تهران- ایرنا- قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دشمن برای دانشگاه‌ طرح دارد و تخلیه نخبگان از دانشگاه‌ها یکی از این طرح هاست.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمد سلیمانی روز (سه‌شنبه) در شصت و یکمین اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی کشور در محل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران سخنان خود را با سوالاتی آغاز کرد و افزود: قدرت غرب زدگی در دانشگاه چقدر است؟ آیا ضعیف است؟ آیا جذب نخبگان صالح در دستور کار مدیران قرار دارد؟

وی در آیین افتتاحیه این اجلاس دوروزه اظهار داشت: اگر مدیر صالح و نخبه ای را به دانشگاه بیاوریم، ما نیز در کارهای حسنه او شریک هستیم و اگر آدم بدی را دعوت کنیم، در اقدامات نادرست او شریک خواهیم بود.

سلیمانی ادامه داد: دشمن برای دانشگاه طراحی دارد، زیرا دانشگاه می تواند در تمدن سازی دخالت داشته باشد و بیشتر دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران توسط دانشگاهیان شکل گرفته است.

وی با تشریح جزییات برنامه های دشمن گفت: دشمن با تخلیه نخبگان از داخل کشور به دنبال تضعیف دانشگاه هاست. همچنین دشمن برای زنان طراحی خاصی دارد و هر دو طرح را با مطالعات زیادی پیش می برد. البته این طرح ها برای کشورهای دیگر هم اجرا شده است، ولی در کشور ما با قدرت چندبرابر اجرا می شود.

قائم مقام وزیر علوم تاکید کرد: آمریکایی ها این پروژه را تعریف کردند که در ایران چرا و چگونه شخصیت هایی مثل امام (ره) و رهبری خلق می شوند؟ به این نتیجه رسیدند که نقش مادر و زن در خلق این شخصیت ها بی نظیر است. بنابراین تصمیم گرفتند تهاجم فرهنگی را در حوزه زنان انجام دهند. زیرا اگر طهارت و عفت زنان را بگیرند، کشور را زمین می زنند.

وی با اشاره به درخواست مقام معظم رهبری از دانشگاه ها مبنی بر کسب مرجعیت علمی افزود: گام های زیادی به سمت مرجعیت علمی برداشته شده است، اما این مسیر باید ادامه یابد.

سلیمانی گفت: رهبری همچنین خواستار انجام آمایش آموزش عالی شده اند، وزارت علوم در این زمینه تلاش می کند، ولی همه نهادها باید به میدان بیایند.

قوانین و آیین نامه ها را تببین کنیم

قائم مقام وزیر علوم درباره پایه های تشویقی برای اعضای هیات علمی نیز گفت: این پایه های تشویقی تصویب و ابلاغ شده، باید همه این موارد را مرور و برای دانشجویان و اعضای هیات علمی تبیین کنیم.

وی افزود: موارد مختلفی مانند شاگردپروری، تألیف کتب و فناوری در این پایه ها لحاظ شده است. دانشگاه ارومیه کتابچه ای از این پایه های تشویقی درست کرده است، دانشگاه های مختلف با شیوه های متفاوت فرهنگی این موضوع را اطلاع رسانی کنند.

سلیمانی تاکید کرد: شیوه نامه انتخاب سرآمدان آموزشی، پژوهشی، فناوری، اجرایی و فرهنگی نیز تصویب شده و توجه به آن موجب تحول اساسی در دانشگاه می شود.

وی با اشاره به آیین نامه جذب استعدادهای درخشان در دانشگاه نیز گفت: دانشگاه ها اجازه جذب ۲۰ درصد از استعدادهای درخشان به عنوان استاد دانشگاه را دارند. از این ظرفیت استفاده کنید و اجازه ندهید نخبگان از دانشگاه بروند. امکان جذب از دانشگاه های دیگر نیز بر اساس آیین نامه وجود دارد.

سلیمانی تاکید کرد: نخبگان را زیر چتر خود بگیریم و نگذاریم با تنگ نظری از دانشگاه خارج شوند.

وی درباره دوره پسادکتری نیز گفت: دانش آموخته های مقطع دکتری با استفاده از ظرفیت پسادکتری می توانند با برخورداری از حقوق در دانشگاه ها به تحقیقات خود ادامه دهند.

سلیمانی در پایان این موارد قانونی را موجب تحول در دانشگاه ها دانست و گفت: در سطح قوانین مشکل نداریم و باید بهتر و دقیق قوانین را اجرا کنیم.