تهران-ایرنا- معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از ظرفیت ۱۱ هزار نفری جذب دانشجو با تضمین اشتغال در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: تضمین اشتغال به رشته های تحصیلی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ افزوده شد.

اصغر کشتکار در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره اجرای سند طرح آمایش آموزش عالی در این دانشگاه گفت: طرح آمایش دانشگاه را از دولت قبل شروع کردیم و در دولت سیزدهم به صورت بسیار کیفی آن را کامل کردیم.در آمایش انجام شده قابلیت‌های منطقه ای، نیازهای نیروی انسانی، آموزش‌ها و صنایع مورد نیاز شهر به شهر و استان به استان پیش بینی شده است.

وی با بیان این که در دو پذیرش قبلی دانشگاه جامع علمی کاربردی طرح آمایش را اعمال کرده است افزود: در پذیرش مهرماه سال گذشته هشت هزار و ۷۰۰ کدرشته را مورد بررسی قرار دادیم که در بهمن ماه در گام اول آمایش ۲۵۰۰ کدرشته که مورد نیاز کشور نبود را تعطیل و به جای آن هزار کد رشته جدید در قالب برنامه درسی اضافه کرده ایم.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی و کاربردی ادامه داد: برای پذیرش دانشجو در مهرماه آینده هزار و ۲۰۰ کدرشته حذف و به جای آن ۸۰۰ کدرشته جدید اضافه می شود.

کشتکار گفت: برای بهتر اجرا شدن طرح آمایش کدرشته‌ها را جا به جا کردیم تا بتوانیم خودمان را با نیازهای استان‌ها تطبیق دهیم، همچنین برای سال تحصیلی جدید تضمین اشتغال را اضافه کرده ایم که بر همین اساس ۱۱ هزار نفر را با تضمین اشتغال می توانیم جهت تحصیل در سال جدید جذب کنیم.

وی با بیان این که این تضمین اشتغال به نوعی جزو طرح آمایش محسوب می شود، تصریح کرد: ظرفیت های جذب منطقه با نیازهای منطقه و ارتباط آن با آموزش و این که خیال دانشجو از روز اول راحت باشد که با تحصیل در رشته مورد علاقه سرکار خواهد رفت این کار مهم انجام شد.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه درباره هزینه های مورد نیاز برای اجرای این طرح یادآور شد: تمام پرداختی های دانشگاه و حتی پرداختی برای حقوق ۱۰۰ در صد از درآمد اختصاصی است. ساختار این دانشگاه به گونه ای طراحی شده است که تمام منابع اعم از ساختمان، مدیریت نیروی انسانی و مدرس همه برای بخش خصوصی است و دانشگاه این منابع را مدیریت می کند که آنها کار آموزش مهارتی را انجام دهند، بنابراین بودجه ای برای این کار خرج نمی کنیم و از شهریه ای که بخش خصوصی از دانشجو دریافت می کند درصدی را صرف کارهای ستاد می کنیم.

کشتکار همچنین درباره استفاده از تجارب دیگر کشورها اظهار داشت: مدلی که در دانشگاه جامع علمی کاربردی استفاده می شود، بومی شده از مدل کشورهای پیشرفته است بنابراین مدل شکل گرفته با توجه به تجارب جهانی است که رفته رفته بومی سازی شده و با خوش فکری و بازمهندسی به این نقطه رسیده است.

وی افزود: اقداماتی که در این دانشگاه انجام می شود براساس دو نگاه است، نگاه اول به تجارب جهانی موفق و نگاه دوم به بوم و اکوسیستم داخل کشور است بنابراین با تلفیق این دو نگاه در این دانشگاه کار انجام می شود.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: بعضی از کارها جهانی است و ربطی به ما ندارد یه عنوان مثال استانداردهای شغلی برای همه جای دنیا یکسان است. کسی که می خواهد تعمیرکار آسانسور شود، فرقی نمی کند که کجای دنیا است اما آسانسورهایی که در ایران ساخته می شود خصوصیت خاص خود را دارند بنابراین تعمیرکارهای ما باید یک اخلاق خاص داشته باشند که آن بومی سازی ما است و توسط ما آموزش داده می شود.

کشتکار درباره پذیرش دانشجوی خارجی هم گفت: جلسه ای با وزیر علوم براساس برنامه ای که دکتر زلفی گل در زمان رای اعتماد به مجلس ارایه داد، برگزار کردیم که وزیر به این دانشگاه ماموریت داد هاب تکنیسین منطقه شویم و قطب تربیت تکنیسین در منطقه راه اندازی کنیم.

وی با بیان این که ۵۷۰ مرکز علمی کاربردی در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: از این تعداد سه مرکز بین المللی شدند و به صورت پایلوت دانشجو جذب کرده ایم که کار موفقی بود چرا که علاوه بر درآمد ارزی سطح این مراکز از نظر کیفیت بالاتر رفت.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی همچنین گفت: هشت مرکز دیگر را جهت اخذ مجوز برای تبدیل شدن به مرکز بین المللی و جذب دانشجوی خارجی معرفی کردیم که امیدواریم تا پایان سال خبرهای خوبی برای جذب دانشجویان خارجی داشته باشیم.

کشتکار با بیان این که بیشتر دانشجویان این دانشگاه از کشورهای همسایه هستند، یادآور شد: عراق، افغانستان و پاکستان به ترتیب در رده های اول تا سوم جذب دانشجویان خارجی این دانشگاه قرار دارند البته برنامه ریزی هایی برای برگزاری دوره های پودمانی کوتاه مدت انجام داده ایم.

وی درباره پیگیری بازار کار فارغ التحصیلان این دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی طرحی را با عنوان «پایش فارغ التحصیلان» سال گذشته در استان ها شروع کرد که نشان داد ۷۱ درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه با توجه به آموزش هایی که گذرانده اند، مشغول به کار هستند، همچنین ۷۸ درصد کسانی که در رشته هایی که تحصیل کرده اند، مشغول کار هستند.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی همچنین درباره جذب اساتید دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: سال گذشته فراخوانی را برای جذب سه تا چهار هزار مدرس دانشگاه منتشر کردیم که ۱۸ هزار نفر در این فراخوان شرکت کردند، از این تعداد هشت هزار نفر مصاحبه شدند و پرونده ها کامل شده استو تا یک ماه آینده نتایج آن را اعلام می کنیم و بعد از آن فراخوان جدیدی منتشر می کنیم که تا مهرماه نتایج فراخوان امسال را اعلام می کنیم.