عباسعلی کیانیفرد روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای حفاظت از عرصههای طبیعی به ویژه جنگلهای دستکاشت تاغ، به عنوان سرمایه ملی، عملیات پیش آگاهی کنترلی و مبارزه با ملخ کوهاندار در تاغزارهای مناطق پروند، کلاته میرعلی، تسبند، ملوند، دولت آباد و حارث آباد سبزوار اجرا شده است.
وی افزود: شهرستان سبزوار با داشتن بیش از ۱۲۵ هزار هکتار جنگل بیابانی، یکی از اصلی ترین کانون های طغیان آفت ملخ کوهاندار تاغ است که مبارزه با آن در اولویت برنامه های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سبزوار گفت: عملیات پیش آگاهی، کانون یابی و تهیه نقشه پراکنش آفت ملخ از اسفندماه پارسال انجام و پس از بررسی های فنی به دلیل گستردگی و تراکم بالای ملخ در کانونها، مبارزه شیمیایی به صورت لکه ای و با استفاده از سموم محلول در آب با ماندگاری کم ماده سمی در طبیعت انجام شد.
کیانی فرد افزود: برای نخستین بار و به منظور افزایش بهرهوری در سال جاری، بخشی از تاغزارهای منطقه دولت آباد و حارث آباد این شهرستان، علیه ملخ کوهاندار تاغ، به وسیله پهپاد سمپاشی شد.
وی با اشاره به اثربخشی و مزایای سمپاشی با پهپاد، تصریح کرد: به دلیل امکان کنترل هوشمند و دقیق، یکنواختی و قابلیت به کارگیری برای نقاط سخت گذر، این امر سبب افزایش بهرهوری در عملکرد سمپاشی و کاهش هزینه ماشین آلات و نیروی کارگری می شود.
۸۰۰ هزار هکتار از وسعت یک میلیون هکتاری سبزوار عرصه منابع طبیعی است که تاکنون برای ۷۵۰ هزار هکتار آن سند مالکیت به نام دولت صادر شده است.
سبزوار در فاصله ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.