تهران- ایرنا- دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره کمک مالی کمیته ملی المپیک به فدراسیون‌ها گفت: کمیته ملی المپیک بودجه مشخصی برای کمک به فدراسیون‌ها ندارد و به جهت لطف دولت بخشی از منابع کمیته در سال‌های مهم در قالب شاخص‌ها به فدراسیون‌ها داده می‌شود.

به گزارش ایرنا، سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در پایان نوزدهمین نشست امروز سه‌شنبه ۹ خردادماه در خصوص مصوبات و تصمیمات این جلسه اظهار داشت: در این جلسه انتخاب روسای دو کمیسیون حقوق ورزشی انجام شد.قره رومیانی به عنوان رئیس کمیسیون حقوقی ورزشی انتخاب شد. وی سابقه مجلس و دکترای حقوق دارد و فردی است که در حوزه حقوقی می‌تواند به کمیته ملی المپیک کمک کند. سید شمس‌الدین حسینی نیز به عنوان رئیس کمیسیون توسعه منابع، بازاریابی و اقتصادی انتخاب شد؛ وی سابقا وزیر اقتصاد بوده. این کمیسیون در کمیته بین‌المللی المپیک جایگاه ویژه‌ای دارد به همین خاطر تصمیم گرفتیم این کمیسیون را در ایران پربارتر کنیم.

وی افزود: انتخاب نهایی لوگوی کمیته ملی المپیک یکی دیگر از مصوبات ما بود. بعد از حدود ۴ ماه رفت و برگشت و مطرح کردن موضوع با کمیته بین‌المللی المپیک، امروز آخرین جلسه برای نهایی کردن طرح را داشتیم و به تصویب نهایی هیئت اجرایی رسید و به کمیته بین المللی المپیک طرح را اعلام می‌کنیم و در آینده این لوگو روی لباس و سایر آرم‌های ما خواهد بود.

مناف هاشمی عنوان کرد: شاخص‌های توزیع اعتبارات یکی از مصوبات ما در جلسه گذشته بود. در گذشته هم گفتم که کمیته ملی المپیک بودجه مشخصی برای کمک به فدراسیون‌ها ندارد و به جهت لطف دولت بخشی از منابع کمیته در سال‌های مهم در قالب شاخص‌ها به فدراسیون‌ها داده می‌شود. امسال هم شاخص‌هایی تصویب شده بود ولی ملاک عمل قرار ندادیم چون برخی فدراسیون‌ها به آن معترض بودند. به همین دلیل قرار شد با حضور سه فدراسیون المپیکی، آسیایی و آن‌هایی که جایگاه آسیایی ندارند با حضور اعضای هیئت اجرایی موضوع شاخص‌ها را بررسی کرده و در ضریب‌های خود اعمال کنیم.

وی افزود: بعد از برسی، مصوبات قبلی تا حد زیادی ابقا شد و شاید تغییرات مختصری در بودجه فدراسیون‌ها ایجاد کند. ما تاکنون ۲ مرحله پرداخت به فدراسیون‌ها داشتیم و در آخرین تخصیص بخشی از بودجه اعزام به بازی‌ها انجام گرفت.

دبیرکل کمیته ملی المپیک درخصوص فدراسیون‌هایی که نیازمند جذب مربی خارجی هستند، گفت: مصوبه قبلی ما این بود که فدراسیون‌هایی که در شرایط اضطرار و برای توسعه و مدال‌آوری نیاز به مربی خارجی داشتند، کمک کنیم. البته این مسئله مورد اعتراض برخی فدراسیون‌هایی بود که مربی داخلی دارند. قرار شد کمیته‌ ملی المپیک این مسئله را مورد بازنگری قرار دهد. برخی فدراسیون‌ها معتقد بودند اگر مربیان داخلی را حمایت نکنیم از کشور می‌روند. کشتی و وزنه‌برداری پیشنهاداتی داشتند که مورد تایید قرار گرفت و قرار شد این موضوع برای مربیان داخلی نیز مد نظر قرار گیرد.

