سنندج- ایرنا- مدیر امور آب شرکت توسعه آب و نیرو در سد قوچم گفت: بخشی از تعهدات مالی تکمیل سامانه انتقال آب از سد قوچم به قروه و دهگلان به تسهیلات بانکی اختصاص دارد که بانکها تعاملی در این زمینه ندارند.

به گزارش ایرنا، شهرام محضرنیا روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان در محل اجرای طرح سامانه انتقال آب از سد قوچم به شهرهای قروه و دهگلان، اظهار کرد: طرح عظیم انتقال آب از سد آزاد از ابر پروژه‌های ملی کشور است که به مراحل پایانی خود نزدیک شده است.

وی با بیان اینکه ۲ سد بزرگ آزاد و قوچم با ظرفیت ۳۶۰ میلیون مترمکعب در کردستان ساخته شده است، افزود: طرح انتقال آب از سد آزاد به قوچم، ۱۷۰ کیلومتر خط انتقال، ۱۵ کیلومتر تونل سازی و چهار ایستگاه پمپاژ آب دارد و تصفیه خانه آن بزودی به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین تصفیه‌خانه‌های کشور کلنگ‌زنی می‌شود.

مدیر امور آب شرکت توسعه آب نیرو در سد قوچم با اشاره به سرمایه گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی دولت در کردستان در بخش توسعه پایدار با محوریت آب، گفت: ۵۷ میلیون مترمکعب آب از سد آزاد به سنندج ارسال شد و برنامه شرکت توسعه آب نیرو بهره برداری سریع از طرحهای آبی استان است.

محضرنیا با بیان اینکه آب تامین شده از سدآزاد از کیفیت بسیار عالی برخوردار است که در معدود استانی مشابه دارد، افزود: آب بخش آشامیدنی، صنعت و کشاورزی قروه هم تا اسفند ۱۴۰۳ از طرح عظیم سد آزاد تامین می‌شود.

وی اولویت را تامین آب آشامیدنی برشمرد و گفت: پس از تامین این مهم، در بخش کشاورزی و توسعه استان هم وارد عمل می‌شویم.

مدیر امور آب شرکت توسعه آب نیرو در سد قوچم از خبرنگاران خواست در کنار اطلاع‌رسانی خدمات و موفقیت های دولت در کردستان، از مسوولان ارشد و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی روند پرداخت منابع مالی این طرح را با جدیت پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه سامانه انتقال آب از سد قوچم به قروه و دهگلان با کمترین هزینه مالی در دولت سیزدهم آغاز شده، افزود: این طرح هم اکنون در مرحله انتقال به دهگلان، ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

محضرنیا تاکید کرد: تامین مالی یکی از مدرن‌ترین تصفیه‌خانه‌های کشور که بزودی در این محل کلنگ‌زنی می‌شود باید از نمایندگان مطالبه‌گری شود.

مدیر امور آب شرکت توسعه آب نیرو در سد قوچم با یادآوری اینکه تامین آب شرب کردستان موضوع مهمی است که همه مسوولان باید پیگیر باشند، اضافه کرد: در سفر رییس جمهور به استان یک‌هزار میلیارد تومان برای این طرح مصوب شده که تخصیص آن نیاز به پیگیری مستمر و مداوم دارد.

محضرنیا با اشاره به اینکه تیم اجرایی سامانه انتقال آب از سد قوچم به قروه و دهگلان، دغدغه کردستان را دارد، اظهار کرد: این تیم با وجود بی پولی در تلاش است تا در سریع‌ترین زمان آب سالم به دست مردم برسد.

وی با بیان اینکه اجرای تصفیه خانه ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری لازم دارد ادامه داد: ۶ ماه بدون توقف کار کرده‌ایم و با هر خون دلی که شده آب را به دهگلان می‌رسانیم تا ثمره پروژه بزرگ آب آزاد در سه بخش شرب، کشاورزی و صنعت برای مردم کردستان، تامین شود.

وی به قولهایی مبنی بر پرداخت تسهیلات از بانکهای رفاه کارگران، توسعه تعاون و کشاورزی اشاره کرد که همچنان پشت درهای بسته مانده و پرداختی انجام نگرفته است.

سد مخزنی قوچم در ۱۸ کیلومتری شمال غربی دهگلان قرار دارد و از طریق خط لوله ۲۵ کیلومتری آب از سد قوچم به شهر دهگلان و خط لوله ۳۹ کیلومتری به قروه و ۲۱ کیلومتری به دزج خواهد رسید.

تعداد دشت‌های استان ۹ دشت است که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.