تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تقدیر از برخی سینماگران انقلاب و دفاع مقدس از جمله جمشید هاشم‌پور و جمال شورجه بیان کرد: ما در سینما، تنوع سلیقه‌ و دیدگاه را به رسمیت می شناسیم و معتقدیم توقف، سمی مهلک برای سینماست.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، شامگاه دوشنبه هشتم خردادماه نخستین گردهمایی سینماگران انقلاب و دفاع مقدس با حضور جمعی از اهالی سینما و مدیران در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی )، محمد خزاعی (رییس سازمان سینمایی)، جمشید هاشم‌پور ، احمد نجفی، جمال شورجه، محمد مهدی عسگرپور، رسول صدرعاملی، مسعود ده‌نمکی، انسیه شاه‌حسینی، حبیب ایل‌بیگی، قادر آشنا، علی رویین‌تن، مسعود جعفری جوزانی، سعید سعدی، جلیل شعبانی، علیرضا زرین‌دست، محمدرضا شرف‌الدین، رضا ایرانمنش، مهدی آذرپندار، صادق موسوی، محمد حمیدی‌مقدم، مهدی جوادی، هاشم میرزاخانی از جمله حاضران در این مراسم بودند.

در بخشی از این برنامه که با اجرای محمود گبرلو همراه بود، با پخش کلیپی از زنده یادان مرتضی آوینی و نادر طالب‌زاده یاد شد.

سپس با حضور رسول صدرعاملی و محمدمهدی عسگرپور از جمال شورجه تقدیر به عمل آمد. به دلیل آنکه این کارگردان با ویلچر در مراسم شرکت داشت، صدرعاملی و عسگرپور به پایین سن رفته و لوح تقدیری را با آرزوی سلامتی به وی اهدا کردند.

گبرلو در ادامه اعلام کرد که قرار بود در این مراسم از احمدرضا معتمدی هم تقدیر شود که به دلیل بیماری امکان حضور نداشت.

محمد کاسبی، بازیگر سینما و تلویزیون نیز دیگر هنرمندی بود که تقدیر از او تدارک دیده شده بود ولی او نیز به دلیل بیماری در مراسم حاضر نشده بود.

در ادامه از رضا ایرانمنش بازیگر آثار دفاع مقدسی تقدیر شد که او با عصا روی سن آمد و لوح تقدیر خود را از عسگرپور و صدرعاملی دریافت کرد.

جمشید هاشم‌پور دیگر هنرمند حاضر در این مراسم بود که از وی تقدیر شد.

در بخشی دیگر محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی اظهار کرد: ما در وزارت ارشاد همه اهالی سینما را جزو خانواده انقلاب می‌دانیم همه این عزیزان در همه سال‌های کاری در موقعیت‌های مختلف در خدمت این سینما بودند تلاش کردند کار کردند و پیام ایستادگی مردم ایران را با هنر سینما به تصویر کشیدند و در حافظه تاریخ ماندگارتر کردند هیچ زبانی بلیغ تر از هنر و سینما برای ثبت لحظات تاریخی و افتخارآفرین ایران نیست از تک تک سینماگران که این دعوت را پذیرفتند تشکر می‌کنم این جلسه، جلسه وفاق و همدلی اهالی سینماست. دل همه سینماگران ما برای عزت و عظمت ایران می‌تپد، همه به افتخارات ایران می‌بالند، ایران و تاریخش برای همه غرورآفرین است برای این تاریخ باید همه کنار هم باشیم.

وی افزود: ما در سینما تنوع دیدگاه و سلیقه را به رسمیت می‌شناسیم و از آن استقبال می‌کنیم. پایایی هنر در این تنوع دیدگاه‌هاست، توقف، سم مهلک سینمای ایران است. ما در دولت مردمی همه تلاش خود را برای اعتلای سینمای ایران به کار می‌بندیم همه مقدمات را برای سینما فراهم می‌کنیم، حمایت و تسهیل‌گری وظیفه ما و ایفای نقش سهم شماست. ما به این تقسیم سهم افتخار می‌کنیم. برای همه لحظات خوبی که آفریدید از شما تشکر می‌کنم.

در ادامه با حضور احمد نجفی و احمد میرعلایی یاد هنرمندان درگذشته همچون رسول ملاقلی‌پور، حمید آخوندی و علی رحیمی‌پور گرامی داشته شد.

مسعود ده‌نمکی، محمدیاشار نادری، محمد حمیدی مقدم، مصطفی رزاق کریمی و مهدی اذرپندار از چند فیلمساز حوزه فیلم کوتاه مرتبط با انجمن سینمای جوانان و نیز مستندساز از جمله محمد علیزاده، مرتضی علیزاده، مجتبی اسپینانی، ساسان فلاح فر و مرتضی شعبانی تقدیر کردند.

سپس با حضور اسماعیلی وزیر ارشاد، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی، مجید شاه حسینی و مهدی جوادی رییس بنیاد سینمایی فارابی از فیلم‌های هایپاور (مهدی عظیمی، اباذز جوکار، هادی محمدپور)، اتاقک گلی (محمد عسگری و داود صبوری)، پالایشگاه (مهرداد خوشبخت ‌و سعید سعدی)، سرهنگ ثریا (لیلی عاج و جلیل شعبانی)، شماره ۱۰ (حمید زرگرنژاد)، غریب، سینما متروپل (محمدعلی باشه آهنگر، حامد حسینی) با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

پخش سکانسی از فیلم «اخراجی‌ها» دیگر بخش این برنامه بود که به این بهانه از مرحوم حبیب الله کاسه ساز یاد شد.

در ادامه با حضور محمد خزاعی و نیز چهره‌هایی همچون مسعود جعفری جوزانی، پرویز شیخ‌طادی به آرش قاسمی (صداگذار)، محمدرضا شجاعی (طراح صحنه)، محمدرضا شرف‌الدین(طراح جلوه‌های ویژه )و مجتبی راعی ( فیلمساز ، در مراسم حضور نداشت) نشان درجه یک هنری اهدا شد.