به گزارش ایرنا، محمدحسین باقری روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این رویداد که ۲۱ تا ۲۳ تیر و با حضور نمایندگان خانه های صنعت، معدن و تجارت استان های کشور برگزار می شود در چهار موضوع بیمه، کار، بانک و فضای کسب و کار طرح موضوع و پس از جمع بندی، نتیجه آن به صورت بیانیه منتشر خواهد شد.
وی هدف از برگزاری این اجلاس در تبریز را، طرح شدن مشکلات موجود و جمع بندی و ارایه آنها به نمایندگان مجلس و مسوولان دولتی عنوان کرد و گفت: اگر از هر استان یک نماینده و یک مسوول دولتی پیگیر رفع مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی باشد به مراتب بهتر نتیجه می دهد و می تواند راهگشا باشد.
باقری دیگر هدف برگزاری این رویداد ملی را نشان دادن فرصت های سرمایه گذاری استان به دیگر سرمایه گذاران و جذب آنها در طرح های صنعتی و تولیدی عنوان کرد و افزود: خانه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی و دیگر استان ها از گردهمایی نمایندگان ۱۱ انجمن ایجاد شده و این تشکل به عنوان نماینده بخش خصوصی، به دنبال رفع موانع و حل مشکلات این واحدهاست.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال، در راستای تلاش ها و پیگیری های این خانه، تعداد روزهای قطعی برق در واحدهای صنعتی استان که ۲ روز در هفته بود به یک روز کاهش یافته که امیدواریم این روند در تابستان امسال بهبود یابد.
باقری خاطرنشان کرد: کل مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی از سراسر کشور احصا شده است و در این جلسه مطرح می شود و همچنین از واحدهای منتخب که طبق شاخص های مشخص انتخاب شده اند قدردانی خواهد شد.
خانه صنعت، معدن و تجارت تبریز فعال ترین خانه ایران است
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه خانه صمت تبریز فعال ترین خانه کشور است، گفت: این خانه خدمات مطلوبی به واحدهای صنعتی و تولیدی ارایه و در کمتر از ۱۰۰ ساعت مجوزهای لازم برای ایجاد واحدهای جدید را صادر می کند.
صابر پرنیان به برگزاری اجلاس سراسری و همچنین گرامیداشت روز صنعت و معدن در تبریز اشاره کرد و افزود: باید تلاش کنیم تا این روز به نماد فعالیت بخش خصوصی و کسب و کار تبدیل شود و تبریز را با عناوین شهر اقتصاد، کسب و کار، تولید ثروت، ایده های خلاق، شهر نوآوری و مناسب برای سرمایه گذاری عجین کنیم.
وی بیان کرد: خروجی این همایش سراسری برای صنعت استان باید همراه با ارایه نسخه شفاف و جامع و علمی برای بهبود فضای کسب و کار و همچنین تحقق شعار سال باشد و نسخه ای مبتنی بر واقعیت های صنعت استان و کشور به دولت ارایه شود.
پرنیان همچنین به عملکرد سازمان متبوعش در استان اشاره کرد و گفت: ارتباط مستقیم با فعالان صنعت، فعال سازی معادن و شفاف سازی عملکرد آنها، اخذ حقوق دولتی از معادن، تعییت تکلیف معادن راکد، اقدام برای تشکیل شرکت مس آذربایجان، تلاش برای افزایش تولید مس کاتد و واریز مالیات در استان و رفع موانع تولید از جمله فعالیت صنعت، معدن و تجارت در یکسال گذشته بود.
مشکلات واحدهای صنعتی در سریعترین زمان در ستاد تسهیل مطرح می شود
پرنیان با بیان اینکه همکاری و ارتباط بین صاحبان صنایع و دولتی در استان مطلوب است، گفت: مشکلاتی که از سوی صنایع مطرح می شود در کمتر از یک هفته در ستاد تسهیل و رفع موانع مطرح می شود.
وی به اخذ مجوز خودروسازی در استان اشاره کرد و گفت: این اقدام که آرزو و مطالبه دیرین مردم استان و صاحبان صنایع بود نمایشی و تبلیغاتی نبوده و خبرهای خوشی در آینده در راه است که با بهره برداری از این طرح بزرگ، صنایع استان به ویژه قطعه سازی متحول خواهد شد.
پرنیان نهادینه شدن فرهنگ کارآفرینی و نگاه نقادانه به رفع مشکلات در استان را بزرگ ترین دستاورد صنعت استان در سال گذشته برشمرد و گفت: افراد و واحدهای زیادی برای سرمایه گذاری در استان اعلام آمادگی کرده اند اما به دلیل مشکلات زیرساختی و کمبود انرژی (برق و گاز) این سرمایه گذاران با مشکل مواجه شده اند که تلاش کرده ایم این مشکلات را به مطالبه تبدیل کنیم و در سفر رییس جمهور نیز بر آن تاکید خواهد شد.
وی همچنین از تعریف ۱۰ زنجیره ارزش برای استان و همچنین ایجاد ۱۵۰ فرصت سرمایه گذاری در آن خبرداد و ابراز امیدواری کرد تا با تلاش مجموعه عوامل، تبریز به جایگاه اصلی خود در صنعت بازگردد.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز و دبیر اجرایی اجلاس در این نشست گفت: اجلاس سراسری تبریز یک رویداد ملی است و مهمانانی که از خانه های صمت سراسر کشور در این اجلاس حضور پیدا می کنند، هر کدام مدیریت یک بخش صنعتی را در استان خود بر عهده دارند و یک سرمایه گذار موفق هستند که حضور این افراد در آذربایجان شرقی یک فرصت مناسب است که باید به نحو احسن از آن استفاده کنیم.
سولماز علیپور افزود: هدف از برگزاری این اجلاس نمادین نیست بلکه تلاش می کنیم از این رویداد ملی به عنوان یک فرصت بی نظیر برای اقتصاد استان استفاده کنیم و دستاوردهای مثبتی را برای آذربایجان شرقی کسب کنیم.
وی در خصوص همزمانی رویداد ملی اجلاس سراسری خانههای صمت کشور با آیین ویژه گرامیداشت روز صنعت و معدن گفت: این همزمانی موجب می شود آیین ویژه گرامیداشت روز صنعت و معدن چهره ای متفاوت به خود گرفته و به یک آیین ملی تبدیل شود چون که علاوه بر مسئولین کشوری، حداقل ۱۰۰ نفر از کارآفرینان و تولیدکنندگان استان های دیگر در این مراسم حضور خواهند داشت.
وی همچنین گفت: در آیین گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن که در روز دوم این اجلاس برگزار میشود، از واحدهای منتخب استان شامل ۲۱ گروه صنعتی، دو گروه معدنی، بخش خدمات فنی و مهندسی، بخش تحقیق و توسعه، خوشه کسب و کار، شهرک صنعتی و پیشکسوت که در کمیته انتخاب روز صنعت و معدن برگزیده شده اند، تجلیل میشود.
علیپور اظهار کرد: در روز نخست اجلاس با حضور روسا و دبیران کل خانههای صنعت و معدن استانهای کشور در چهار بخش بیمه، بانک، مسائل کار و کسب و کار موضوعات مختلف مطرح میشود و در نهایت بیانیهای صادر خواهد شد که اجمالی از اتفاقات و مباحث مطرح شده در اجلاس بوده و اهم خواستههای فعالان بخش صنعت و معدن و دستاوردهای اجلاس را مطرح خواهد کرد.