هاشمی درخصوص بودجه تیم فوتبالامید  عنوان کرد: برای بودجه تیم فوتبال امید شاخص‌هایی در نظر گرفته می‌شود و به تیم امید نیز در کنار سایر رشته‌ها کمک می‌کنیم. در دیدار با نبی، قلعه نویی و تاج گفتیم که کمک‌ها بزرگ نخواهد بود و انشاالله از سایر منابع هم کمک بگیرند تا برای اولین بار بعد از ۲۰ سال مدال بگیریم. البته کار سخت ولی شدنی است. در حال حاضر این انگیزه در کادر فنی وجود دارد و امیدوارم برای المپیک بتوانیم کسب سهمیه کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود کمیته ملی المپیک طی نامه‌ای به وزارت ورزش، انتخابات ژیمناستیک را باطل اعلام کرده است، گفت: تا جایی که می‌دانم خیر. البته فدراسیون جهانی و کمیته بین‌المللی المپیک درخصوص انتخابات ژیمناستیک گزارشاتی از ما خواستند و ما در حال تهیه گزارش و پاسخ به سوالاتشان هستیم. اما این‌که ما نامه‌ای در این خصوص زده باشیم را رد می‌کنم چون اساسا نامه‌ای ندیدم. کارشناسان حقوقی و بین‌الملل در حال پیگیری موضوع هستند.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در خصوص غیبت حبیب کاشانی در تیم امید و تلاش کمیته برای آشتی دادن و در پاسخ به این سوال که چرا کمیته در انتخاب سرپرست تیم امید ورود کرد تا این موضوع به حاشیه تبدیل شود و این‌که آیا حبیب کاشانی قهر کرده است، گفت: کاشانی مدیر توانمندی است و تاج هم مدیر با سابقه‌ای است. ما اختلافی را به شکل مشخص ندیدیم. پیشنهاد دادن ما عرف است چون تیم امید در کاروان اعزامی ایران است و ما مسئول ثبت نام کاروان هستیم. طبق دستورالعمل‌های بازی‌ها و شورای المپیک آسیا اگر ما تیمی را تایید نکنیم مورد قبول نیست و هیچ فدراسیونی نمی‌تواند به این مسئله ورود کند. این عرف است که پیشنهاد بدهیم این‌که چقدر پیشنهاد ما موثر بوده هم باید بگویم که فوتبال است دیگر. از این پس تمام خواسته ما مربوط به فدراسیون فوتبال است و این رشته با سایر رشته‌ها برای ما تفاوتی ندارد. ما در کنار آنها هستیم و حمایت می‌کنیم. از نظر ما فدراسیون فوتبال با سایر فدراسیون‌ها تفاوتی برای ما ندارد و چون مسئولیت اعزام را داریم تا این حد باید ورود می‌کردیم و حمایت هم می‌کنیم. بعید می‌دانم حبیب کاشانی قهر کرده باشد.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در پاسخ به این سوال که چه زمانی از صدای جهان پهلوان تختی در موزه ورزش رونمایی خواهد شد، عنوان کرد: ما مراسم خوبی را در ۵ شهریور و هم‌زمان با سالروز تولد جهان پهلوان تختی خواهیم داشت و از همه المپین‌ها دعوت می کنیم و مهمانان ویژه خواهیم داشت. در این مراسم از همه المپین‌هایی که در طول ادوار گذشته مدال گرفتند و در قید حیات هستند دعوت خواهیم کرد و افرادی که در قید حیات نیستند از خانواده آنها به مراسم دعوت خواهند شد.

مناف هاشمی در بخش دیگری از این نشست در واکنش به شایعاتی درخصوص ابطال انتخابات کمیته ملی المپیک به دلیل حواشی ایجاد شده در جریان انتخابات سوارکاری گفت: در مورد ابطال انتخابات کمیته ملی المپیک اصلا ورود نمی کنم چون انتخاباتی که برگزار شده هم در زمان برگزاری شرایط قانونی را داشت و هم بعد از آن قانونی بوده و هست. اینها حواشی است که برخی دوست دارند در آن ورود کنند.

سرپرست کاروان بازی‌های آسیایی در واکنش به انتقادات اخیر برخی والیبالیست‌ها گفت: امروز داورزنی به عنوان رئیس فدراسیون والیبال و البته عضو هیئت اجرایی پیش ما بود و اصلا جنین موضوعی را مطرح نکرد. فدراسیون والیبال هم در شاخص‌های حمایتی ما می‌گنجد ولی فدراسیون‌هایی مثل فوتبال، والیبال و کشتی و وزنه، بیش از ۸۰ درصد از بودجه خود را از منابع شخصی و اسپانسر تامین می‌کنند. به همین خاطر مسائل‌شان هم به فدراسیون خودشان برمی‌گردد اگر در مورد هواپیما، ویزا یا کشوری که می‌خواهند اردو برگزار کنند، با ما مکاتبه می‌کنند و ما هم کمک می‌کنیم. در بحث سفرشان به آمریکا در حال پیگیری هستیم چون این حق والیبال است که با تیم کامل در مسابقات شرکت کند.

هاشمی در پاسخ به این سوال که چه زمانی گروه سومی اعزامی به بازی‌های آسیایی تعیین تکلیف خواهند شد هم گفت: برای رشته‌های اعزامی در آخرین جلسه ستاد عالی بازی‌ها جمع بندی صورت گرفت و همان برای بنده ملاک است. تا ۹ روز پیش ثبت نام ما تمام شد و یک فرصت چند روزه از شورای المپیک آسیا گرفته بودیم تا برای فدراسیون هایی که مشخصات فردی و گذرنامه ای آن‌ها کامل نبود، مدارک کامل شود. اسامی نهایی شد و از این به بعد به شکل مورد اگر اسمی فردی مشکل داشته باشد با پیشنهاد رئیس کاروان بررسی می‌شود. در غیر این صورت کاروان را بسته‌ایم و تغییراتی نخواهیم داشت. حدود ۳۰ رشته به بازی‌های این دوره اعزام می‌شود و تعداد نفرات اعزامی از ۶۰۰ نفر به ۵۴۰ نفر رسیده و این کاهش در راستای کیفی‌سازی کاروان صورت گرفته است. در چند رشته سنجش‌های بعدی را مورد بررسی قرار دادیم و همچنان احتمال ریزش خواهیم داشت.