قزوین - ایرنا - دهه کرامت فرصت ناب و ایده آلی برای تبیین سبک زندگی کریمانه، بسط فرهنگ رضوی و همچنین آشنایی جامعه با جایگاه ارزشمند و والای زن است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، روز میلاد حضرت معصومه (س) تا روز میلاد حضرت علی بن موسی الرضا(ع) به عنوان دهه کرامت نام دارد.

این مناسب فرصتی مناسب برای تقویت پیوند نسل ها با بصیرت دینی و بهره گیری از سیره رفتاری، علمی و عملی معصومین و خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به ویژه حضرت معصومه(س) و امام رضا (ع) به شمار می رود.

هدف اصلی بزرگداشت این دهه، تقویت فرهنگ رضوی و شناخت هرچه بیشتر مردم از آن و همچنین حفظ ارزش‌های دینی و اسلامی و تبیین جایگاه والا و ارزشمند زنان در جامعه اسلامی است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین به همین مناسبت با چندتن از کارشناسان مذهبی استان پیرامون تبیین جایگاه ارزشمند زنان در جامعه به گفت و گو نشست.


ترویج فرهنگ رضوی در دهه کرامت باید مورد توجه قرار بگیرد

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان قزوین با تاکید بر اینکه دهه کرامت بهترین فرصت برای تبیین سبک زندگی کریمانه در جامعه است، گفت: در سیره اهل بیت (ع) زن جایگاه رفیع و والایی دارد، بنابراین ضروری است تا از این فرصت برای معرفی مکتب اسلام و شان و منزلتی که برای زنان قایل است به شکل احسن بهره بگیریم.
حجت الاسلام علی معبودی با گرامیداشت دهه کرامت و میلاد با سعادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) پیرامون مقام دختر در اسلام اظهار کرد: اسلام نسبت به مقام دختر و زن، جایگاه والایی قائل است.
وی افزود: نباید فراموش کرد دهه کرامت فرصت مغتنمی برای تبیین و ترویج سبک حیات طیبه اهل بیت(ع) در بین آحاد افراد جامعه است که باید از آن بهره کافی برده شود.
حجت الاسلام معبودی با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت معصومه(س)،تصریح کرد: این بانوی بزرگوار جایگاه و ارزش والایی در اسلام دارد تا جایی که امام رضا(ع) فرمودند: «کسی که خواهرم معصومه(س) را در قم زیارت کند، مرا زیارت کرده است.
این مسوول ادامه داد: زنان مسلمان باید عفت، حجاب، پاکدامنی و دانش این بانوی بزرگوار را الگوی زندگی خود قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه زن و جایگاه آن در دنیای غرب گمشده است،افزود: دهه کرامت؛ فرصتی برای یادآوری انسانیت و تبیین جایگاه ارزشمند زن در سیره اهل بیت است که متاسفانه در جهان به اصطلاح توسعه یافته غرب در حد یک ابزار تنزل یافته است.
حجت الاسلام معبودی با تاکید بر اینکه در دهه کرامت با درس گرفتن از این دو بزرگوار، باید رسم بزرگی و بزرگواری را یاد گرفته و به دنبال حفظ گوهر انسانی خویش و نوع دوستی مضاعف باشیم،گفت: باید در دهه کرامت ماهیت و حقیقت شانیتی که اسلام برای نوع بشر قایل است به رخ دنیایی که قرن ها خالی از عاطفه و احساس بوده کشیده شود.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی نگاه برابری حقوق زن و مرد در کمالات انسانی و ارزش ها را برای زنان رقم زد،افزود: اسلام و انقلاب نگاه ابزاری به زن را نهی کرده و همواره در تلاش بوده است زن را به جایگاه ارزش های الهی و اجتماعی خود برساند.
حجت الاسلام معبودی یادآور شد: یکی از مهم ترین وظایفی که ما در جامعه اسلامی داریم این است که بتوانیم فرهنگ رضوی را در جامعه اسلامی تبیین کنیم و با اقدامات و برنامه های خود این فرهنگ را در جامعه گسترش دهیم.

دهه کرامت فرصتی برای تبیین و ترسیم جایگاه ارزشمند زن در جامعه اسلامی

دبیر بنیاد عفاف و حجاب استان قزوین نیز به مناسبت دهه کرامت گفت: امنیت و سلامت جامعه در سایه سلامت روح، فکر و جسم زنان است و برای رسیدن به این مهم، باید دختران نقش و جایگاهشان را دریابند.

ناهید همایونلو با اشاره به اهمیت جایگاه دختران در آئین اسلام افزود : توجه به جایگاه دختران یکی از برکات دهه کرامت است.

