تهران- ایرنا- مشاور وزیر امور خارجه در امور ایثارگران گفت: ۴۰ درصد کارکنان و ۵۷ درصد مدیران این وزارت از ایثارگران انتخاب شده‌اند.

به گزارش ایرنا از بنیاد شهید و امور ایثارگران، سعداله مسعودیان با توجه به نقش وزارت امور خارجه در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: این وزارتخانه با هماهنگی دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در چارچوب مناسبات دیپلماتیک و ارتباطات برون مرزی، در معرفی ارزش‌های فرهنگی و آرمان‌های انقلاب اسلامی همواره نقش مثبت و مؤثری ایفا و مأموریت‌ها و وظایف شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت در حیطه روابط دو جانبه، چند جانبه و بین‌الملل را ساماندهی کرده و پوشش می‌دهد.

وی با بیان اینکه بسترهای مناسب و انگیزه‌ها در وزارت امور خارجه برای نیل به اهداف و وظایفی که در اساسنامه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت پیش بینی شده، کاملاً در این دستگاه وجود دارد، افزود: منابع انسانی دستگاه دیپلماسی کشور به لحاظ کمٌی و نسبت تعداد شاغلین به ایثارگران اعم از تعداد شهدا، جانبازان، رزمندگان، آزادگان و فرزندان شاهد از شاخص‌های منحصربفردی برخوردار است و در بین وزارت‌خانه ها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی، آمار و ارقام قابل توجه ایثارگران شاغل در این وزارتخانه، در جایگاه ممتازی است و همین مزیت کیفی نیروهای ارزشمند، پشتوانه اجرای مؤثر برنامه‌های محوله به این تشکیلات است.

مسعودیان ادامه داد: آمار شهدای این وزارتخانه در ارتباط با شاغلان بیش از یک و سه دهم درصد است که در کمتر سازمان و وزارتخانه غیرنظامی این شاخص وجود دارد و جانبازان۲۲ درصد شاغلان در این دستگاه هستند. طبق آمار در سال‌های اخیر، ۶۴۸ جانباز ۵ تا ۷۰ درصد در وزارت امور خارجه اشتغال به کار داشته و دارند. از سال ۱۳۹۲ تاکنون، تعداد فرزندان شاهد نخبه جذب شده در وزارت امور خارجه، نسبت به کل شاغلان، ۴ درصد بوده و اکنون ۱۲۰ فرزند شهید که بیشتر متخصص در وظایف محوله هستند، در این وزارت امور شاغل هستند.

مشاور وزیر امور خارجه در امور ایثارگران با بیان اینکه توجه به فرهنگ ایثار و شهادت از اصول پذیرفته شده در وزارت امور خارجه است، گفت: یکی از اقدامات شایسته که با استقبال و پیگیری دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه مواجه شده تأثیر بسزای مؤلفه «ایثارگر دارای تخصص» در معیارهای انتصابات به سمت‌های مدیریتی است که در حال حاضر، ۵۷ درصد مدیران فعلی وزارت امور خارجه از جمله معاونین، روسای ادارات، سرکنسول‌ها، سفرا، مدیران کل و دستیارانشان، معاونین و مشاوران وزیر را ایثارگران تشکیل می‌دهند که به نسبت چند سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.

مسعودیان اضافه کرد: به این ترتیب به نوعی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت عملاً در دستگاه دیپلماسی جاری شده و از سوی دیگر ظرفیت‌های ارزشمند مذکور، موجب انجام برنامه‌ها و مصوبات متنوع و مستمری را که وزارتخانه را در مسیر بالندگی و شکوفایی هرچه بیشتر فرهنگ ایثار و شهادت سوق می‌دهد، شده است.

وی با اشاره به برگزاری کنگره شهدای دیپلمات در مزار شریف افغانستان، گفت: برگزاری مراسم بزرگداشت آخرین سفیر شهید دستگاه سیاست خارجی - شهید ایرلو - در سال گذشته و جاری، به برپایی ۱۷ همایش، نمایشگاه، بزرگداشت جانبازان شاغل و بازنشسته و جلسات اندیشه ورزان ایثارگر در وزارت امور خارجه در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از جمله رویدادهای وزارت امور خارجه در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بوده است.

مسعودیان اهتمام وزارت امور خارجه به همراه دیگر دستگاه‌های متولی برای رسیدگی به مسائل خانواده‌های معظم شهدای خارج از مرزهای جمهوری اسلامی که در راه تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی، جان خود را نثار کرده‌اند، را جدی و مستمر توصیف کرد.