مدیرگروه آموزشی مامایی دانشگاه و مسوول این کلینیک روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت : کلینیک سلامت باروری و جوانی جمعیت در راستای اجرای اهداف صیانت از جوانی جمعیت، با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با همکاری معاونت های آموزشی، بهداشتی، درمان، مدیریت مجتمع تخصصی و فوق تخصصی امام رضا(ع) و گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی شیراز، سوم خرداد به مناسبت هفته ملی جمعیت، راه اندازی شد.
دکتر آذر نعمت اللهی اهداف کلی کلینیک را حفظ و ارتقای سلامت باروری زوجین در راستای فرزندآوری، در کنار ارائه مشاوره تخصصی باروری سالم به بانوان در دوران های مختلف زندگی، شامل بلوغ، جوانی تا میانسالی عنوان کرد.
او با معرفی خدمات تخصصی این کلینک در حوزه سلامت باروری از مشاوره بلوغ؛ مشاوره قبل، حین و بعد از ازدواج؛ مشاوره پیش از بارداری؛ مشاوره در جهت خوشایندسازی بارداری و زایمان؛ مشاوره سلامت نوزاد و شیردهی؛ مشاوره پیشگیری از سقط و مشاوره با رویکرد حمایتی پس از سقط های اجتناب ناپذیر خبر داد.
او گروه هدف این کلینیک را دختران نوجوان، بانوان در سنین باروری و زوجین اعلام کرد که با حضور اساتید گروه مامایی و سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به آنان مشاوره های لازم ارائه می شود.
کلینیک سلامت باروری و جوانی جمعیت در طبقه چهارم مجتمع تخصصی و فوق تخصصی حضرت امام رضا(ع)، اتاق ۹ و ۱۱ پذیرای مراجعان است.
دکتر نعمت اللهی زمان فعالیت این کلینیک را در روزهای دوشنبه و سه شنبه هر هفته، از ساعت هشت تا ۱۲ اعلام کرد و گفت: به مناسبت دهه کرامت، از امروز، هشتم خرداد تا پایان خرداد، خدمات ویزیت مشاوره ای در این کلینیک، رایگان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم با اشاره به اهمیت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بر برگزاری مستمر و منظم نشست قرارگاه جوانی جمعیت در واحد های زیر مجموعه دانشگاه تاکید کرد.
دکتر سید وحید حسینی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را یکی از اولویت های مهم مجموعه دانشگاه دانست و افزود: برای تسریع در اجرای این برنامه ملی و گسترش آن در جای جای استان، باید از ظرفیت ها، توانمندی ها و همکاری های برون بخشی استفاده کرد.
او از مسوولان دانشگاه و اعضای قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه برای تلاش در راستای افزایش همکاری های سازمان ها، ادارات و نهادهای مختلف استان در سرعت بخشیدن به اجرای صحیح قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با رویکرد ملی تاکید کرد.
از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم، وزارت بهداشت با احساس تکلیف در موضوع جوانی جمعیت، اقدام به اصلاح ساختار و تأسیس اداره کل جوانی جمعیت و به کارگیری مدیران و نیروهای متخصص و متعهد در این زمینه کرد.
بر اساس اعلام نظر کارشناسان ، تا سال ۱۴۳۰ بالغ بر ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند خواهند شد و اگر تا شش سال آینده چاره ای برای عبور از بحران جمعیت نیندیشیم، در آینده با مشکلات زیادی مواجه می شویم، وزارت بهداشت در سه حوزه تمرکز بر حسن اجرای قانون جوانی جمعیت، برنامه ریزی برای فرهنگسازی در حوزه شبکه بهداشت و نظارت و پایش مستمر برنامه ها؛ به طور عملیاتی به حوزه جمعیت ورود کرده است.
تاکنون برای اجرای قانونی جوانی جمعیت که ۶۰ درصد از مواد آن مربوط به حوزه سلامت است، ۹ دستورالعمل توسط وزیر بهداشت و ۲۴ دستورالعمل توسط معاونان این وزارتخانه به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است.
توسعه و ساخت خوابگاه های متاهلی، تشویق کارکنان به ازدواج، کاهش شیف شب مادران شاغل، افزایش وام ها و ودیعه مسکن دانشجویان متاهل، توزیع ۵۰۰ میلیارد تومان داروهای تقویتی در شبکه بهداشتی، بیمه درمان ناباروری، جلوگیری از سقط عمدی جنین، آموزش ۲۸ هزار بهورز و ۲۲ هزار مراقب سلامت، رایگان سازی زایمان طبیعی در ۴۴۸ مرکز، راه اندازی ۱۰۳ مرکز درمان ناباروری در سطح ۳ و اصلاح دستورالعمل غربالگری ناهنجاری های کروموزومی بخش از اقدامات وزارت بهداشت در حوزه جمعیت است.
یازده روز ابتدایی ماه ذیالقعده که با ولادت حضرت معصومه(س) آغاز و به ولادت امام رضا(ع) منتهی می شود دهه کرامت نام دارد ، شهروندان شیراز اواسط دهه کرامت یاد و نام حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ (ع) را هم گرامی می دارند.