حمایت وزارت ارتباطات، وزارت صمت و معاونت علمی ریاست جمهوری هستند.

زارع‌پور بیان‌داشت: در حوزه سکو و پلتفرم نیز ما حامی، مبلغ و استفاده‌کننده ظرفیت‌های داخلی کشور در این حوزه هستیم و همه ظرفیت‌های وزارت ارتباطات از منابع مالی گرفته تا دیگر موارد در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی درباره عدم تنظیم ساعت برخی از گوشی‌ها گفت: اگر به سایت بین المللی تنظیم ساعت مراجعه کنید، می‌بینید که از شهریور سال گذشته ما بحث عدم تغییر ساعت را در آن سایت بارگذاری و اعلام کردیم. از ثانیه نخست سال نخست ۱۴۰۲ نیز همه سرورهای جهانی مانند تایمز، ساعت دقیق را نشان دادند.

وزیر ارتباطات خاطرنشان‌کرد: مساله‌ای که اشاره شده مربوط به نرم افزار و سرور برخی از گوشی‌های تلفن همراه است که نیاز به روزرسانی دارند و کارخانه‌ آن گوشی باید کار را انجام دهد.

وی ادامه‌داد: اکنون بیش از ۹۰ درصد این کار انجام شده است، اما برخی مدل‌های گوشی تلفن که عمدتا مربوط به شرکت سامسونگ هستند هنوز مشکلاتی دارند که برای رفع آن در حال رایزنی هستیم.

زارع‌پور تاکید کرد: این کار ماموریت وزارت ارتباطات نیست و ما متولی تلفن همراه نیستیم. آنچه که بر عهده ما بوده است را در زمان مقرر انجام دادیم.

زارع‌پور تصریح کرد:‌ در چند سال گذشته به ویژه در زمان شیوع کرونا اقبال مردم به خریدهای اینترنتی در همه دنیا بیشتر شد. پست جمهوری اسلامی ایران و لجستیک نیز در این بین پوست‌اندازی و از سمت قبول و توزیع «پاکت» به سمت «بسته‌» حرکت کرد.

این مقام مسوول یادآور شد: بیش از ۷۰ درصد کسب وکارهای اینترنتی کالامحور هستند و کالاهای آنها توسط شرکت‌های پستی جا به جا می‌شود. 

وی افزود: ما به دنبال آن هستیم تا از ظرفیت‌های موجود برای هوشمندسازی لجستیک و به ویژه شرکت ملی پست استفاده کنیم تا بتوانند خدمات با کیفیت‌تری را به مردم ارائه دهند.

زارع‌پور ابراز امیدواری کرد تا پایان دولت کاری کنیم که اگر مردم خریدی انجام دادند یا قصد ارسال بسته‌ای را داشتند، بتوانند در راس زمان بازه‌های زمانی مشخص شده محصول خود را دریافت کنند.

وی خاطرنشان‌کرد: زمانی که پست به سمت هوشمندی حرکت می‌کند، ثمره و خدمات آن به بهترین شکل به مردم ارائه می‌شود. در ۲۰ ماه گذشته نزدیک به ۳۵۰ میلیون بسته توسط شرکت ملی پست جا به جا شده است و در این راستا به‌دنبال تحول دیجیتال و هوشمندسازی پست هستیم.

قابلیت اتصال متقابل پیام‌رسان‌ها

وزیر ارتباطات درباره قابلیت اتصال متقابلی که از چند ماه قبل میان پیام‌رسان‌ها ایجاد شده است، گفت: این قابلیت در کلاس جهانی است و از چند ماه دیگر برای پلتفرم‌های جهانی نیز اجرایی می‌شود.

وی افزود: این کار انجام شده و اکنون نیاز به ترویج و تبلیغ دارد که مسوولیت آن با رسانه‌ها است تا به مردم اطلاع‌رسانی کنند که نیازی نیست کاربران همه پیام‌رسان‌های بومی را نصب کنند تا بتوانند با کاربران فعال در آن‌ها ارتباطات برقرار کنند، بلکه با نصب یک پیام‌رسان کاربر می‌تواند در تنظیمات برنامه خود قابلیت اتصال متقابل را فعال و به یک پلتفرم‌ دیگر پیام ارسال و دریافت کند.  

اتصال بیش از ۴ هزار روستا به اینترنت

زارع‌پور درباره توسعه اینترنت روستایی گفت‌: کاری که در این دوره انجام دادیم با دوره‌های دیگر قابل مقایسه نیست. بیش از چهار هزار روستا را برای نخستین مرتبه به اینترنت متصل کردیم و نزدیک به سه‌هزار روستا باقی‌مانده که تا پایان سال آن‌ها را نیز به اینترنت مجهز خواهیم کرد.