وی اظهار کرد: بانوان و مسائل مربوط به آنان از مباحث مهمی است که توجه و اهتمام نسبت به آن حضور بانوان در خانواده و اجتماع را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این استاد حوزه علمیه تاکید کرد: بانوان به عنوان‌ رکنی از ارکان خانواده و اجتماع از جایگاه و شأن مادری، شان همسری، منزلت اجتماعی، شأن اقتصادی، شأن علمی و فرهنگی و شأن سیاسی برخوردارند که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی ادامه داد: در ایام دهه کرامت که آغاز این دهه منور به نور ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان بانوی نمونه از بانوان پاکدامن الگویی با تمام شایستگی‌ها و ولادت امام رضا(ع) در پایان دهه کرامت، جا دارد به نگاه ارزشمند امام هشتم نسبت به جایگاه بانوان اشاره کنیم.

همایونلو گفت: بی قراری خواهر برای دیدن برادر نشان از توجه و کرامتی است که امام نسبت به این بانوی بزرگوار داشتندآ در منظومه تربیتی امام رضا علیه السلام زن مقام و منزلت پاک و اثر گذاری دارد توجه حضرت به زن به عنوان مادر هنگام ولادت فرزندش امام جواد علیه السلام اینگونه در تاریخ ثبت شده امام رضا(ع) در مدح و ستایش همسر خود فرمودند: " ...قدّست‌ أمّ‌ ولدته‌ قد خلقت طاهرة مطهّرة؛ مقدس است مادری که او را به دنیا آورد و پاک و طاهر خلق شده است".

همایونلو ادامه داد: بانوان جامعه باید نسبت به جایگاه ارزشمندی که دین مبین اسلام ترسیم نموده آگاه باشند و تلاش خود را در راستای دستیابی به کمالات انسانی تقویت نموده، چون زنان اصلی‌ترین مربیان تربیتی نسل انسانی هستند و باید خود را مجهز به فرهنگ ناب دین محمدی و آموزهای نورانی نموده و در تربیت نسل فرهیخته از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

وی اضافه کرد: امروز هجوم فرهنگ دشمن به سمت خانواده و رکن اصیل خانواده زنان و مادران است بنابراین برای رسیدن به اهداف شوم خود از هیچ تلاشی فرو گذار نبوده بلکه پا را فراتر گذاشته و می کوشند دختران پاک این سرزمین که آینده سازان و مادران آینده این نظام هستند را به سمت گمراهی و بی‌هویتی می‌کشانند و این زنگ خطری است که بانوان، مادران و دلسوزان جامعه باید برای حل آن تلاش کنند.

این مسوول اضافه کرد: امیدواریم به احترام امام هشتم عفت و عزت بانوان جامعه اسلامی هر روز تقویت و دشمنان اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سرنگون گردند.


دهه کرامت بهترین فرصت خودسازی برای جوانان به ویژه دختران است

مدیر حوزه علمیه خواهران در قزوین نیز گفت: دهه کرامت بهترین فرصت خودسازی برای جوانان به ویژه دختران به شمار می رود.

حجت الاسلام رضا کاظم لو با اشاره به اهمیت دهه کرامت و میلاد با برکت امام هشتم شیعیان برای پرداختن به امور معرفتی، تصریح کرد: در این دهه مبارک باید فرهنگ رضوی را در جامعه و به ویژه برای نسل جوان و نوجوان تبیین کرد.

وی اظهار کرد: همه ما باید ابعاد عظمت شخصیت امام رضا (ع) و خواهر ایشان حضرت فاطمه معصومه (س) را بشناسیم.

حجت الاسلام کاظم لو با اشاره به جایگاه دختران در جامعه،افزود: حضرت معصومه (س) الگوی بسیار خوبی دختران جامعه کنونی است، ایشان عالمه و کریمه بودند و لقب معصومه را نیز امام رضا (ع) به ایشان می دهند زیرا مراتب بسیار بالایی دارند.

وی اضافه کرد: تاسی به بانوانی که در طول تاریخ تأثیرگذار بودند همچون حضرت فاطمه زهرا و حضرت معصومه (س) کمک می‌کند تا دختران این مرز و بوم با انتخاب الگوی مناسب با قدرت و قوت در جامعه حضور پیدا کنند و زمینه پرورش فرزندان فرهیخته مؤمن با اعتقاد را فراهم آورند.

حجت الاسلام کاظم لو تاکید کرد : اگر دختران ما بتوانند از سیره زندگی زنان موفق تاریخ به درستی استفاده کنند، آینده این مرز و بوم تأمین می شود و فرزندان این مرز و بوم زمینه ساز ظهور حضرت مهدی (عج) خواهند شد.

حجت الاسلام کاظم لو با اشاره به اینکه دهه کرامت یادآور بسیاری از مطالب عالی و مفاهیم بلند و سازنده و ارزشمند است، افزود : دهه کرامت فرصتی برای تبیین معارف قرآنی، نشر معارف رضوی و ترویج سیره و فرهنگ اهل بیت (ع) است.